GAMLA NYHETER
<< Tillbaka till Spyggportalen

Äldre nyheter här:
07-05-22 till ?? >>
06-05-24 till 06-12-04 >>
05-08-01 till 06-05-31 >>


EXTRA #2 - ÄNNU MERA MEDIA FÖR MATS!
Torsdagen den 7 juni vid 8:47-hugget är det bara att slå på TV4, där Mats Strandberg kommer att sitta och prata 1990-tal (och förmodligen också skamlöst promota sin bok). Turligt nog för Mats så jobbar Pelle då, och kan vara där som ett fint stöd om det skulle bli nervöst som den klippa han är.

Till Nyhetsmorgon >>

EXTRA!
Tisdagen den 5 juni klockan 15 ska ni ratta in P1 för då ska Mats Strandberg för första gången prata om sin nya bok Bekantas bekanta (släpps nästa vecka) i radio. Mats är gäst hos Annika Lantz. 90-talsnostalgi utlovas då boken utspelar sig på en musik-tv-kanal under denna era av alkoläsk, eurotechno och mediehoror.

Till Lantz i P1>>

Pelle hemma från Schlager-EM
(2007-05-14 17:52)
Schlagerteamet
Schlagerteamet framför en av Europas snyggaste länkbilar.
Så är schlagerarbetet över för Pelle för i år. Nu är han, Anna och Aleks hemma och vilar upp sig efter några som väntat stenhårda men roliga arbetsdagar. Tyvärr fanns det som vanligt ingen chans till vare sig partajande eller frotterande med artisterna, utan konstant producerande av inslag och så kallade direktare hela tiden, och om ni klickar på länken nedan så får ni se ett exempel på det sistnämnda, när Anna intervjuar hela The Ark direkt för Nyhetsmorgon Söndag. Bakom kameran står givetvis Pelle.

Kolla in intervjun här >>
Å här kan ni se ett reportage >>Hejdå huset! Hej Hojen! (2007-05-10 20:43)
Hus Hoj
Jimmy Birelius har äntligen blivit av med sitt hus i Tierp där han och kompisen Bisse tidigare bedrev ett behandlingshem. Huset med sina 8 rum är stort och det var en perfekt festlokal förra våren då Jimmy och Carro hade sin legendariska bröllopsfest där. Nu när Jimmy endast äger ett hus, sitt lilla torp med utedass och utan rinnande vatten, kan livet inte bli bättre enligt Jimmy. Jo, det skulle väl vara att få gränsla den bokade Suzuki Hayabusa 1300R som Jimmy skyndade sig att köpa då husaffären var ett faktum.

Pelle bevakar Schlager-EM!
(2007-05-10 20:19)

Orv-musche
Från Aten till Helsinki
Så var det då återigen dags för Pelle att åka till Schlager-EM-finalen tillsammans med Anna Normelli för att bevaka tävlingen i fråga för TV4:s räkning. Den här gången har vi också med oss en skön serb vid namn Aleksandar och hans tjusiga länkbuss, som egentligen inte alls är hans utan snarare TV4:s. Till skillnad från förra året då vi svettades och slet i Aten, blir nu resan lite kortare och förmodligen svalare då destinationen nu stavas Helsingfors. Viking Line-färjan dit avgår på eftermiddagen den 10:e maj, och hemkomst sker på morgonen den 14:e samma månad. Från Helsingfors är det tänkt att vi ska leverera diverse schlagerreportage och The Ark-intervjuer och liknande till både TV4 Nyheterna och Nyhetsmorgon. Missa för tusan inte dessa!

Ellinor svarar på sexfrågor (2007-05-08 17:44)

Om ni har någon fråga om kärlek, sex eller relationer ni funderat på att ställa, men inte hittat rätt person att ställa den till så kan vi nu tipsa om att helt anonymt ställa dem till Ellinor, som i ett par veckors tid kommer att hålla i en frågelåda dedikerad till just sådana spörsmål på en hemsida kopplad till UR:s ungdomsprogram "Ramp". Hon har således svaret på vad ni än kan tänkas vilja veta, plus att hon dessutom är en hejare på boktips, vilket man också kan se om man klickar sig in på länken nedan där ett videoklipp med just Ellinors boktips också finns att beskåda.

Ramp i UR >>

Finare bild än på UR:s sida...
Ungdomarnas sexorakel
Cia ska stå brud! (2007-05-03 21:21)
Orv-musche
Blivande äkta makar

Det tog tid, låååååång tid, innan den förr så eviga singeln hittade rätt. Men när väl kärleken klev in i Cias liv så visade det sig vara Mannen med stort M. Och Nicklas som han heter, kände uppenbarligen detsamma - att det var Cia han ville tillbringa resten av livet med. Således rustas det nu för bröllop i Cias (och Tinas) barndsomstad Nyköping, och själva vigseln äger rum den 1:a september i Alla Helgona kyrka med efterföljande hejdundrade fest i det före detta Tingshuset. Grattis till er båda önskar alla vi på Spyggportalen!


Ångest eller skrivkramp? Hjälp finnes! (2007-04-17 16:20)
Behöver du hjälp med din personliga utveckling? Känner dig stressad, utmattad, nedstämd eller orolig? Har kris eller sorg? Är låst i ett negativt livsmönster? Har återkommande konflikter i nära relationer? Funderar över din sexuella identitet eller läggning? Svårt att anpassa dig till en ny livssituation på grund att du har blivit förälder eller fått en fysisk sjukdom? Allt av ovanstående? Eller vill du helt enkelt bara ha synpunkter på dina skönlitterära texter? Nu finns experthjälp att få till samtliga dessa problem, och den experthjälpen erbjuder Jenny Jägerfeld som förutom att vara författare även är legitimerad psykolog. Surfa genast iväg till hennes hemsida för mer information.

Hemsidan i fråga hittar ni här >>
Barn 2
Multikompetent och blond

Pia blir postiljon! (2007-05-16 16:47)
Körkortslös kille
Glad syster med blivande granitvader
Från och med i dag kan Pelles syster Pia betitla sig postiljon minsann. Tror vi. Om postiljon betyder samma sak som brevbärare. Men det gör det väl på ett ungefär? Nåja - nu är det iallafall slut med väskförsäljning på ett tag, och till och med maj månad ut (minst - sommarvikariat är ju ingen omöjlighet) så kommer hon att gränsla en gulaktig hoj för att medelst den cykla runt i Norrköpings citykvarter och där dela ut brev, räkningar, reklambroschyrer samt paket som är platta nog att klämma in i ett brevinkast. Arbetstiden är 07-16 och själva jobbet har hon fått via Susanne Mäntylä, som själv sysslat med detta gebit i många år nu, vilket gett henne vader starka som ardennerhästars diton. Pias egna vader är enligt uppgift redan ömma efter den första dagens trappspringande, men det är väl bara en tidsfråga innan även dessa intar fast form.

Hugo har blivit storebror (2007-04-05 16:15)
Robban och Ingela har gått och blivit en baaaaarnfamilj, nu när avkomma nummer två har dimpt ner. Som på beställning (bokstavligen - det var ett planerat kejsarsnitt) kom lilla Ella ut på sin farbror Tomas 35-årsdag, och namnet Ella har hon fått efter sin farmor Gudruns mormor. Och för den som skulle ha ett specialintresse av familjen Enqvists släkt så kan vi berätta att Ellas storebror har fått sitt namn Hugo från sin gammel-styvmorfar, alltså den redan nämna Gudruns nya man. Puh. Grattis från oss till den nyblivna tvåbarnsfamiljen.
Barn 2
En rykande färsk Ella, endast futtiga 25 timmar och 43 minuter gammal

Herr Nilsson har inget kööörkort! (2007-04-03 15:30)
Körkortslös kille
Baksäteschaufförer är också chaufförer
Här ser ni nunan på en kille som blivit av med sitt körkort i minst två månader. Detta på grund av att han full som en kastrull körde rätt in i en klunga rullstolsburna dagisbarn. Närå - men körde 51 kilometer i timmen på en 30-väg vid Zinkensdamm gjorde han iallafall, och strax innan han själv upptäckte 30-markeringen i backen så hade farbror Polisen skjutit honom med sin laserpickadoll. Detta innebär för Mattias egen del att han bortsett från böterna på nästan fyra tusen även får nöjet att sitta bredvid och ge Sandra små handfasta tips för Stockholmstrafiken då det är hon som numera sitter vid ratten då paret Nilsson/Ducic är ute och finåker. Den fjortonde maj får Matte Mus tillbaka kortet, och från och med då kommer han förhoppningsvis alltid att köra med ett litet påskägg under gaspedalen.

Rösta fram Orvar i Mustasch-kampen
(2007-04-28 10:32)

Orv-musche
Läs mer om kampanjen här >>

Kopplingen mellan mustasch och prostatacancer är inte klockren, men i en nu aktuell kampanj för att synligöra prostatacancer så ska kändisar odla just denna ansiktsprydnad. Hade det handlat om annan behåring som skulle friseras hade vi mer förstått sambandet, men men... Hur som helst - självklart vill vi att Orvar Säfström inte bara ska ha sitt långa hår, sina finfina pollisar, utan han ska självklart odla en maffig snorbroms också! Blir Orvar en av de 28 män som får flest röster kommer han börja odla den 3 maj och sen hela månaden ut. Alltså: Stöd cancerfonden genom att rösta på Orvar Säfström genom att SMS:a "KAMP5 142" (utan fnuttar) till nummer 72900. SMS:et kostar ynka fem spänn.


Pelle och Tina i Sexsåpa!
(2007-04-01 19:52)
Jojomensan! Nu ska oblyga paret Norman hänga ut sitt sexliv i rikstelevisionen minsann. Det är programmet "Sexinspektörerna" på TV4 som varit hos oss i två veckor och filmat oss med såväl fotografer som mörkerkamera monterad i sovrummet. Så är ni intresserade att se hur det går till hemma hos Normans när det hettar till (och när det inte gör det) så är det bara att slå på TV4 klockan 23:05 på torsdag. Om ni inte kan bärga er tills dess så kan ni se ett kort smakprov om ni klickar på bilden här bredvid...

Sexinspektörerna i TV4 >>
Klicka här för att se ett klipp ur programmet!
Utan Trosor i Solna
Norska Annika gifter sig med Andreas (2007-04-01 12:48)
Norska +  Smålänning = Sant
Norska + Smålänning = Sant
Denna sommar så är det inte Pelle och Tina som själva styr över sin semesterplanering, utan det är en massa bröllop som avgör var tiden och pengarna ska gå. Vi är grymt smickrade över att vi i skrivande stund är bjudna på hela fyra bröllop denna sommar, och först ut är norska Annika och smålands-Andreas.
Bröllopet som spännande nog äger rum i norra Norge, närmare bestämt i Ålesund, gör att lite extra ledighet behövs ta ut och det kommer att bli som en mysig minisemester att flyga upp till fjordlandkapen och Trollstigen.
Detta norska bröllop blir det första utlandsbröllop som Tina och Pelle är på, så det ska bli spännande att se om vi förstår något av det hela. Det enda smolket i glädjebägaren är att Tomas Enqvist riktiga kompis och därmed Pelles ärkefiende, med fru ska vara toastmasterpar under festen... ;)

Skåda Jenny på teaterscenen
(07-03-16 23:55)
Jenny spelar teater
Inte bara mor och författare...

Ni som känner för att få ert kulturliv berikat kan se till att befinna er på Sigtunagatan 12 i Stockholm på söndag klockan 15:00, då Stockholms Improvisationsteater bjuder på föreställningen "Rookie". Eftersom det handlar om just improvisationsteater så är det ju omöjligt att säga vad pjäsen kommer handla om, men eftersom Jenny är med på scenen så är vi beredda på att slå vad om att det kommer bli en väldigt rolig upplevelse. Tyvärr är vi själva i fjällen och kan inte gå, men vi litar blint på att samtliga våra läsare befinner sig på plats på söndag och kan recensera för oss efteråt.

Mer fakta hittas här >>

Spyggportalen drar till fjälls!
(07-03-16 23:10)

Nu drar Spyggportalens personal iväg på semester igen. Denna gång går färden i parets Citroën till Lofsdalen i Härjedalen (lyssnandes till Tijuna Olé - den officiella åka-till-fjällen-skivan). Väl framme ska Tina och Pelle med dödsförakt kasta sig utför pistarna - fastspända enbart på varsina par carvingskidor. Och på kvällarna ska det bastas och rullas runt i snön i timmar. Ägarna av stugan, Pappa Åke och Mamma Anne-Marie, kommer upp på tisdagskvällen, vilket förutom trevligt sällskap även innebär att Tina och Pelle inte behöver städa så noggrant eftersom pärona i fråga själva tar stugan i besittning när det halvunga paret Norman åker söderut igen på onsdagen...

Mer om Lofsdalen hittar ni här >>

Brrrrrr
Otinad Tina

Gabriel Arthur: Chefredaktör/Rockstjärna (07-03-14 14:10)
Gabbe med många talanger
Rockstjärna med dotter

Det är ingen hejd på Spyggportalens vänners begåvningar. Nu har nämligen Gabriel Arthur - författarinnan Jenny Jägerfelds man, och på bilden här till vänster något skymd av deras gemensamma dotter Milla - visat sig ha ytterligare begåvningar än de som gör att han är chefsredaktör och trevlig överlag: Han är även sångare och gitarrist i ett band. Bandet heter Dogger och har - i sann Spyggportalanda - givetvis en hemsida där man kan njuta av inte mindre än tre av deras alster. Som ytterligare en kvalitetsstämpel visar det sig att hemsidan i fråga stoltserar med samma porträtt som Spyggportalen pryder sin toalettvägg med.

Surfa in och lyssna på Dogger >>

Fira St: Patricks day på Hessions pub! (07-03-07 21:31)

Den stundande St:Patricks day ska förstås firas på traditionellt irländskt vis på en äkta irländsk pub, och med en sådan menar vi givetvis en pub driven av en äkta irländare. Wirstöms pub i Gamla Stan stämmer väl in på dessa kriterier, så sätt på dig dina grönaste kläder, ta dig till nämnda lokal och intag där sedan öl tills dess att du ser små leprechans dansa framför ögonen på dig, ty då kommer även Martin Hession - som driver baren - dansa riverdance av glädje. Det gröna partajet håller på under hela helgen 16-18 mars.

Kolla in Wirstöms hemsida >>

Fira hos Martin
Låt Martin Hession och hans personal ta hand om dig den 17:e mars.

Susanne och Alison flyttar ihop på riktigt
(07-02-01 07:52)

promenadpuss
Blivande äkta makor

När Amors pilar träffar mitt i prick går det undan värre. Accelerationshastigheten för Tinas storasyster från första dejten med Alison, via förlovning till ihopflyttande i den gemensamköpta lägenheten har varit enorm - allt detta har skett på den häpnadsväckande tidsrymden av dryga halvåret!
Den första mars går flyttlasset till lägenheten i Hammarby-höjden. Spyggportalen väntar nu med iver efter inbjudan till inflyttningsfest!

Pelle förlaga till romanfigur!
(07-02-27 18:12)

Den 13:e juni bör alla Spyggportalenläsare hänga på låset till närmaste bokhandel, ty då släpps Mats Strandbergs nästa roman för försäljning. Titeln på den är Bekantas bekanta, och hur den kommer att se ut ser ni här bredvid. Denna gång utspelar sig historien i Stockholms mediavärld på 1990-talet - bland annat på den hippa ungdomstevekanalen PTV. Minnesgoda läsare av Spyggportalen kanske minns att det var på ZTV Mats och Pelle lärde känna varandra på 90-talet då de utgjorde ett bejublat reporter/fotograf-team, och som en liten men relativt obetydlig karaktär återfinnas den långe och småsure killen Pierre "Jag är inte kameraman - jag är fotograf!" Nordman...

Mer info hittar ni här >>
nya_boken
Peter & Eva gifter sig! (07-02-26 16:53)
Blivande äkta makar
Blivande äkta makar

Så var det officiellt: Peter Milanov och Eva Nilsson slår sina påsar ihop rent juridiskt, då de gifter sig i sommar - och datumet för denna stora dag är den 7:e juli. Bröllopet sker som sig bör i brudens hemtrakter i Värmland, närmare bestämt i By Kyrka i Säffle. Värt att notera är att brudparet likt Spyggportalens redaktion insett att man bör vänta sju år innan man knyter banden, för att få ett så framgångsrik äktenskap som möjligt. Och som ni kan se här till vänster så tränar de minst en gång om dagen på att stå bredvid varandra och se allvarliga ut, så att det inte blir något problem med detta när det väl gäller. Som första portal i världen önskar vi det blivande brudparet all lycka.

Normans hemma från Thailand (07-02-12 19:52)
Jaha. Det var det det. Semestern är över, och vi befinner oss nu i kalla trista Sverige istället för i underbara Thailand. Men vi ska inte klaga - det har varit en helt fantastisk semester, som ni alla säkert redan vet, efterom ni kunnat följa den från början till slut i vår resedagbok. Vilken nu är komplett och färdig, i och med uppdateringen med hemresedagen.

Läs hela resedagboken här >>
Romantiskt myspys i Khao Lak

Nu kommer "Hål i huvudet" som pocket
(07-01-23 02:12)

Alla ni snåljåpar och/eller fattiglappar som ännu inte införskaffat Jenny Jägerfelds lysande debutroman "Hål i huvudet" kan från och med februari månad komma över denna till ett mycket billigare pris, och i ett mindre och smidigare format. Hur kan då detta komma sig, undrar den trögtänkta? Jo ser ni - den kommer nämligen som pocket, och inte vilken pocket som helst utan Månpocket. Detta kvalitetsstämplade pocketförlag kommer alltså ge ut Jennys bok nu i månadsskiftet januari-februari - och senare i år så kommer de även att ge ut Mats Strandbergs debutroman "Jaktsäsong".

Läs informationen från Månpocket själva >>

Tina reporter på Guldbaggegalan
(07-01-20 17:04)
På måndag blir det till att leta fram finklänningen och greppa micken - och cocktailglaset - för Tina, för då ska hon nämligen jobba på årets Guldbaggegala.

Tina är nämligen involverad i ett ännu inte offentliggjort webb-tvprojekt med inriktning på film. Uppdraget - som går ut på att att mingla och göra intervjuer med glada pristagare - verkar ju inte helt oangenämt.

Spyggportalen återkommer givetvis med mer om detta webb-tv-projekt då det blir sändning och skarpt läge.

Gräsligt fult pris

Anna och Jonas till Sverige
(07-01-17 13:16)

Hälften av det hemresande gänget

Isa. Spyggportalen vet inte om det är för att de har tröttnat på storstäder som gör att de ratar Stockholm till en början och istället väljer att bosätta sig i Nyköping vid hemkomsten, eller om det är närheten till familjen som är den bidragande orsaken. Troligtvis det sistnämnda, eftersom särskilt Anna saknat denna under åren i Tokyo. Den 7:e februari kommer Anna och Loke hem. Jonas och Isa kommer efter så fort de kan. Med Anna tillbaka på hemmaplan kan Tina äntligen se fram emot låååångfikor på Vetekatten tillsammans med sin barndomsvän igen. Det negativa med det hela att Tina troligtvis inte blir bjuden på en Tokyoresa någon av dem mer gång - men vadå - det finns ju andra trevliga ställen runt om i världen de kan bjuda henne till...
Äntligen har Japan-Anna och Japan-Jonas tagit sitt förnuft till fånga och flyttar hem till Sverige igen tillsammans med sin japanfödde son Loke och katten
 

Gabriel Arthur tipsar om offpist (07-01-15 10:30)
Spyggportalens vänner fortsätter att utmärka sig i media, och denna gång är det återigen i tidningen Metro som detta sker. I dagens upplaga har redaktionen tagit hjälp av Gabriel Arthur - vår författande vän Jenny Jägerfelds äkta man - då de ville ha en lista över Sveriges bästa offpistställen. Gabriel - som är chefredaktör på Norr Magazine - en tyskspråkig tidning om friluftsliv och äventyr i Skandinavien - skrev således artikeln, som täcker hela uppslaget sidorna 22-23, och består av sju tips på just sådana. Ni som vill ta del av dessa tips och kanske klippa ut dem för att spara dem för framtida bruk, uppmanas således att snarast springa iväg och sno åt sig en Metro. Övriga - mer lata personer - kanske kan skriva ut den från länken nedan.

Tidningen i PDF-format >>
Norr Magazine >>


Offpistexperten själv - här något skymd av sin dotter
"Jaktsäsong" nominerad till årets bok (07-01-05 11:59)

Rösta genom att följa denna länk >>

Tidningen QX har ju varje år en gala - fiffigt kallad "QX-galan" på vilken en massa härliga priser delas ut till årets ditten och datten i HBT-världen. Inför årets gala har vår härlige vän Mats Strandbergs debutroman "Jaktsäsong" nominerats i klassen "Årets bok", och givetvis tänker vi på Spyggportalen med hjälp av våra läsare se till att han vinner. Gå således in på länken här under bilden och rösta på Jaktsäsong så att en av händelserna i den blir verklighet på ett bisarrt meta-vis.

Tomas & Monica förlovade!
(07-01-03 - 16:54)

Tomas julgranskuleörhänge slog Monicas paketdito vare sig det gällde estetik som bekvämlighet.
Det dröjde fyra och ett halvt år, men till slut fick Tomas sin putande stjärt ur vagnen och förlovade sig med Monica. Trixigt nog passade han på att göra det på självaste julafton, vilket innebar att svärföräldrarna fick stå för själva förlovnings-middagen... Nåväl - Grattis som tusan från oss på Spyggportalen!

Spyggportalen drar till Thailand (07-01-03 - 16:52)
Den 27:e bär det av mot varmare breddgrader för hela Spyggportalens redaktion. Pelle och Tina har nämligen beställt en resa till Thailand - närmare bestämt Khao Lak, där de ämnar njuta konstant i två veckor. Och tröttnar de på att sola kan de på Khao Lak Seaview Resort & Spa - som är hotellet de ska bo på - ägna sig åt skönhetsbehandlingar, sjunga karaoke eller helt enkelt växla pengar dagarna i ända. De jobbar dessutom för fullt med att få dit fler vänner, då "the more - the merrier" är deras levnadsdevis, om man översätter den till engelska. Så råkar du ha några semesterdagar över i slutet av januari - början av februari - kom dit vetja! Hotellet där vi bor hittar du på länken här nedan:

Khao Lak Seaview Resort & Spa >>


Årets Julkort är här!
(06-12-20 21:44)

Klicka ovan för tydligare version

Efter mycket gråt och tandagnisslan har unga paret Norman återigen pressat ur sig ett julkort, och även denna gång är det specialdesignat för att glädja alla våra vänner. Hur detta och alla våra tidigare så uppskattade julkort ser ut kan du se om du klickar på den något otydliga versionen av årets julkort här bredvid. Och så kan ni ju förstås alltid hitta julkorten genom att klicka på "Övrigt" i menyn här ovanför...

Pelle julklappsrimmar i radio
(06-12-15 16:52)

Östgötamänskor förenen eder
med alla andra som har internet
Ty Pelle skall anamma julens seder
och förhoppningsvis ej i falsett
Ty dan före dan före dopparedagen
ska han göra... nu undrar ni vad? Jo:
I total nonchalans emot Jantelagen
Skall han julklappsrim skapa i radio
Ja, Radio Östergötland äro kanalen
den 22:e 21-00
Men bor ni uti typ Härjedalen
behöver ni ändå ej tänka i moll
Ty klickar ni på radion här nedan*
nyssnämnda datum och tid
Tar det bara sekunder, och sedan

kan ni lyssna (*= jag menar bredvid)


Wohoo!!! Pelle har vunnit en kamera! (06-12-13 16:39)
Likt Linda Rosing & co har Pelle upptäckt att det lönar sig att publicera nakenbilder av sig själv. Bilden här till vänster, fotad på en liten paradisö utanför Ao Nang i Thailand, generade nämligen i en splitter ny liten digitalkamera av modellen Pentax Optio T10 när den vann tredje pris i Reseguidens semesterbildtävling. Så nu har vi äntligen en smidig liten kamera som kan tas med även på galnare fester.

Visa röven - vinn en kamera!
Tävlingssidan (scrolla ner) >>
Pentax Optio T10 >>

Pelles mormor död (05-12-10 20:00)

Mormor var ingen större förespråkare för GI-metoden när det gällde Pelle.
Idag - den 10:e december när detta skrivs - skulle Pelles mormor Runa Inez Alma Lind fyllt 90 år. Tyvärr blev det inte så, utan i torsdags blev hon kraftigt sämre, och senare på kvällen samma dag, så dog hon. Mormor Runa har varit skröplig i ganska många år nu, och i slutet var det verkligen inte mycket med henne. Så på ett sätt är det en lättnad, men samtidigt helt förskräckligt sorgligt att inte ha någon mormor längre. Nu när vare sig farfar, farmor, morfar eller mormor längre finns i livet är plötsligt Pelles föräldrar den äldsta generationen, så de får banne mig se till att leva och vara friska i massor av år till. Begravningen äger rum fredagen den 29:e december.

Orvar julklappstipsar film
(06-11-26 18:25)
Nu behöver man inte längre vänta in 100-tumsfestivalen för att få sin dos av Orvars Val. Filmsäljarsajten Discshop har nämligen snott detta koncept rätt av från oss, och lanserar nu tjänsten "Orvars Julklappstips" där herr Säfström helt enkelt tipsar om vilka filmer som kan vara lämpliga att ge bort till diverse familjemedlemmar i julklapp. Första veckan ut - dvs nu - är det tips om vad pappor kan tänkas vilja ha, och här kan man lägga märke till att årets Orvars Val-film i 100-tumsfestivalen - "12 Edsvurna Män" - är en av filmerna han tipsar om. Sedan följer i tur och ordning julklappsfilmidéer till barnet, killen, mamman och slutligen tjejen. Tyvärr saknas kategorin "svåger", vilket är synd eftersom just svågern Janne till varje jul brukar få en DVD-film av oss. Nåja - vi får väl ta något av mammatipsen istället.

Till Orvas julklappstips >>