8 februari
(onsdag)

Tina yogar
Onsdagen började med att Tina tog ett yogapass innan frukost. Här kan vi njuta av hennes viga kroppsövningar samt konstatera att hon på ett underligt sätt påminner om den där pinnen utanför fönstret.

Thaifrukost
Efter yogapasset var det dags för frukost. Pelle körde vidare på sin äta-lagad-mat-till-frukost-taktik och slog denna morgonen, liksom många andra, till på den här delikata gröna curryn.

Pelle snorklar
Sen efter frukosten pinnade vi ner på stranden där Pelle upptäckte att man fick låna cyklop och snorkel gratis från hotellet. Gratis är ju gott, tänkte Pelle, och utnyttjade genast erbjudandet. Men stadiga kliv och en för de aningen brända axlarna skyddande tröja, klev han ner i vattnet och började snorkla loss.

Korallrev
Döm om hans förvåning, tillika glädje, då han faktiskt hittade ett korallrev fullt av... ja koraller och sånt inte alls långt ut från stranden. Ja på simavstånd faktiskt, och då Pelle är helt värdelös på att simma så innebär detta alltså att det låg riktigt nära.

En massa fiskar
Där visade det sig dessutom fullkomligt drälla av en massa fisk i ett helt gäng olika färger och former. Den vanligast förekommande färgen respektive formen var gul samt fiskformad.

Octopusväntan
Efter snorklingsturen kurrade det i våra respektive magar, och vi traskade de femton metrarna till favoritrestaurangen "Octopus", där man bara behöver vänta max tjugofem minuter på maten...

Indiana Jones-bro
Och efter maten beslöt vi oss för att sola vidare vid den av vuxenpoolerna som innehåller en bar. På vägen dit går man över denna magiska bro av Indiana Jones-typ. Det vetifan hur den funkar, då den enbart består av ett antal fritt svävande betongblock. Men om man går på rätt sätt - som Tina gör på bilden - så är det ingen fara.

Tina får fuktad handduk
Vi hinner i princip bara slå oss ner i våra solstolar innan personalen kommer rusande med kalla, fuktade små handdukar med rosendoft att badda våra svettiga pannor med...

Pelle får melonbåt
...följt av de tjusigt ihopvikta båtarna av bananblad innehållandes ett gäng melonbitar och en tandpetare att spetsa dem med så att de går att föra till munnen på ett smidigt sätt utan att bli kladdig om fingrarna.

Spetsad melonbit
På det här viset alltså.

Pelle och Tina under vattnet
Med färdigfuktade pannor och magarna fulla av små melonbitar så var det dags att ta dagens tvåbild som vi ska använda till huvudmenyn. En båda-under-vattnet-bild vore väl finfint, tyckte Pelle, och tvingade ner sin fru under ytan. Men eftersom ingen av oss blev särskilt snygg i detta element så gör vi nog ett annat försök uppe på land istället...

Pelle köper drinkar
...och väl uppe på land så utbrast Tina plötsligt: "Titta - nu är det en massa folk i baren - happy hour måste ha börjat", varpå Pelle genast rusade iväg för att utnyttja detta.

Tina och Pelle med drinkar
...och se på fan - inte bara fick vi varsin god drink - vi fick också dagens tvåbild på köpet!

Pelle köper fler drinkar
Nu hade emellertid Pelle fått smak på det här med att endast iklädd små våta byxor köpa drinkar till halva priset, och så fort han var klar med ovan avnjutna "Indigo Pearl" så hoppade han ner i poolen igen och köpte en riktigt god "Long Island Ice Tea", följt av en småtråkig "Pina Colada". Medan han avnjöt den sistnämnda blev Tina kissnödig av sin ynka "Strawberry Daiquiri" och gick upp till rummet i förväg medan Pelle bara skulle avsluta sin drink.

Pelle smygdricker Mojito
Men Pelle - den lurifaxen - gick inte alls direkt tillbaks till rummet efter att ha sörplat i sig det sista ur Pina Colada-glaset, utan han gick ner till baren en gång till och beställde sig en präktig "Mojito" som han i hemlighet sedan drog i sig innan han med oskyldig - om än lite småpackad - uppsyn återvände till sin ovetande hustru i hotellrummet. En hustru som alltså först får reda på denna bravad när hon läser detta... Muahahaaa!

Meny
Sen gick solen ner - vi duschade/badade badkar och gick därefter ut för att äta. Denna gång testade vi en ny restaurang, och Pelle funderade länge på om han skulle beställa en "Chicken Cordon Blub" eller möjligtvis en "Lasagne al Fobmo". Slutligen blev det dock kyckling med cashewnötter.

Pelle balanserar stol
Tyvärr visade sig denna restaurang vara långsammast av alla hittills. En timme fick vi vänta på maten, och det enda positiva med det är att Pelle blev en mästare i att balansera grannstolen så att den blev stående på ett ben.

Balanserande stol
Faktum är att han lyckades balansera den på samtliga fyra ben (ja, ett i taget alltså) innan servitören behagade dyka upp med maten, så så fort han är hemma i Sverige igen ska han genast säga upp sig från TV4 och rymma med en cirkus.

Pelle med kissekatt
Nä, den här restaurangbesöket blev faktiskt helt utan dricks. Det enda positiva med det - förutom Pelles balanskonster - var den här lilla kissemissen som kom och hälsade på, och genast lade sig att spinna i Pelles famn. Men då den (förmodligen) inte tillhörde maten så räknas den inte.

Tina får massage
Och japp - även i afton avslutar vi med varsin massage. Tina i skyltfönstret här med en smått plågsam rygg- och nackdito, och Pelle med en alldeles för mjuk och avslappnande oljevariant. En lite intressant sak som hände är att skyltfönstersmassösen av misstag (yeah right) flashade Tinas tuttar för alla förbipasserande. Hon hade knäppt upp Tinas behå i ryggen, och "glömde" sedan bort det då hon böjde upp Tinas överkropp i någon slags kobraställning till alla omkringvarandes förtjusning. Tyvärr befann sig inte Pelle och hans kamera bland dessa - för i så fall hade vi haft en mycket roligare avslutningsbild. Snipp, snapp, snut - så var onsdagen slut.

Tillbaka till menyn