GAMLA NYHETER
<< Tillbaka till Spyggportalen

Äldre nyheter här:
07-05-22 till ?? >>
06-05-24 till 06-12-04 >>
05-08-01 till 06-05-31 >>


Jenny & Mats läser ur sina böcker
(06-12-04 18:18)
I morgon tisdag är det dags för höstens så kallade "Debutbar" på Kulturhuset i Stockholm. Detta koncept innebär högläsning och mingel med höstens författardebutanter, och eftersom inte mindre än två av dessa är vänner till oss så passar det ju alldeles utmärkt att gå dit - ta ett glas vin på sant kultursnobbsmanér samt lyssna när Mats Strandberg och Jenny Jägerfeld läser ur sina respektive romaner Jaktsäsong och Hål i huvudet (som för övrigt var ett av julklappstipsen i dagens City). Hela eventet presenteras av SVT:s långa kulturreporter Eva Beckman, och när det inte läses spisar DJ Dust skivor som ackompanjemang till minglet.

Debutbar på Kulturhuset >>
Citys julklappstips >>

Ur dessa framtida klassiker kommer de två snygga författarna läsa högt


Artikel om Ellinor i dagens Metro
(06-12-01 12:38)
Nu är det inte Inte bara Spyggportalen som uppmärksammar Ellinors uppsats om kvinnors orgasmproblem. I dag har våra kommersiella kollegor i gratistidningen Metro publicerat en finfin artikel i samma ämne. Så ni som bor i närheten av något ställe man kan hämta denna tidning på uppmanas härmed att göra just detta och slå upp sidan 14 (efter att först tittat lite på framsidan, där det är en liten blänkare om artikeln i fråga) och där avnjuta såväl artikeln som den jättefina bild på Ellinor som illustrerar den. Småstadsbor och övrig pöbel kan istället ladda ner PDF:en nedan och där göra samma sak, fast virtuellt.

Läs tidningen i PDF-format >>

Ellinor blir färdigutexaminerad psykolog
(06-11-29 16:37)
Nu har äntligen Ellinor avslutat sin examensuppsats, vilket innebär att hon i morgon torsdag klockan 15.00 blir legitimerad psykolog. Uppsatsen är en heterostudie om kvinnors orgasmproblem sett ur ett socialkonstruktionistiskt perspektiv, och går i korthet ut på att sex i vår (och de flesta andras kulturer) är utformat på ett sätt som näst intill garanterar mannens orgasm medan kvinnors dito mer uppfattas som en bonus. Detta, tillsammans med hur vi uppfostrar pojkar och flickor på, medför att fler kvinnor än män har problem att få orgasmer. Hela 22 procent av svenska kvinnor säger sig ha svårt att få orgasm, vilket både (heterosexuella) män och kvinnor förlorar på. Ellinor har intervjuat både kvinnor och män om detta, och dessutom hunnit med två föreläsningar och ska hinna med en tredje innan hon tar med sig familjen till Thailand för att fira jul.

Ester börjar chockat förstå innebörden i mammas uppsats...

100-tumsfestivalen 9 igång!
(06-11-18 12:25)
Då har den nionde 100-tumsfestivalen i ordningen rullat igång. De första gästerna har anlänt och i skrivande stund rullar Proof på vår festivalvägg. Makarna Norman har slitit som skållade troll hela morgonen med förberedelser, medan våra grannar stirrat surt mot våra fönster eftersom vår festivalhelg (som vanligt) råkar sammanfalla med vår bostadsrättsförenings städdag. Skyll er själva, säger vi, som lägger städdagen i november!

För er som råkar vara hemma under festivalen, men inte är inbokade på någon film för tillfället, finns chansen att beskåda vår snygga festivalpublik genom att kolla vår livekamera som rullar hela festivalhelgen. Ni som är sugna på att se dekadens bör slå på den någon gång sent ikväll eller inatt, då vårt stora festivalpartaj är igång.

100-tumsfestivalens livekamera >>

Klicka på festivalaffischen för att komma till sajten

Elin har gift sig med Claes
(06-11-13 20:29)
Efter tre år och 249 dagar tillsammans så gifte sig Tinas gamla arbetskamrat Elin med sin Claes i all hemlighet på Arlanda kapell i lördags, och innan någon av oss hann säga grattis så satte de sig på ett plan till Thailand för sin bröllopsresa.

Men som kompensation för att de inte bjöd in några till själva vigselakten så kommer de istället att fira spektaklet en kväll på Kvarnen - platsen där de träffades och först fick ögon för varandra. Och slutligen - som om det inte var nog med själva bröllopet, så har Elin även lyckats få till en bebbe i magen. En händelserik tid alltså för Tyresöborna.

Här är Ellen Siobhan Elisabet Hession
(06-11-07 16:43)

Ellen Siobhan Elisabet Hession
Sofia och Martins minsting Ellen har nu hunnit bli tre månader. Hon har hittills utvecklats till ett mycket glatt och lugnt barn som tålmodigt finner sig att storasyskonen Elias och Emma kånkar runt på henne.
Sen mindre än en månad tillbaka blev det dessuom äntligen klart vad Ellen ska heta mer än just ”Ellen Hession”. Förutom Elisabet som alla flickorna i Hessionfamiljen heter, så har nu Ellen likt sina syskon fått ett irländskt andranamn. Detta namn är av familjetradition både svårt att stava och omöjligt att uttala. Det fullständiga namnet för Ellen lyder således: Ellen Siobhan Elisabet Hession, och just namnet Siobhan delar hon med ynka 23 andra svenska flickor.
Den kändaste personen vi kom på med detta namn är Siobhan Fahey från de brittiska popgrupperna Bananarama och Shakespeare’s Sister. Vi får se om Ellen kan göra det ännu kändare.

Litet trick för dig med Internet Explorer
(06-11-06 09:22)

OK... det här är ingen normal Spyggportalsnyhet, men rätt kul ändå:
Klicka här >>

   
Plus-Sverkers nya uppdrag? (06-11-04 20:33)

"Nu går vi till medierna", resonerade Tina och Pelle och gick hem och skrev ner följande historia - som fortfarande inte har något slut - på Spyggportalen.
Vid jultid förra året skaffade sig Tina en ny mobiltelefon av märket Sony Ericsson modell K700i. Hon var till en början, de första två veckorna alltså, glad över den. Men därefter började mobilen stänga av sig och inte gå att sätta på igen. Tre gånger var den inne på "lagning" för samma fel under våren. När den i början av augusti återigen började upprepa samma fel gjordes en reklamation och Tina blev lovad en ny telefon. Sen hände inget och veckorna gick - och gick. Någon ny telefon kom inte. Till slut var tålamodet slut och efter massor av påringningar både till Telenor och Ericsson blev Tina lovad en totalreklamation, vilket innebar att hela paketet skulle bytas ut, så hon fick byta till något annat mobiltelefonmärke, eftersom Ericsson suger. Så vad händer då - varje gång - då vi kommit till butiken för att byta ut telefonen? Jo - säljaren säger: "Nä... det där vet vi inget om - återkom om två veckor/vi ringer i morgon". Inte en enda gång har vi fått det utlovade samtalet, och två veckor senare så sluts cirkeln genom att säljaren säger exakt samma sak igen. Således befinner vi oss nu här - tre månader senare. Ingenting har hänt överhuvudtaget. Tinas gamla skittelefon skickas fram och tillbaka (och har dessutom blivit repig under hanteringen) mellan Telenorbutiken och Ericsson, och alla skyller på varandra. Senaste turen i den här till synes ändlösa historien är att någon högre chef på Telenor har lovat ringa oss i början av veckan, för att försöka komma med en lösning. Något säger oss att detta inte kommer att ske...

Summa summarum: Om du vill köpa en mobiltelefon med Telenorabonnemang - se till att det är en telefon som aldrig någonsin går sönder!

   

Farbror Johannesaffischer i T-banan (06-10-31 18:50)

Om man befinner sig i Stockholm just nu - vilket en stor del av Spyggportalens läsare gör - kan man nere i stadens tjusiga tunnelbana (till skillnad från Johannes själv) se en massa stora affischer, varav flera föreställer Pelles blinde farbror Johannes. Affischen ingår i projektet DESIGN FÖR ALLA.SE:s kampanj "Befria olikheten" och ingår i en serie på fem olika motiv som uttrycker människors olikhet. Motivet med Johannes - som är blind sedan många år tillbaka - och den andra - seende - killen vi inte vet namnet på har rubriken "Orientering". Övriga bilder i kampanjen har rubriker som "Rörlighet/Orörlighet", "Längd", "Ålder" och "Etnicitet". Fotografen som tagit dem är Elisabeth Ohlson Wallin, mest känd för sitt projekt "Ecce Homo". Mer om kampanjen kan ni läsa på länken här nedan.

DESIGN FÖR ALLA.SE >>


Johannes till höger i bild
Foto: Elisabeth Ohlsson Wallin


Patricia emigrerar till Australien
(06-10-29 22:25)

Patsy - snart Down Under

Snart får Sverige klara sig utan Patricia Lang i några år. Patricia - som jobbat som redigerare i sju år har nu tröttnat på det och bestämt sig för att sadla om, vilket innebär att hon på måndag om en vecka - dvs den sjätte november - flyttar till Australien där utbilda sig till stillbildsfotograf på Sunshine Coast TAFE i två år. Själva skolan ligger i Nambour, Queensland, men var exakt hon ska bo är ännu inte klart. Någonstans där i krokarna är nog en bra gissning. Vad som däremot är klart är att hennes pojkvän Johan också flyttar dit, fast i januari. Johan, som är pilot sedan länge, ska också utbilda sig, fast till flyginstruktör.

Den 13:e november börjar Patricia en engelskakurs på University of the Sunshine Coast för att bättra på sin engelska och få det där avslappnade australiensiska uttalet, och den 12:e februari nästa år sätter själva fotoutbildningen igång. Såväl vi på Spyggportalen som alla som uppskattat den fina klippningen av Room Service på Kanal 5 kommer att sakna henne som attan.

Sunshine Coast TAFE >>


Pelle masserad i direktsändning (06-10-27 17:15)

Ungefär vid halv elva-hugget på fredagförmiddagen fick Pelle magen masserad i direktsänd TV av den här glade killen till höger. Pelle, som hade jobbat morgon, blev tillfrågad om han ville bli masserad och svarade givetvis glatt ja på detta. Dessvärre visade sig att massagen i fråga skulle ske i Malou von Sivers program Efter 10, och dessutom vara koncentrerad till magen - vilket fick Pelle att genast ångra sig, men efter att ha blivit lovad att slippa ligga med bar överkropp så ställde han ändå upp, som den finfina kille han är. Resultatet av denna historia kan ni beskåda genom att klicka på länken här bredvid...

Klicka här för se spektaklet >>
(klicka sedan på "Så masserar du magen")


Så här glad blev massören Håkan Friedel när han fick klämma på Pelles ljuva lekamen inför storpublik...


Artikel om Pelle på nätet (06-10-23 18:30)

SFF:s logga.
Klicka på den!

Pelles karriär som stillbildsfotograf rusar vidare. Nu kan man läsa en artikel om honom och sajten fotosidan.se på Svenska Fotografers Förbunds hemsida.

SFF:s hemsida >>
Fotosidan.se >>


Stipendiaten ställer ut
(06-10-15 22:25)

Som den uppmärksammade Spyggportalenläsaren redan känner till så blev Paméla Karlsson Reimyrestipendiat tidigare i år. Nu är det dags för vernissage och utställning av hennes prisbelönta verk. Projektet BLIPP-BLOPP glasvas/burk ställs från den 4:e till den 25:e november på Ateljé Erika Tubbin, S:t Persgatan 73, Norrköping.

 

Vernissage lördagen den 4:e november
mellan klockan 12 och 16


Mats Strandberg Idolanalyserar
(06-10-02 19:55)

Det blev en blöt sommar för Mats

Ni som råkar ha TV400 i ert kanalutbud kan från och med fredag lyssna till vad vår bitske författarvän Mats Strandberg har att tycka om finalisterna. Mats kommer nämligen att tillsammans med Wendy Rådström - Lucettes snygga lillesyrra - att varje fredag framöver efter Idolprogrammen sitta och analysera de tävlande i programmet "Idol Eftersnack" som går på just TV400. Vi som känner Mats eller brukar läsa hans krönikor vet att detta förmodligen kommer bli riktigt rolig TV om man uppskattar elaka, men träffsäkra analyser.

Idol 2006 >>
Intervju med Mats inför detta >>
TV400 >>
Mats Strandbergs blogg >>


Dags för Norrköpings Filmfestival igen (06-09-25 20.07)
Som de ödmjuka människor vi är gör vi ibland reklam för andra filmfestivaler än 100-tumsfestivalen, och detta är ett sådant tillfälle:. Fredagen den 13 oktober är det dags för festivalgeneralen Johan Karlsson att sätta på sig finkostymen och åter inviga Norrköpings Filmfestival, vilken är den 8:e i ordningen. Det utlovas visningar av gamla favoriter från året som gått, Sverigepremiärer på europeisk film, filmer från världens alla hörn och så tävlingssektionen med det fantasifulla namnet "Competition". Invigningsfilmen "Djävulen bär Prada" kommer att visas i Flygeln, Östergötlands nya stora konserthall med plats för 600 personer. Den supermoderna hallen finns i anslutning till den klassiska De Geerhallen mitt i industrilandskapet i Norrköping.

Är du helt ointresserad av film så kan du ändå gå på invigningsfesten och digga när Salla från Latin Kings samt Kitty från Big Brother (och nuförtiden även vårt hatobjekt P3-programmet Krister) dj:ar.


Norrköpings Filmfestival>>


Ia flyttar hem till Sverige
(06-09-24 18:22)

Så här ser Ia ut när hon tänker på denimtyg

Sverige får nu äntligen tillbaka denimexperten Ia Landeblad. Trots att hennes nuvarande arbetsgivare Levi's i Bryssel försökte locka kvar henne där genom att erbjuda snuskigt mycket pengar, väljer Ia att flytta hem till fäderneslandet, Tyvärr är det dock Göteborg som får äran att husera henne, eftersom hennes blivande arbetsgivare - Weekday - håller till där. Passande nog ligger också den lägenhet med två rum och kök som fröken Landeblad köpt också i denna stad, och dit flyttar hon i slutet av oktober för att sedan sätta igång och bestämma över Cheap Monday-jeans från och med november. Spyggportalen hoppas hon börjar med att förbjuda den så kallade "Eiffeltornsbyxan".

Weekday >>
Cheap Monday >>
Göteborg >>


Nedräkningen har börjat... (06-09-20 17:30)

Ni som tillhör den exklusiva och lyckiga skaran att stå på gästlistan för 100-tumsfestivalen kan nu ta fram era almanackor och boka in er för denna vid det här laget legendariska filmfestival helgen den 18-19 november. Arbetet för festivalkommittén har nu officiellt dragit igång med att välja filmer, utveckla merchandise, jaga Orvar med eldkastare, utveckla den officiella filmaffischen, gör vip-kort, uppdatera gästlistan, föda fram nya tummar – ja, faktiskt designa om hela festivalsidan. Tills festivalkommittén kommit längre i arbetet får ni nöja er med att titta på den söta festivalmaskoten Tummen och längta. Håll tillgodo.


Pelles systerson har brutit armen(06-09-03 22:53)

Elias med hela armar

Spyggportalen har idag nåtts av den skakande nyheten att Elias, Pelles systerson har brutit armen. Detta skedde enligt uppgiftslämnaren under en fotbollsmatch i vardagsrummet då Elias, helt uppslukad av joxandet med trasan, på något vis snubblade på ett trappsteg och föll så illa att armen gick av.

Således blev det besök på akuten där det konstaterades att brottet var så pass komplicerat att en simpel gipsning inte skulle räcka, utan man var tvungen att operera. I skrivande stund vet vi ännu inte om operationen hunnit utföras eller inte, då de fortfarande satt i väntrummet på akuten när uppgiftslämnaren ringde, men vi kan iallafall stolt rapportera att Elias själv var lugn som en filbunke.


Tina har bytt personlighet (06-09-17 22:53)

Ni som känt Tina länge känner henne som en schlager- och ABBA-diggare som gärna tittar på Disneyfilmer eller lyssnar på Astrid Lindgrensagor som avkoppling. När hon på Kom-som-du-inte-är-festen som anordnades på hennes 33-årsdag skulle klä ut sig till någon hon absolut inte var, så klädde hon ut sig till svartrockare,

Nu är har dock en helt annan Tina sett dagens ljus. Borta är schlager-, ABBA- och Disney-Tina och istället har vi fått en Tina som lyssnar på thrashmetal och kan döda människor med sina bara armbågar. Hennes iPod är fulltankad av artister som Slipknot och Metallica och tre gånger i veckan finslipar hon sin förgöra-motståndaren-teknik på Muay Thai-klubben Slagskeppet. I veckan fick hon dessutom sin första egenhändigt köpta hårdrocksskiva på posten i form av In Flames album "Come Clarity". Pelle är mycket tacksam för att numera slippa schlagermusiken, men har samtidigt utvecklat en viss rädsla för sin nya, muskulösa hustru.


Farligare än förr...

Gå till In Flames hemsida >>
Tinas thaiboxningsklubb >>

Norskan och smålänningen förlovade
(06-09-13 23:30)

 
Ringmärkt herre
Trots mer eller mindre övertydliga vinkar från Annikas sida, så dröjde det ända fram till 3-årsdagen innan Andreas bestämde sig för att påbörja projektet med att göra en ärbar kvinna av sin Norge-importerade flickvän. Efter en myshelg ihop på Hasseludden Yasurgi träddes en provisorisk förlovningsring äntligen på Annikas högerfinger (galen norsk sedvana). Gemensamt letar de nu efter de perfekta förlovningsringarna, som så småningom också ska kunna kombineras med en vigselring…

Till Hasseludden >>
Till Norge >>
 
Ringmärkt dam

Rubinbröllop firas i Italien
(06-09-03 22:53)
Den 10 september har Tinas föräldar varit gifta i 40 år. Detta firar de tillsammans med sina underbara döttrar, samt dito svåger i Italien.
Det var på en dans på Folkets Hus i Åtvidaberg som kärleken mellan den unga Anne-Marie Johansson och den sex år äldre Åke Gustafsson började spira. Fyrtio år senare fortsätter den att spira på. Heja heja!
Ett stort grattis till Herr och Fru Gustafsson.


Pelle & Tinas rum byter adress
(06-08-30 10:45 )

Jessika undersöker Andreas öronhygien inför flytten
Som alla ni som känner oss riktigt väl redan vet, så har vi (Pelle och Tina) en filial i form av ett eget rum i Hammarby Sjöstad. Detta rum - som tillhandahålls av våra underbara vänner Andreas och Jessika - har fram tills i dagarna haft den ganska osexiga adressen Torkhusgatan 4. Men på fredag förmiddag ändras detta drastiskt, då Andreas och Jessika flyttar sitt boende och sålunda också vårt rum till det betydligt mer erotiskt laddade Hammarbyterassen 34. Flytten går tidigt som attan fredag morgon, och de som mot förmodan vill hjälpa till kan höra av sig till Andreas så berättar han mer.

Paméla är Rejmyreglasbruks stipendiat (06-08-28 22:38)

Duktiga Paméla Karlsson har blivit utsedd till årets stipendiat av Rejmyre glasbruk. Stipendiet innebär att hon får förverkliga sin idé om en glasburk som kan användas för både förvaring och som vas. Hon kommer under två veckors tid få arbeta med glasblåsare och formmakare på glasbruket samt ha tillgång till sliperiet.
Paméla får utmärkelsen med motiveringen "ett starkt koncept som är nyskapande. Med förståelse för funktion och ett intressant utnyttjande.". Heja Paméla!


Susanne och Alison förlovade
(06-08-28 14:41)
 
Ringmärkt #1  
Ringmärkt #2
Vi vill hälsa en ny familjemedlem välkommen: Alison. Tinas syrra har funnit den stora kärleken i sommar och den 4:e augusti förlovade Susanne och Alison sig med varandra. Nu letar de gemensam bostad. Grattis, fantastiskt, underbart och lycka till utropar svågern och lillsyrran.

Premiärvisning av Ellen Hession
(06-08-
28 13:36)

I och med detta tillskott så har inte bara familjen utökats, även Sverige har utökat sitt totala Hessionantal till hela fem stycken individer.
Så här ser hon ut, Hession-barnet nummer 3! Sofia och Martin tycks verkligen hittat ett fungerande koncept för alla barnen är på pricken lika varandra när de är småttingar.
Namnet/en på nytillskottet är inte helt klart, men det verkar som det blir en liten ELLEN, som likt sin storasyster och sin mor kommer få andranamnet Elisabet. Det som återstår innan registreringen är det konstiga irländska namnet som Sofia och Martin envisas med att ge sina barn. Kriteriet för detta namn är att det ska vara så pass ovanligt att en normal irländare knapp känner till det och att man absolut inte kan utläsa hur namnet ska uttalas genom att betrakta ordet... Ellen syskon stoltserar med namnen Saoirse och Oisin. Vilket som är pojk- respektive flicknamnet får ni lista ut själva.

Marit Bergman tar oväntad hjälp
(06-08-17 21:32)


Visste ni att Ellinors mormor också är den enda mormodern i världen som är döpt efter sitt eget barnbarnsbarn?
Ellinors mormor - Ester Käszmann - känner ju många av oss igen från Grammisgalan för några år sedan, då hon sällskapade sina andra barnbarn - Jocke och Klas Åhlund i Teddybears Sthlm på scenen när dessa tog emot en Grammis. Nu är hon åter i ropet då hon gör rösten till den vänstra katten i reklamfilmen till Marit Bergmans nya skiva. Se till att kolla in den genom att klicka på nedanstående länk:

Här klickar ni >>

Pelleklippt Jennyreportage i TV4 ikväll! (06-08-21 00:02)
Inte nog med att ni kunde/kan (beroende på hur dags ni läser det här) avnjuta Jenny Jägerfeld promotandes sin roman "Hål i huvudet" i Nyhetsmorgon idag - ikväll kommer det nämligen ett nästan tre minuter långt reportage om Jenny och hennes bok i TV4 Nyheterna. Reportaget är gjort av Anna Normelli - ni vet hon som Pelle åkte till Aten med och avnjöt högkvalitativ schlagermusik med - och plåtat av Daniel Hjalmarsson. Redigeringen - dvs ihopklippningen av det hela - står dock ingen mindre än Spyggportalens egen Per Norman för. Så för Guds (och Jennys och vår) skull - missa inte TV4 Nyheterna i kväll klockan 19.00. Det är ett jättebra inslag för tusan!

TV4 Nyheterna >>

Uppdatering (06-08-21 17:33):
Reportaget med Jenny sänds ungefär klockan 19:15
Se Jennyintervjun i TV4 Nyhetsmorgon >>
Inslaget från Nyheterna kommer också snart...

 

Jenny i sin författaruniform

Orvar leder spelkonsert
(06-08-18 11:23)
På söndag kan ni som bor i eller i närheten av Malmö (eller som gillar att resa långt) kolla in när Malmö Symfoniorkester tillsammans med dirigenten Stephen Coleman bjuder på konserten "Joystick" - en spektakulär konsert med stor symfonisk musik från TV- och dataspelsvärlden. Ledsagare över detta evenemang är självaste Orvar Säfström, och musiken hämtas från såväl de stora populära spelen som de lite mindre kända. Klockan 21:00 börjar spektaklet, och som lök på laxen kan vi avslöja att den tjusiga joystick av märket Tac-2 ni kan se såväl här, som på Malmö Symfoniorkesters hemsida samt snurrande på stor duk under själva evenemanget, är 3D-modellerad och animerad av Spyggportalens egen 3D-expert Per Norman.

Läs mer här >>
 Tjusigt 3D-modellerad joystick

Storken kom med en tös till Hessions
(06-08-10 22:22)
Även den tredje graviditen gick över tiden med två veckor, men till slut; i natt tittade hon ut, Sofia och Martins dotter. Med tanke på hur stor Sofias mage var i slutskedet så är det föga förvånande att bebisen var 53 cm lång och drygt fyra kilo tung. Som den rutinerade föderska Sofia är, med att klämt ut två barn tidigare (bland annat Tinas guddotter Emma), så kunde hon och barnet lämna Södersjukhuset redan samma dag för att åka hem till familjens trygga famn i Älta. Starkt jobbat och ett stort grattis från oss på Spyggportalen!

Sofia med familjens näst nyaste medlem - Aragona. En kanin.

Cia och Nicklas har förlovat sig!
(06-08-10 22:21)

Ringmärkt #1
På semesterns första dag (deras alltså) passade Cia Doyle och Nicklas Wikström på att lyxa till det rejält på Yxtaholms Slott i Sörmland. Mysvistelsen där kröntes med utväxling av förlovnings-ringar! Lyckönskningar till de unga (nåja) tu önskar Spyggportalen!

Ringmärkt #2

Flyttlasset går för Mattias & Sandra
(06-08-09 14:26)


Folke Pudas - släng dig i väggen!
 
Trots att Mattias hittat en så liten och oskrymmande tjej som Sandra, har dessa två turturduvor ändå bestämt sig för att skaffa en större lägenhet att bo i, och nu på lördag är det dags för själva flytten. Klockan 10:00 på morgonen är det således uppsamling för dem som vill hjälpa till att bära deras designade möbler mot släpet som ska ta dem de två kvarter de ska färdas, och som tack för hjälpen för detta bjuds man på fika och lunch. Är ni intresserade av att bli en del av detta event så hör av er till Mattias genom att klicka här.

Klicka också gärna på den här ytterst passande kommentaren från vår favoritseriehund Rocky...

Full Mediaexponering för Jenny (06-08-18 11:16)


Uppmärksammad författare
 

Våra författarvänner fortsätter exponeras i media. Nu är det Jenny Jägerfelds tur, och hon kan såväl ses och höras i etermedia en hel del framöver. Först ut - och då snackar vi om typ en timme bara i skrivande stund - är hon gäst i Lantz i P3 någon gång mellan 12 och 13 idag fredag. Missar man programmet kan man lyssna på det efteråt via länken nedan. På måndag är det sedan dags för Jenny att sitta i morgonsoffan på TV4:s Nyhetsmorgon klockan och intervjuas klockan 07:50, för att därefter i ilfart ta sig mot radiohuset och Morgonpasset i P3 där hon också - vid halv niohugget sisådär - frågas ut om sin debutroman "Hål i huvudet".

Lantz i P3 >>
Nyhetsmorgon >>
Morgonpasset i P3 >>
Köp boken här >>


Fotograf: Per Norman
(06-07-28 18:15)
Då har Pelle äntligen påbörjat sin nya karriär som professionell stillbildsplåtis. I det nya numret av gratistidningen QX som finns att hämta i diverse olika butiker runt om i landet, kan man på uppslaget sidorna 26 och 27 avnjuta Pelles tjusiga porträttbilder av Mats Strandberg. Pelle har - som vakna Spyggportalenläsare redan vet - visserligen varit publicerad förr, men då har det handlat om rena nyhetsbilder eller inskickade foton till fototidningar. Den här gången fick han ett uppdrag att fota bilder som skulle publiceras i samband med en intervju, och nu kan ni alla se resultatet. Det går också att se bilderna direkt
 

Mäkta stolt fotograf visar upp sitt verk

här på nätet genom att bläddra fram dessa sidor i den PDF-version av tidningen som finns att ladda ner här >>

Mycket media för debutanterna (06-07-20 09:30)

Jenny Jägerfeld (vi har ju redan så många bilder på Mats)
Våra författardebuterande vänner Jenny Jägerfeld och Mats Strandberg får uppmärksamhet i fler media än Spyggportalen minsann. Här har ni några länkar till de senaste artiklarna:

Intervju med Jenny i Metro >>
Intervju med Mats i SalongK >>
Intervju med Mats i City >>

Övriga relaterade länkar:
Mats i SvB:s Katalog >>
Mats signerar böcker på Pride >>

Vi kan också berätta att tidningen Hennes boktips denna månad är Jenny Jägerfelds "Hål i huvudet". Såväl Jenny som Mats kan således till skillnad från Petter helt sanningsenligt hävda att Det Går Bra Nu.

Följ Mattias sommarskägg! (06-08-02 00:20)
Spyggportalen erbjuder nu den unika tjänsten "Följ Mattias sommarskägg". Genom ett exklusivt samarbete med Mattias Nilsson, så får vi följa utvecklingen av dennes sommarskägg. Han skickar oss en ny bild varje dag som visar tillväxten för dagen, och vi ska - så ofta vi kan - lägga upp nya bilder här. Klicka på länken här bredvid, för att beskåda denne härlige killes skäggutveckling lite närmare.

Tinas öga blöder
(06-07-19 11:17)

Plötsligt utan förvarning på onsdagsmorgonens morgonritual sprack någonting i Tinas öga. Det blev rött och äckligt där det borde vara vitt. Vi vet inte var det är, men fult är det. Hoppas att det går över...

Mats Strandberg intervjuad i NT
(06-07-04 19:57)
Mats Strandbergs författardebut med romanen "Jaktsäsong" uppmärksammas inte bara av Spyggportalen, utan även av andra medier minsann. I gårdagens upplaga av Norrköpings Tidningar kunde alla våra Norrköpingsvänner läsa en intervjuartikel om vår talangfulle vän, och alla våra läsare som inte har nöjet att bo i Östgötameteropolen i fråga kan - tack vare våra gedigna länkningskunskaper - läsa den genom att klicka på de understrukna pilarna här nedanför istället. Håll tillgodo:

Länk till artikeln i fråga >>
Länk till Mats blogg >>

Porträtt av en författare

Alex och Mia gifta! (06-07-01 16:10)

Nu får de äntligen pussas lagligt!
Spyggportalen kan nu som första medium i världen publicera det första bröllopskortet på det splitter nygifta paret Alexander Elb och Mia Annerwall. Själva vigseln var en annorlunda upplevelse i afrikansk stil och innehöll allt från just afrikansk trumdans till otrolig solosång av Spånka Nkpg-sångaren Frosche i Ekotemplet i Hagaparken. Plus ytterligare sång och dans samt ett litet konstigt besök av en blöt kille i badbyxor som nog undrade vad som stod på. Det som stod på var helt enkelt en vigsel, och när Tina, Pelle, Jakobsson, Wass, Konstapel Öresjö och Toba druckit upp sitt vatten och ätit sina jordgubbar, så kommer de fortsätta till själva bröllopsfesten, som förhoppningsvis håller på hela natten.

Ankartrojkan (06-06-26 15:42)
Spyggportalen kan idag rapportera om att vi nu kommer ha inte mindre än TRE av våra vänner som programledare för lika många nyhetsprogram i lika många kanaler. Om vi börjar med Monica Ohlsson så kan man från och med förra veckan då och då se henne presentera nyheterna för TV3 Updates räkning. Anja Sundström kan på ett liknande sätt beskådas presenterandes de nyheter som Rapportredaktionen anser vara viktigast i - just det - Rapport på SVT1. Och så sist, men inte minst har vi Linda Lundqvist som inte nog med att hon ska jobba som nyhetsprogramledare i TV4:s Nyheterna, även kommer vara programledare i den så kallade "soffan" (som numera egentligen består av ett frukostbord) i det klassiska
 

Monica, Linda och Anja utanför rutan

programmet Nyhetsmorgon. Vecka 28 kommer hon att leda detta tillsammans med Johan Macéus.


TV3 Update >>
Rapport >>
TV4 Nyheterna >>
Nyhetsmorgon >>
Pelles fotografi av Dogge publicerat (06-06-19 16:25)

Först Monica - sedan Dogge.

Tidningen Kamera & Bild >>
För tredje gången på mindre än ett år har fototidningen Kamera & Bild publicerat ett fotografi signerat Per Norman. Denna gång är det hans bild på Latin Kingssångaren (och cykelmånglaren) Dogge Doggelito, tagen under hans spontana spelning på Mosebacke efter att ha blivit intervjuad av Ola Lindholm i dennes "Riktig Talkshow" (se gamla nyheter) som kan beskådas på sidan 42 i nummer 6 av nämnda tidning . I förra numret av tidningen i fråga uppmanades läsarna att skicka in sitt bästa konsertfotografi, varpå hon skulle bedöma sina favoriter. Pelles Doggebild blev en av dessa, och fick följande bedömning: "Jag gillar posen och oskärpan på handen. Det syns att Dogge Doggelito har kul på scenen. Bra kontrast i bilden. Däremot är jag personligen inte så mycket för det här halvvägsläget mellan färg och svartvitt. Jag vet att det är medvetet gjort, men jag tycker att antingen eller är bättre."

Mie Metro-mannekäng (06-06-14 14:08)
När tidningen Metros modefotograf är ute och traskar och får syn på någon särdeles snygg och trendigt klädd människa så rusar hon fram till denne och tar en bild samt reda på var vederbörande har inhandlat sin tjusiga outfit. I tisdags hände detta förstås Mie som för dagen var klädd i en vit, somrig klänning från Filippa K, två urtjusiga skor från Top Shop, Solglajjor från Prestige, sin vita klocka av märket Accent inhandlad på Ur & Penn samt sin matchande vita väska från Kookaï. Resultatet av fotograferingen ser ni här bredvid, eller om ni bläddrar fram till sidan 21 i pappersversionen av onsdagens Metro, eller till sidan 15 i PDF-varianten av densamma, och den hittar ni här

.

Tina byter jobb! (06-06-12 14:59)

Annika Synnes - jobbfixarkamrat

Efter fyra år på TBK Education ska Tina våga steget att byta jobb. Då hennes forna, långa och norska arbetskamrat från TBK i Solna, Annika Synnes berättat för sin chef att Tina är ett synnerligen gott parti att locka över till MISA, så var det inte långt från handling till resultat. Intervjuer bokades in och Tina charmade och bekräfta det Annika redan hade berättat;Helt enkelt att Tina är en synnerligen god arbetskamrat. Men även om det från MISAs håll redan tidigt stod klart att det var Tina de ville ha, så hade hon själv desto svårare att ta beslutet,
 
Eftersom världsliga saker som en rejäl löneförhöjning, lugnare klientgrupp, bättre arbetstider och utmanande arbetsuppgifter inte är det viktigaste för Tina var valet tufft. Hennes stora bekymmer var nämligen tankarna på att behöva lämna sina arbetskamrater: "Hur klarat men det? Kommer jag få kul med mina nya kollegor?". Dessa frågor har snurrat i den sjukt relationsorienterade Tinas hjärna i veckor medan hon gråtande försökt att väga för- och nackdelarna mot varandra. Efter mycket ångest och tankemödor (som hon fortfarande har) lät hon till slut dock förnuftet segra och bestämde sig för att tacka ja till jobbet. Så nu kan hennes tankar och känslor förmedlas i ett enda ord: Hjälp.

Tinas gamla jobb >>

Tinas nya jobb >>

J
ennys bokomslag - så här ser det ut! (06-05-29 15:40)
Spyggportalen kan idag - som första sajt i världen - presentera omslaget till Jenny Jägerfelds debutroman "Hål i huvudet". Omslaget är, som vi tidigare rapporterat om, designat av en av Sveriges mest namnkunniga formgivare - Lotta Kühlhorn - som tidigare ligger bakom omslag som det Koran-inspirerade omslagen till Jonas Hassen Khemiris hyllade roman "Ett öga rött" och Martina Haags "Underbar och älskad av alla".

Boken kommer finnas i boklådorna (jo, ordet bokhandel böjs tydligen så: En bokhandel, flera boklådor) den 14:e augusti och liksom när det gäller Mats Strandbergs romandebut "Jaktsäsong" så uppmanar vi alla våra läsare att köpa ett ex av denna blivande klassiker.

Lotta Kühlhorns hemsida >>
Bokförlaget Natur & Kultur >>

Om ni - liksom Jenny och vi undrar vad hon har i munnen, så är det en tandborste.

Livet har blivit lite obekvämare (06-05-26 19:29)

Så här enkelt kommer det inte längre att vara att bli av med sitt avfall för det halvunga paret Norman. Synd.
I Spyggportalens strävan efter att rapportera om allt intressant, stort som smått, har vi nu kommit fram till smått; vårt sopnedkast i trapphuset har bommats igen och stängts. Numera måste vi gå ut på gården för att slänga våra sopor. Å inte nog med det - vi måste ha med oss vår lägenhetsnyckel också, för att öppna själva sopluckan, eftersom den (antagligen på grund av alla soptjuvar som härjar i Solnatrakten) är låst. Oj oj - vart är världen på väg egentligen?
Idolbild överlämnad (06-05-24 10:49)
I går klockan 19:00 svensk tid överlämnades en officiell idolbild på Normans till dessas för närvarande bästa vänner. Bilden, som är inspirerad av filmaffisch-estetik från 60- och 70-talet överlämnades inramad och i ett format av 50 x 70 centimeter. Hur bär man sig då åt för att förtjäna en sådan här fin utmärkelse då, undrar vän av ordning (och oss)? Jo, man kan ju till exempel göra som just detta snygga par och tillägna ett helt rum i sin nya lägenhet till oss för att sedan uttryckligen be om att få en idolbild av oss för att sätta upp på väggen i nämnda rum, men det finns säkert tusentals andra sätt, och vi ser fram emot vad ni kan hitta på. Har ni inget rum över kan ni ju alltid prova med fest, sprit och dekadens.

Sådana här snygga tavlor får man om man sköter sina vänskapskort rätt.


Länk till själva affischen >>