Header image  

DIN GUIDE TILL TINAS VÄLMÅENDE

 
line decor
  
line decor
 
 
 
 

 
 
BAKGRUND

Jag brukar skämta om att mina föräldrar köpte mig på IKEA:s fyndhörna, med tanke på den EPA-kvalité jag har. Jag har alltid varit allergiker. Jag tror att mina problem redan visade sig då jag var någon månad gammal. Då jag var yngre så var det födoämnesallergi så gjorde att jag fick utslag och alltid var kliig. Jag hade svårt att koncentrera mig eftersom allergikriget i mig tog så mycket energi av mig. Som en liten fingervisning på hur mycket energi som dränerades från mig, så finns det ett värde som heter IgE (Immunoglobulin E). IgE har med hur mycket allergener som finns i blodet. Detta värde ska ligga under 20. Jag låg på 2000....

På äldre dar har min allergi bytt lite karaktär. Jag har inte samma vardagliga problem så förr, men när det väl händer något snackar vi hardcore.
Någon gång på mitten av 90-talet fick jag en ny allergi och en ny reaktion på min lista; jag blev mjölkproteinsallergiker och på detta får jag med en kraftig allergisk reaktion, en så kallad anafylaktisk chock. Får jag inte medicin och hjälp på kolar jag vippen kort sagt.
Min mest dramatiska incident hände nyår 1994 då jag som värdinna till ett stort nyårsfest blev hämtad i ambulans. Två ambulanshämtningar till blev det under det nya året som följde. Den ena av hämtingarna blev rätt äventyrlig då vi var ute i Kolmårdenskogarna för att göra ett tv-inslag i tävlingen "Tidsjakten", där klippklättring var avsnittets tema. Ena fotografen (Pelle) hade riggats upp med rep och hakar högt upp på en klippvägg, jag skulle precis göra en ståuppare inför kameran då jag började känna att det inte stod rätt till. (Jag hade i stressen slängt i mig en hamburgare där det fanns rester av ost kvar). Ambulanskillarna fick bära mig flera hundra meter, över stock och sten. Men bra gick det till slut.

Nu var det faktiskt tack och lov länge sedan jag hade något slags anfall som är värt att "skryta om". Min senaste reaktion, som verkligen inte var dramatisk, hände nu i våras då jag satt och gräddade våfflor med en deltagare på jobbet. Det var inte jag som hade blandat till smeten, ty den innehåll både mjölk och smör, men jag Förstegräddare i alla fall. Våffelgräddning osar, mycket. Och mitt i oset satt jag. Det började klia rätt friskt på mig, men med hjälp av en näve kortisontabletter som hände det inget mer spännande än så.

 

 


 

 
 

 

VÅGA FRÅGA
Vill du bjuda Tina på en härlig middag men är osäker till vad hon tål, trots denna informativa sajt, tveka inte om att kontakta Tina. Hon berättar gärna om vad hon skulle vilja bli bjuden på.....

TINA NORMAN
REGEMENTSGATAN 54
170 66 SOLNA

0707-55 32 50
tina.norman@spygg.com