Måne över Phan Thiet
Boka-med-handduk-tricket

Så blev det lördag. Inte för att vi märker någon särskild skillnad här, men ändå. En smått irriterande sak vi upptäckt här (och på en massa andra ställen) är att folk paxar solstolarna genom att lägga badlakan på dem, och detta gör de tiiidigt på morgonen. Vilket innebär att det står en massa solstolar i flera timmar där det enbart ligger badhanddukar, medan de som lagt dit handdukarna gör gud vet vad, och mindre morgonpigga personer får försöka hitta solstolar på långt bort och på mycket sämre ställen. Ett otyg, om ni frågar oss! Här ovan paxar Tina två stolar åt oss. If you can't beat them - join them!

Galna Tanten vadar
Halvgalna Tanten vadar

Ett problem Tina har när hon kör sin ligga-i-skuggan-för-att-inte-bränna-sig-stil är att hon aldrig blir särskilt varm - även om det är 30 grader i luften. Åtminstone inte när det blåser så pass mycket som det gör här. Så några längre simturer i havet är det inte tal om än så länge, utan det blir mest lite vadande i barnpoolen. Men det går ju bra det också. Om man vill svalka fötterna...

Döda krabbor
Stendöda krabbor. En liten - en stor.

...eller hitta små krabbor i bassänghörnet att peta på, upptäcka att de är döda och sedan ta upp dem för att lägga på display på det lilla parasollbordet. Vilket var exakt vad hon gjorde.

Smit-ödla
Smit-ödla

Sen hittade Pelle ett levande djur i form av denna magnifika ödla, som tyvärr inte alls ville vänta på att Pelle fick upp kameran, utan hellre smet in i busken. Men man får åtminstone ett hum om hur den ser ut. Framförallt dess svans.

Sol-Per
Grå tinningars charm

Efter den smått misslyckande ödlefotograferingen lade sig Pelle återigen att sola med Sarah Silvermans självbiografi "Bedwetter" i öronen, lyckligt ovetande om att hans fru då passade på att ta närgångna porträtt av honom.

Den Normanska bungalowen
Tina utanför den Normanska bungalowen

Till skillnad från tidigare dagar blev vi idag sugna på lunch, så vi traskade femtio metrarna till vår bungalow - som för övrigt är den Tina står bredvid på bilden ovan, om bildtexten inte var tydlig nog - för att där hämta ut några 100.000 dong så att vi skulle ha något att betala lunchen med.

Tina hittar fisk
Fisk!

Bredvid vår bungalow, och längs med hela vägen ut mot gatan så går det en liten bäck. I denna bäck - upptäckte vi idag - fanns det en massa fisk som simmade omkring. Kanske inte en upptäckt av bibliska mått, men man kan inte få allt...

Drakfruktsbuske
Pelle hittar drakfrukt...växt

Ytterligare en bit bort gjorde vi en till upptäckt i form av denna drakfrukts... eh.. buske? Eller kaktus? Eller vad det nu var för typ av växt vars frukt iallafall som de drakfrukter vi tidigare nämnt i denna dagbok växer på. Taggig var den iallafall. Precis som själva frukterna. Och livet ibland. För andra.

Vietnam-Lill-Babs igen
Tina med Vietnam-Lill-Babs igen

Lunchen intog vi på Nam Tho där Vietnams motsvarighet till Lill-Babs som bekant jobbar. Hon sken upp som en liten sol när vi kom, lade fuktade små frottéhanddukar på våra varma nackar, poserade med Tina och sprang sedan iväg...

Tina med ätpinnar
Tina har fått present

...för att hämta en present till Tina. Vad kan DET vara, undrar nog ingen vid det här laget - jo - en förpackning ätpinnar av finaste kvalitet. Hon har tydligen gett sig den på att Tina ska bli äta-med-ätpinnar-expert. Och vem vet - kanske kommer hon lyckas. Men troligtvis inte.

Normans på Phan Thiet-gata
Nylunchade i Phan Thiet. Vilket är bättre än nylynchade var som helst.

Med magarna fulla av stekt ris, och med ätpinnar och vatten samt en styck kvarglömd frottéhandduk på axeln gick Pelle tillbaks till hotellrummet för att tanka in bilder och skriva lite resedagbok, medan Tina valde en lyxigare variant av fortsättning genom att beställa en timmes massage.


Tina lyxar till det

Till skillnad från i Thailand verkar det här mest vara män som masserar. Detta påstående baserar vi i och för sig enbart på att Tina fick en manlig massör, samt att Pelle sett att majoriteten av de som jobbar på massageställena ser ut att ha penis, men ändå.

Kitesurfare
Tvenne kitesurfare

På eftermiddagen bestämde vi oss för att fota lite fler kitesurfare, och se vad det skulle kosta att själva ta en kurs i denna sport, samt hur denna kurs skulle gå till.

En kitesurfare
En som nog gått kursen...

Det skulle vi inte gjort, ty när Pelle vadat ut i vattnet en aning med kameran i högsta hugg och sin kameraväska på axeln kom en stor våg och skvätte ner hela väskan. En väska som visade sig vara allt annat än vattentät, vilket innebar att Tinas nya fina iPod Nano samt Pelles bästa kameraobjektiv i form av normalzoomen Canon EF-S 17-70 2,8 IS blev genomdränkta. Av saltvatten. Vilket INTE bådade gott för deras eventuella fortlevnad...

Verandapartaj
Groggarnas Glada Afton

Vi bestämde oss för att hålla tummarna trots allt, och ställa sakerna på tork under natten, och sedan dränka vår första sorg här borta i grogg. God grogg. Med chips. På verandan.

Pelle tar temperaturen
Per Norman - 28,2 på kvällen

Vi kollade dock noggrant upp om det var tillräckligt okallt på veranda för att även Tina skulle njuta av denna Groggarnas Glada Afton. Det var det.


Tina gör vodkareklam
Vagt bekant vodkaflaska

Vi hade hittat en vodka i affären som såg vagt bekant ut, så den köpte vi, blandade ut den med juice och intog två tredjedelar av dess innehåll under festliga former. Så festliga att Tina efter en stund kände sig hugad att göra reklam för drycken ifråga.

Geckoundersida
Voyeur-gecko

Sen avslutades kvällen med att vi hittade den här perverterade gynnaren på fönsterrutan till badrummet. Vi tyckte dock han var rätt söt, så vi lät honom sitta kvar. Frågan ni kanske ställer er är "Hur kan dessa krabater springa omkring på inte bara lodräta ytor, utan till och med upp-och-ner i exempelvis tak? Jo, förstår ni - det kan de tack vare sina specialtår som vi zoomat in här på bilden. Hur dessa fungerar får ni dock googla upp själva.<MENY>