(söndag)

Tina frullar
Frukostbufféer är nog det bästa Tina vet - överhuvudtaget - och frukostbuffén på Indigo Pearl lämnade inget att önska. Här fanns verkligen det mesta man kunde tänkas vilja ha till frulle, eller vad sägs om:

Frukostkavalkad
1. En massa olika bakverk och kakor, samt en skål turkisk yoghurt och en massa marmelader och sylter.
2. Tvenne kockar som gör omelett med ingridienser enligt önskemål.
3. Parisskinka (vad det nu är?), pepparkyckling, Bolognakyckling med chili, lufttorkad skinka, rökt kalkon, rökt kycklingbröst och rökt lax.
4. En himla massa flingor, müsli, torkad frukt och russin. Samt purfärsk honung som vi kommer till senare.
5. En massa olika typer av uppskurna frukter och grönsaker samt fem olika sorters juice.
6. Äggröra, bacon, ägg, stekta nudlar, stekt ris, curry, våfflor och thailändska pannkakor med tillbehör.

Purfärsk honung
Honungen ja. Den droppade ner i en skål direkt från bikupekakan (eller vad det nu kan kallas) som satt fast i en ställning ovanför nämnda skål.

Pelle solar
Sedan satte sig Pelle i lobbyn, som är det enda stället på hotellet med gratis internetuppkoppling, och skrev resedagbok för gårdagen. Under tiden gick Tina till poolen och lade sig att läsa. Efter en mycket längre stund än han räknat med blev Pelle klar, och de halvunga tu gick tillsammans ned till stranden för att lägga sig i skuggan respektive solen. Då Pelle myndigt förkunnade att han nu ämnade lyssna till musik, så blev Tina ledsen och protesterade: "-Men jag vill ju småprata!". "Nej, jag har faktiskt semester." svarade Pelle bestämt, och tryckte in öronsnäckorna i varsin hörselgång och började utan det minsta sting av dåligt samvete avnjuta Nine Inch Nails på lagom volym.

Galna Tanten
En högtid som inträffar varje februari i Phuketområdet i Thailand är när den så kallade "Galna Tanten" dyker upp. Galna Tanten är en ofattbart lång och högljudd kvinna som istället för att som andra tanter bada i bikini eller baddräkt gör det med långärmad tröja och hatt. Därav namnet: Galna Tanten.

Galna Tanten och Långa Farbrorn
Eftersom Pelle är gift med ovanstående tant, så brukar han sällskapa henne i vattnet. Som faktiskt detta år är varmt nog för att Tina (synonym med Galna Tanten) ska gå i utan minsta tvekan. Vilket betyder minst 28 grader. Celcius.

Brun mat
Efter badet klädde vi till skillnad från många här på oss lite kläder och gick och åt. Tina tog en riktigt god kyckling med röd curry, medan Pelle, som är lite småsnuvig och vill bli frisk, tog denna för ögonen så tilltalande rätt. Biff med vitlökssås är det, och alla de små vita bitarna ni ser i den läckert bruna såsen är vitlöksbitar. Det gäller att passa på innan det dyker upp en massa vänner här.

Pelle tar ut stålar
Efter måltiden var pengarna i princip slut, så då gick vi till den utländska motsvarigheten till en bankomat - det vill säga en ATM-maskin där Pelle tog ut 10.000 baht, vilket i runda slängar är typ två papp.

Tina på gata
På väg tillbaks till våra solstolar vänder sig plötsligt Tina om och blir fotograferad. Detta för att Pelle tycker att gatan vi går på är tillräckligt intressant för att hamna i vår resedagbok.

Pelle badar
Mindre en halvtimme efter vitlöksfrossan trotsade Pelle gammal folktro och började genast bada för fulla muggar. Med sig hade han sin lilla halvkassa men vattentäta kamera, för att föreviga sitt dopp.

Konstig Pelle
Resultatet blev... jättekonstigt!

Pelle färdigbadad
Så han gick upp på stranden igen där hans ansikte återgick till sin ursprungsform. Eller kanske inte ursprungsform förresten, utan snarare den form det haft det sista ...halvåret kanske?

Tina i solen
Sedan var klockan framåt femhugget på eftermiddagen, och då tog Tina otippat mod till sig och flyttade ut sin solstol i solen. Där stekte hon i eftermiddagssolen, helt utan solskyddsfaktor i nästan en timme. Det blir spännande att se om hon av denna övning
A: Blir sönderbränd
B: Blir gyllenbrun, eller
C: Behåller sin snövita vinterhy.
Vi får väl se...

Tina tömmer snor från sin näsa i en pappersservett
Nä. Det hände ingenting. Tina är fortfarande vit som mjölkprotein, så vid middagen sen på kvällen så snöt hon ut sin sorg i en lämpligt utformad pappersservett, missmodigt blickande till vänster om sin makes ölglas. Snytningen i fråga kan i och för sig också bero på att även Tina är lite småsnuvig, vilket gjorde att nu även hon valde en enligt menyn vitlöksspäckad rätt i form av "Prawns with Ginger and Garlic". Tyvärr verkade de dock ha sparat in på just vitlöken, men även ingefära sägs ju vara bra mot förkylningar, så vi får hoppas på den.

Tina färdigmasserad
Så avslutade vi kvällen likadant som gårdagen, nämligen genom att ta varsin massage, och även denna gång tog Pelle en avslappnande oljevariant medan Tina tog en hårdhänt thaidito.

Pelle skriver resedagbok
Sen var det bara för Pelle att ergonomiskt placerad i den sköna sängen avsluta dagens resedagbok med - som av en händelse - precis detta inlägg. Tänk så det kan bli ibland!

Tillbaka till menyn