8 februari
(tisdag)

Fit Ball
Denna tisdagmorgon hade Tina bestämt sig för att vakna frisk, och genast gå och träna. I träningshallen, som är den samma Pelle gick till igår, finns en massa olika aktiviteter man kan lära sig, och Pelle hade någonstans hoppast att Tina skulle välja "Fit Ball" - då han hyser en lika innerlig som orimlig förhoppning att detta har något med de i Thailand så populära "Ping pong-showerna" att göra. Men icke - Tina hade andra planer...

Tina boxar loss
...Ty Tina var sugen som tusan på Muay Thai - vilket är det egentliga namnet på Thaiboxning. Så glad i hågen äntrade hon hallen, där hon fick sällskap av ett engelskt par som aldrig någonsin hört talas om denna sport tidigare.

Tina tränar vidare
Givetvis lade det engelska paret ribban på vilken nivå det skulle börja övas på, så någon boxning blev det tyvärr inte alls. Något mer än steg, förflyttningar och positioner blev det tyvärr inte, så nu är hon inne på att ta privatlektioner istället så hon får slåss litegrann. Det är ju det hon vill!

Poolpanorama
Efter träningen och frukosten traskade vi iväg till Poolområde 3, vilket också är en pool reserverad för vuxna likt den igår, men utan poolbar. Det lilla runda huvudet som sticker upp mitt i poolen i denna tjusiga panoramabild tillhör för övrigt Pelle (det är alltså Tina).

Glad boll
Så här ser det ut på lite närmare håll; en glad boll mitt i bassängen.

Paret Norman vid poolkanten
Då vi av hävd och tradition har en bild av oss båda på själva menysidan i våra resedagböcker, så måste vi se till att ta en sådan varje dag. Denna gången fick vi hjälp att ta denna av en äldre herre från England med fejjan full av zinkpasta och thailändskt damsällskap (ja, damsällskapet satt förstås inte i fejjan på honom - åtminstone inte när vi såg på) som vi är osäkra på var en hyrfru eller en mer legal dito. En tjusig bild lyckades han iallafall ta, trots den kassa lilla kameran som vi hade med oss i bassängen.

Tina simmar
Sedan simmade Tina vidare en stund med näsan ovanför vattenytan, medan Pelle simmade så långt han kunde under densamma (vattenytan alltså) som han orkade. Det visade sig vara ungefär en bassänglängd, så imponerad av sig själv bestämde han sig för att göra ett experiment:

Pelle
Han skulle kolla hur länge han kunde hålla andan under vattnet när han inte ansträngde sig med simning eller andra aktiviteter. Så han fick Tina att ta tiden på detta medan han enbart doppade ner ansiktet i vattnet. Det skulle han inte ha gjort, om han vetat hur extremt löjlig han såg ut, och att det dessutom skulle läggas upp en bild av det hela i resedagboken. Att tiden dessutom blev ynka en minut och 12 sekunder gjorde ju inte saken bättre för Pelle, som tidigare i livet har klarat dryga två minuter. Hans enda tröst i detta elände är att Tina höll klockan upp-och-ner...

Tina vid poolkant
Ja vi hängde faktiskt vid den här poolen i princip hela dagen, och Tina gjorde små korta utflykter ut i solen eftersom hennes taktik att enbart ligga i skuggan och/eller vara fullt påklädd tydligen inte alls var någon bra sådan om man ville bli brun, ty hittills syns det inte ett spår av de små vita hudbyxor som Pelle pryder sin nakna kropp med på Tinas dito.

Tina vid poolkanten igen, fast med i en annan ställning
...fast det är klart - med kroppspositioner som denna så kommer det bli en klart udda utformad solbränna...

Tina med strandväska
Så plötsligt - utan förvarning - blev vi hungriga, varpå vi klädde på oss och tog den lummiga vägen ner till stranden, och just där - på den lummiga vägen - tyckte Tina vi borde redovisa för våra läsare hur vår strandväska ser ut, i vilken vi bär med oss saker som kamera, iPhones, böcker, vatten och bikiniombyten för Tina. Jo den ser ut så här. Så nu vet ni.

Pannkaksmakare
Efter den sedvanliga lunchen på vår nya favoritrestaurang "The Octopus" gick vi förbi en pannkaksvagn, vilket är en vid moped monterad matlagningsvagn på vilken dess ägare lagar thailändska pannkakor - som är tunna grönaktiga degplattor som steks med företrädesvis hackad banan ovanpå, viks ihop och därefter - om man vill - pryds med exempelvis chokladsås.

Pelle mumsar pannkaka
En sådan ville givetvis Pelle ha. Inte minst för att han efter allt badande och lufttorkande hade utvecklat en skrämmande Ted Åström-frisyr, och behövde tröstäta.

Stjärnhimmel
Så blev det kväll och dags för den sedvanliga middagen på stranden under den lika sedvanligt stjärnklara himlen. Och istället för att fotografera maten så tänkte Pelle istället bjuda på ett fotografi av nämnda stjärnhimmel, och efter att ha lagt kameran med linsen pekande rätt upp i skyn på bordet, och sedan kört på en halv minuts slutartid blev resultatet detta. Anledningen till att stjärnorna snarare ser ut som små diagonala streck än de punkter beror - tro det eller ej - faktiskt inte på att bordet som kameran låg på skakade, utan på jordens rotation. Den hinner helt enkelt snurra tillräckligt mycket för att stjärnorna ska bli streck under de 30 sekunderna det tar att ta bilden. Nere till vänster i bild ser ni för övrigt Orions Bälte, eller "Tre Vise Män" som Pelles mamma felaktigt lärde ut att denna stjärnbild hette...

Tina dricker te
...och nu börjar ni kanske kunna det här med hur vi avslutar dagarna här ner, så istället för den vanliga bilden på när Tina blir masserad får ni här en bild på hur hon dricker te efter att ha blivit masserad. Ombyte förnöjer.

Tillbaka till menyn