8 februari
(torsdag)

Dumplings
Natten till torsdagen vaknade vi av att regnet smattrade på fönsterrutan, och vi hoppades att detta oväder skulle dragit sig vidare när morgonenn nalkades. Men icke - visserligen smattrade det inte längre särskilt hårt, men det duggade dock en aning och himlen var molnig för första gången sedan vi kom hit. Vi behövde således tröst, och Pelle sökte denna i dessa två dumplings som han intog till frukost. De hjälpte visserligen inte mot vädret, men de var rätt så goda minsann. På det här bilden ser man dessutom inte hur stora de är - den största skulle lika gärna ha storleken av en mango som en pingisboll. Vi tänker inte avslöja vilken av dessa thailändska specialiteter som kom närmast.

Slappardag på hotellrummet
Så vad hittar man på då, en mulen dag i detta annars så soliga paradis? Ja eftersom vi fortfarande hade en varsin vilopuls på 15 bpm efter den fantastiska kryssningen, så låg vi helt sonika och slappade på rummet. Eller vi och vi förresten. Tina gjorde det. Pelle hade fyra dagars resedagbok att uppdatera, så det blev hans uppgift denna dag, medan Tina snarkade sött bredvid.

Tak-hår
Efter ett tag vaknade hon dock och var lite hungrig, varpå vi gick till Octopus där vi för en gångs skull åt inomhus. Eller nja, under tak iallafall. Eftersom det regnade litegrann. Taket vi satt under var täckt av gammalt hår, vilket var lite äckligt, men maten var god.

Mulet
När de lunchen var intagen och de fyra dagarna var uppdaterade så bestämde vi oss dock för att åka till Patong och shoppa lite, men först - en bild på Tina med ett hotellparaply i näven och härlig grönska i bakgrunden. Mest som en påminnelse till oss själva över hur grönt och frodigt här är, jämfört med det Sverige vi snart kommer hem till.

Ödlevalp
Vi träffade dessutom på den här lilla, lilla, lilla ödlebebisen som var helt valpig med sina (förhållandevis) stora labbar och huvud. Den var Tina så klart tvungen att fånga, och vi vet att kortet är supersuddigt men försök ändå föreställa er hur söt den här lille krabaten är. Strax efteråt tappade hon den från någon meters höjd (vilket kanske motsvarar tvåhundra meter...), men den klarade sig fint ändå, och linkade glatt hemåt.

Jungceylon
När vi anlände till Patong - denna syndens och shoppingens stad - så började vi med att kolla in detta varuhus, som verkar fått namnet efter en gammal psykolog samt landet som numera heter Sri Lanka.

Ralph, Rod och Tod
Där hittade Pelle genast en liiiten butik som sålde saker han gått bananas på för femton år sedan. Och som han i hemlighet fortfarande gjorde. Titta bara vilka fina små figuriner av Ralph, Rod och Tod de hade. Tänk vad fint de skulle passa på Normans hallhylla...

Pelle med kaststjärna
När han dessutom hittade en butik som inte bara sålde den typ av fjäderbatonger som svenska polisen har, utan även kaststjärnor, så krävdes det en hel del viljekraft från er tvåmetersciceron för att inte köpa en massa skojiga leksaker han kunnat åka dit rejält på om han försökt få igenom tullen på Arlanda.

Tina framför FBI-bar
Sen spatserade vi omkring mellan barer och affärer, och shoppade lite smått. Pelle införskaffade tio par kalsonger ett par shorts, samt ett par sandaler, medan Tina köpte ...liniment.

Ping Pong-meny
Här i Patong kan man roa sig på diverse olika sätt. Ett av dessa är att kolla in en så kallad "Ping Pong-show", vilken trots namnet ännu vare sig blivit OS-gren eller etablerat sig på Berns. Vi tänker inte ens gå in på vad exakt som sker på en sådan, men vi kan ju lista de olika ...eh... grenarna, eftersom bilen är lite suddig: Fire Show, Egg Show, Flower Show, Knitting Wool Show, Blade Shaver Show, Writing Show, Firework Show, Ribbon Swo, Ping-Pong Show, Needle Show, Candle Show, Smoking Show, Chopstick Show, Birthday Show, Mouse Show, Bottle Open Show, Magle Show, Catfish Show, Banana Show, Frog Show, Bird Show, Turtle Show, Swamp Eel Show, Hornet Whistle Show, Lesbian Show samt tre shower som damen som försökte få in oss på dessa shower klantigt nog höll fingrarna över. Inte helt självklart illustrerades denna showmeny med en bild på Nemo från filmen "Hitta Nemo". Undrar om Disney godkänt detta...?

Katoyer
I Patong vimlar det dessutom av så kallade "katoyer" eller she-males - som är den västerländska betäckningen på dessa ...pojkflickor. Det är helt enkelt thailändska pojkar som vill vara flickor, och lyckas med detta på ett imponerande sätt. Varenda person ni ser på den här bilden har exempelvis penis, och några har dessutom bröst.

Mer katoyer
Och de imponerar inte bara könsöverskridarmässigt - de kan dessutom dansa riktigt bra. Eller åtminstone några av dem - som den här katoyen, som inte ens skaffat långt hår, men som dansar som en gud... (inna?).

Pelle och Tina på Go-Go-bar
När vi var färdigshoppade gick vi in på en av barerna för att ta varsin drink, och det gällde att hålla i glaset så ingen av de små thailändska dansöserna trillade ner i det och drunknade, men Pelle hade full koll på dem, så det var aldrig någon riktig fara.

Pelle och Tina på Go-Go-bar
Så var en dag helt utan solning till ända. I morgon får vi verkligen hoppas på bättre väder, för än så länge är vi trots tre veckor här bara mörkbeiga på sin höjd. Med små röda detaljer som Pelles näsa.

Tillbaka till menyn