Tvenne fotosessioner

Även denna soldisiga dag bjöd på enorma mängder fotosessioner på stranden.


Åtta!


Pride!

Men men... vi kan ju inte fortsätta att bara fylla upp albumen med en massa poserande okändisar, så här kommer två spatserande pippifåglar som omväxling:


Spatserande pippifågel 1


Spatserande pippifågel 2

Nä hörni - vi är faktiskt medvetna om att många som följer den här resedagboken gör det av en enda anledning; att få se avklädda bilder på makarna Norman. Så då får vi väl lösa det på något sätt. Exempelvis genom att lägga upp bilder på vad ett par i 40-årsåldern som varit ihop i drygt 18 år hittar på när de får lite tid för varandra...


Pelle krokodilfångaren

...nämligen leka med en uppblåsbar krokodil. Vi hade nämligen upptäckt att precis bredvid våra solstolar så fanns det en massa olika uppblåsta badleksaker att (antar vi) låna, så på Tinas begäran hämtade Pelle en krokodil, och sen bar det ut i vattnet där vi försökte bestiga besten i fråga, vilket visade sig vara lättare sagt än gjort...


Pelle och krokodilen #1


Pelle och krokodilen #2


Pelle och Krokodilen #3


Trägen vinner!

Men till slut gick det vägen. Sen var det Tinas tur...


Tina och krokodilen #1


Tina och krokodilen #2


Trägen vinner igen

...fast faktum är att det såg ännu roligare ut om man såg spektaklet i rörlig form. Så då måste vi såklart visa er det. Varsågoda - här kommer det fängslande naturdramat "Tina brottas med en krokodil":


Tina brottas med en krokodil

Till slut fick vi som sagt kläm på det hela, så då höjde vi oddsen ett snäpp...


Pelle saliverar


Ta-daaa!

Döm om er förvåning när vi så småningom lyckades forma en mänsklig pyramid uppå detta uppblåsta odjur! Inte illa!


Den sista krokodilbilden. Vi lovar!

Och döm om VÅR förvåning, när krokodilen plötsligt spontanklonade sig och blev två. Ja det händer märkliga ting här i fjärran östern!


Pelle med pannkaksstånd (ej att förväxla med "Pelle med stånd")

Efter reptilbrottning blir man i regel hungrig. Främst på thailändska pannkakor med banan och choklad, vilket är lite snöpligt för Tina då hon inte tål dessa. Men se det gör Pelle, och lämpligt nog stod det en pannkakstillagande man med ett hjulförsett pannkaksstånd inte längre en femton meter bort, så han rusade genast dit och inhandlade en styck av nämnda pannkaka.


Godare än det ser ut

Och för sisådär en tio spänn i svenska pengar är det svårt att hitta något bättre när man just är pannkakssugen.


Den sista solstrålen

Till slut var det bara en solstråle kvar på himlen, och den pekade tyvärr inte mot oss, så vi packade ihop våra saker och traskade tillbaka till vår gröna lilla stuga. Och medan Pelle författade lördagens resedagbok, återvände Tina - den hurtbullen - till stranden där hon tog en löptur.


Resedagboksförfattare i arbete

Men först tog hon ett foto av Pelle där han låg i sin säng och skickade över till sin man. Orsaken var att han har en förkärlek till att springa omkring naken därinne, och nu ville han veta om det verkligen stämde det som Tina sa - att man inte kan se in i stugan dagtid såvida det är släckt där inne. Det gjorde det inte.


Giftig fisk

Löpturen Tina tog blev mer någon form av intervallträning, då hon ständigt sprang på saker som är intressanta nog att platsa i resedagboken. Som fisken här ovan exempelvis. Den låg och sprattlade hej vilt på stranden, och när Pelle frågade om hon kastade i den svarade Tina att det kunde hon såklart inte göra - den såg ju livsfarlig och giftig ut!


Kamouflerade jyckar

Nästa djur hon såg syntes paradoxalt nog knappt. Så här har ni lite pyssel, kära resedagboksläsare: Kan ni se de tre hundarna som gömmer sig på bilden ovan? Svaret finns längst ner på sidan.


Tai Chi-mästare

Den sista intressanta saken hon sprang på var den här snubben, som stod och körde tai chi i sin ensamhet längst bort på stranden. Eller nåja - ensamhet och ensamhet - han hade ju den där lilla hunden bredvid sig förstås.


Stark curry och othello

Pelle beställde någon lokal curryvariant som var stark som attan men tyvärr inte så god, medan Tina tog någon kyckling-med-ingefära-rätt som inte var så stark, men däremot smakade den väldigt gott. Det är lite olika hur det kan bli.


Othellospöeri

Under måltiden spelade vi två partier othello på Tinas telefon. Två partier som Pelle fick tokspö i av sin fru, som hävdade att hon ALDRIG tidigare vunnit i detta. Och Pelle som köpte ett fint othellospel till Tomas i julklapp. Hur ska detta sluta?


Glad segrare

Mätta och belåtna/besvikna (Tina respektive Pelle) traskade vi sedan stranden tillbaka mot hotellet.


Duschkö

Där var det lite otippat kö till den lilla dusch som används för att spola bort sanden från diverse kroppsdelar. Men vi hade inte bråttom, och som den svensk hon är ställde sig Tina sist i den.


Tina duschar hälen

Till slut blev det Tinas tur, och hon sköljde glatt bort den vita korallsanden som fastnat på hennes hälar. Korallsand är för övrigt väldigt praktiskt på sådana här ställen - inte nog med att den är väldigt finkornig och härlig överlag - den blir heller inte het i solen, så det är aldrig problem med att gå barfota i den hur hårt än solen steker.


Kvällsdrink

Sen avslutade vi kvällen med varsin drink i hotellbaren. Tina beställde en Raspberry Daiquiri medan Pelle slog till med det klassiska Normansvalet Long Island Ice Tea.


Pelle äter cocktailbär

Tyvärr hade de hällt typ grenadine eller nåt annat äckligt i Tinas drink, och inte nog med det - de hade dekorerat den med ett cocktailbär, vilket är bland det äckligaste Tina vet, men som den gentleman Pelle är så förbarmade han sig och åt upp bäret i fråga. Sen var denna dagen slut.

Svar på hundfrågan: Det finns bara en hund på bilden. Haha!<< 2 februariMeny 4 februari >>