GAMLA NYHETER
<< Tillbaka till Spyggportalen

Äldre nyheter här:
07-05-22 till ?? >>
06-11-26 till 07-06-05 >>
06-05-24 till 06-12-04 >>


Smaka mat hos Martin (06-05-31 12:38)


Smaka på Stockholm >>
Wirströms Pub >>

Den 1-6 juni bör ni bege er till Kungsträdgården för att "Smaka på Stockholm", och allra helst ska ni smaka på det Martin Hessions pub Wirströms har på menyn. Wirströms är en av många restauranger som finns representerade i Kungsan under dessa dagar, och förutom att kunna äta gott för ett billigt pris så kan man under dessa dagar också lyssna på artister samt uppleva en mängd andra aktiviteter.

Tinas Dramaten-audition (06-05-23 21:44)

Kunde snart varit på en vårtgård nära dig
"Jösses så absurt - men kul". Ungefär så kan Tina sammanfatta sin upplevelse på Dramaten. Det som i annonsen såg så litet och oansenligt ut, att bara vara en lång statist i bakgrunden ungefär, blev till en jättegrej. Statistrollen visade sig vara en talroll med rätt många repliker, där merparten var på franska! Två långa tjejer sökte de till att spela ett par snobbiga och lite överlägsna prostituerade som tar sig an en 12-årig kollega. 12-åringen har en lång karriär bakom sig då hon började i yrket vid 3-års åldern. En "monster-tragedi" kallade regissören detta 1800-talsstycke, där allt går och helvete och alla tar livet av varandra.
Tillbaka till själva auditionen; efter en stund kommer vi fram till kläderna, eller brist på kläder... På skisserna som kostymören visade upp framgick det att det för rollen krävdes porrhöga klackar (för att göra de redan långa tjejerna ännu längre, och på så vis även skapa en synvilla mot den som ska spela 12-åringen) och en kjol som knappt täckte det den skulle... Och sen - som sojagrädde på moset - en urringnining så kraftig att den gick utanför brösten vars bröstvårtor istället skyldes med röda klisterstjärnor Haha, rena Dolda kameran! Tina gjorde dock så gott hon kunde inför den fem-hövdade juryn som bestod av regissör, producent, attributör, kostymör med mera. Först fick hon uppdraget att gå som en mannekäng framför dem och sedan att läsa ett långt stycke blandat på svenska och franska där det sistnämnda språket tyvärr satte käppar i hjulet... Så, tyvärr blir det ingen Tina-naken-chock den 9 september då pjäsen Lulu har premiär. Tina som fick beskedet per telefon för några dagar sedan tar dock detta beslut med ro... Däremot så ville Dramaten behålla hennes uppgifter och foton till sitt statistarkiv, så ännu finns chansen att någon gång i framtiden få se Tina på Dramatens stora scen. Se där - ytterliga en galen erfarenhet rikare!

TV4-teamet hemma från Aten (06-05-22 14:50)

Anna & Pelle sliter hund


Pelle och hon som kom femma


Spyggportalens utsände i Aten

Så är Pelle och Annas (hädanefter refererade som "vi" och "oss" eftersom det är Pelle som skriver den här nyheten) uppdrag i Aten slut och vi är nu hemma igen - lite brunare, mycket tröttare. En genomsnittlig arbetsdag där var 18 timmar och 12 minuter lång och bestod huvudsakligen av bärande,, taxiåkande, trängsel, stress, letande, fotande, redigerande, ringande, Carolaträffande och schlagerlyssnande. Men konstigt nog blir slutresultatet av 91 timmars arbete, 18 timmars sömn, 4 timmars festande och 3 timmars solande en superkul upplevelse jag gärna gör om, och särskilt då med Anna Normelli som varit en ren fröjd att arbeta och umgås med alla dygnets vakna timmar (dvs 20 per åt gången). Det enda riktigt negativa jag kan komma på med denna resa är att det enorma matande av dåliga schlagerlåtar man hela tiden utsattes för till slut resulterade i att man började gilla dem allihop(!). Tomas Enqvist, som varit på Schlagerfinaler förr, varnade mig för att så kunde bli fallet, men jag trodde honom inte. Fel av mig, ty Anna och jag har nynnat på allt från tysk country till litauisk toksång hela veckan, så nu gäller det att vänja tillbaka öronen till riktig musik med hjälp av en stor dos Depeche. Och kanske lite Lordi...
Tina startar i Vår Ruset (06-05-19 17:23)
Då var det återigen dags för Tina och hennes raska arbetskamrater att avverka Vår Ruset. På måndag ska hon flåsa sig runt en 5 km lång sträcka förlagd vid Stora Skuggan i Stockholm. (Tina är förövrigt Grevinna av Stora Skuggan då hennes första landning med luftballong skedde just där. Men detta är en helt annan historia som vi inte ska ta nu). Med endast 2 x 2,5 km löpträning i benen ska Tina ta sig i mål. Och alla som kommer i mål får medalj! Härligt.

Tina kommer att bära nummerlapp med siffrorna 2093 på bröstet - och även i år står det "Pastejköket" med stora bokstäver över hela alltet...

Moa, Marie, Inger, Tina, Anna och Christina tog sig runt Vår Ruset 2005
Tina till Dramaten (06-05-12 18:17)

Ibland kan det löna sig att vara jättelång, Tina är tack vare sin ståtliga längd välkommen in genom Dramatens sceningång. Nästa vecka ska Tina nämligen träffa regissör Benoit Malmberg för ett möte som eventuellt leder till att hon kommer stå på scenen som statist under en av höstens kommande uppsättningar. De var nämligen inte intresserade av vilken Kreti och Pleti som helst, utan bara av riktigt, riktigt långa kvinnor. Tina sökte, och blev genast kallad dit för ett möte, så håll nu tummarna för att du kommer att få se Lång-Tina på Kungliga Dramatens scen framöver.

Länk till gissa-vilken-teater >>

Mats bokomslag presenterat (06-05-16 kl 11:15)

Ja så här ser den alltså ut - Mats Strandbergs kommande debutroman "Jaktsäsong". Den släpps i bokhandlarna (boklådorna?) den 2:a augusti i år, och vi på Spyggportalen vågar oss på att garantera alla som köper den riktigt bra läsning. Så här lyder bokförlagets egna beskrivning av den:

"Melinda är en vacker kvinna som vill träffa mannen i sitt liv. Men var ska hon hitta honom när de enda hon umgås med är bögar som vägrar lämna Bermudatriangeln av gayklubbar?
I Stockholms gayvärld, där Melinda lever, består dygnet till stor del av nattklubbar, tv-beroende och spektakulärt misslyckade dejter. Hur hittar man kärleken bland sex, lögner och dvd-boxar?
Magnus, hennes bästa vän, längtar efter skönt småtråkigt Svenssonliv – allra helst tillsammans med vännen och författaren Sebastian, som han är hopplöst förälskad i.
Förutom Melinda, Magnus och Sebastian möter vi också schlagerbögen, såpastjärnan, kampbögen, grannen som fungerar som sexjour, den bedragna småbarnsmamman och katten Ulla-Bella, bland många andra.
Jaktsäsong är en inkännande och träffsäker samtidsskildring, fylld av färgstarka personligheter."


Bokförlaget Forums presentation av Mats >>


Snart i en bokhandel nära dig

Pelle till Grekland och Schlager-EM (06-05-16 11:20)


Vi visste inte riktigt hur vi skulle illustrera denna nyhet, så det fick bli en bild med Pelles feja på den grekliska flaggan...

I morgon onsdag åker Pelle iväg på sitt första utlandsjobb sedan han var med författaren i nyhetsartikeln här under i Frankfurt och gjorde ett reportage om kortspelande nördar. Då bär det nämligen iväg till Aten för att tillsammans med en av TV4:s trevligaste reportrar bevaka Schlager-EM för nämnda kanals räkning. Så se till att följa TV4:s Nyheterna och Nyhetsmorgon torsdag-söndag den här veckan, för att se vad detta drömteam levererar.

Eurovision Song Contest >>

Grillsäsong 2006 är här! (06-05-04 23:43)

Den mysiga miljön gjorde också sitt till
Då kan vi meddela att årets grillsäsong hos Normans är officiellt invigd. I mysig miljö (innergården låg i skugga, ok?) grillade Pelle sex stycken finfina biffar av utskuren typ, vilka serverades med sallad, färskpotatis, lite såser och oliver. Som läsare med god syn och/eller god kännedom i Spyggportalens vänkrets kan se så var det Mattias och Sandra som var våra hedersgäster för denna grillpremiär, och själva middagen följdes sedan av mysigt snack om livet i soffan (och utanför) tills dess klockan var 23 och det var dags att bryta upp.

Pelle har fått rekreationsstipendium! (06-04-28 10:42)

För tillfället glider Pelles liv fram som någon slags smörgås med räkor på. Inte nog med att han nu blir fast anställd på TV4 - han kammade sent i går kväll också hem ett rekreationsstipendium på 10000 (jo - tio tusen!!!) kronor från sin fackklubb på nämnda företag. Sådana stipendier delas ut varje år till ett visst antal medlemmar, och i år var det äntligen Pelles tur. Det finfina med att det är ett rekreationsstipendium är att pengarna inte får användas till annat än just rekreation, så att de - som oväntade pengar brukar tendera göra - bara skulle ätas upp av hushållskassan är för en gångs skull ingen risk.


En flaska god Chardonnay Pinot Noir ingick också


Orvar lämnar Filmkrönikan (06-04-28 08:09)

Hasta la vista - baby
Så var en epok över. Efter sju säsonger lämnar nu Orvar Filmkrönikan. Efter Nils-Petter Sundgren så är Orvar den som varit programledare längst för detta klassiska filmprogram som faktiskt fyller 50 år i år. Vad Orv ska göra nu vet vi ännu inte riktigt, bortsett från att han givetvis fortsätter att vara 100-tumsfestivalens oberoende recensent och filmväljare. Vare sig han vill det eller ej.

>>Filmkrönikan

Bli vår nya granne! (06-04-27 10:42)

Alla vet ju att tråkiga grannar kan vara ett aber, och nu har ni chansen att få de trevligaste sådana i modern tid. Lägenheten vägg i vägg med vår är nämligen till salu för ynka 1295000 kr (fast pris!), så det är bara att ta ert pick och pack och flytta hit. Och inte nog med att ni får snygga och härliga grannar - vi kan också erbjuda Sveriges lägsta kommunalskatt. Slå till för tusan, innan det är försent!

>>Hemnets annons om lägenheten


Tapetsera om och byt möblemang så blir det superfint!


Konstapel Öresjö blir trafikare (06-04-23 19:12)
Om ni får syn på denna bistra konstapel när ni kör bil i Nyköpingstrakten så är det bäst att ni snabbt ser till att ni framför ert fordon i en laglig hastighet. Annars blir ni nämligen stoppade och får kanske både böta pengar och bli av med körkortet, ty från och med första maj så blir konstapel Öresjö trafikpolis.

Om ni nu mot förmodan ändå åker dit så kan ni ju alltid pröva med att berätta att ni är en flitig Spyggportalsläsare så kanske han låter det räcka med en varning. Eller så åker ni dit ännu värre, vad vet vi? Nåja - resten av familjen Öresjö får iallafall i och med denna yrkesinriktning se mer av sin make respektive far, och med tanke på hur glada nämnda personer kommer bli av detta så kanske det kan vara värt att ta lite böter då och då av denna stiliga polis.
Potatisgris
 

Mamma vs Bröstcancer 1-0 (06-04-12 11:36)

Äntligen kan vi andas ut och få skriva att Tinas mammas bröstcancer har fått ett avslut - ett positivt sådant. Tumören är bortopererad, ingen spridning till lymfkörtlarna, såren läker bra och själva tumörjäveln är nu idag av en onkolog bedömd som "relativt lite aggressiv" (lite småirriterad på sin höjd alltså). Det har varit månader av oro, och känslomässigt har det varit jobbigt för oss alla. Sjukhuspersonalen har nämligen lyckats klanta till precis allt som går att klanta till i det här fallet i form av allt ifrån bortslarvade tumörer till försenade provsvar. Det som nu händer är att Anne-Marie om några veckor börjar en 5-veckors lång period av strålbehandling. Och det är en jävla resa det med, bokstavligt talat, då detta sker i Eskilstuna fyra dagar i veckan, och dit är det universums kanske tråååkigaste väg att köra från Nyköping.


Pelle får fast anställning! (06-04-07 23: 59)

Glädjescener i redigering 7

Efter att ha hankat sig fram i en oavbruten svit av diverse frilanskontrakt och vikariat på TV4 sedan 1999 fick Pelle till slut nog och krävde fast anställning en gång för alla. Döm om hans lättnad och glädje när han faktiskt fick igenom sitt krav, så från och med nu kommer TV4 att ha en mycket mer harmonisk redigerare till sitt förfogande.


Nyköpings textila historia i ljuset (06-04-07 12:15)
Behovet av folkbildning går aldrig ur en lärare, inte ens efter pension. i alla fall inte om man är pappa Åke. Efter 65-årsdagen har han tagit tag i ett drömprojekt; att forska och ta fram Nyköpings anrika, men bortglömda, textila historia i ljuset. Genom studiecirklar har han skapat en entusiastisk grupp som tillsammans har lyft fram intresset för textilstaden Nyköping för allmänheten. All samlad kunskap och material har nu lett fram till en provisorisk utställning på Pelles Lusthus i Nyköping (har inget med Pelle Norman att göra). Men tankarna och planerna finns numera hos politikerna i staden att upprätta ett fast museum för detta.
Från den 14 april finns det möjlighet för allmänheten att ta del av det textila Nyköping i utställningen "Tjena mors! Jobbar du på Fors?"
Pelles Lusthus>
HD:s dom JO-anmäls (06-04-07 12:47)
Än är det inte över! Turerna kring Tinas syrras diskrimineringsmål fortsätter, nu med agerande från oväntat håll. En privatperson har JO-anmält HD:s utlåtande där de "använder gammaldags eufemismer som "vän" eller "väninna" för att beteckna en persons pojkvän, flickvän eller sambo i ett homosexuellt förhållande" ... "Detta är uppseendeväckande, då Högsta Domstolen får antas överväga sitt ordval noga i ett avgörande som kommer att bli prejudicerande. Dessutom gäller domen diskriminering på grund av sexuell läggning, vilket borde få en omdömesgill domare att undvika varje formulering som är ägnad att förringa och osynliggöra själva grunden för den otillåtna diskrimineringen i målet, nämligen de båda kvinnornas kärleksförhållande."
Vi tackar och bockar för anmälan och stödet. Upp till kamp!

HD:s dom klar - Susanne har vunnit!(06-03-28 12:39)

Idag kom äntligen Högsta Domstolens utslag i målet om huruvida Susanne och hennes dåvarande flickvän blev diskriminerade då de blev utslängda från sunkhaket Restaurang Fridhem sommaren 2003. HD slår fast att de blev diskriminerade, men att skadeståndet ska sänkas från hovrättens yrkande på 50.000 kr till ynka 15.000 - något som är helt i strid mot de EG-rättsliga regler som kräver att skadeståndsnivån för just diskriminering ska vara avskräckande. Att HD i sin dom


Bilden av en segrare
dessutom bara kallar flickvännen för "väninnan" är ju inte heller så snyggt. Men nu är iallafall de rättsliga turerna för Susanne en gång för alla över, och huvudsaken är ju ändå att hon vann till slut.

>Läs HD:s dom
>HomO uttalar sig om domen
>Dagens Nyheters artikel
>Svenska Dagbladets artikel

Våra tidigare artiklar om detta mål:

>Nu går hatbrottsmålet i mål (06-03-24)
>Tinas syrra berättar om hatbrottsmålet
(05-08-01)
>Rättvisa ska skipas (05-10-14)

Spyggportalen goes 10K! (06-03-26 10:36)

...liksom vår C4 gjort

Vi kan nu stolt meddela att vi haft över 10.000 besök på vår, som vi blygsamt brukar kalla den, fantastiska portal. Igår passerades den magiska gränsen, och det tog mindre än åtta månader. En intressant notis i sammanhanget är att vi nästan exakt samtidigt passerade 10.000 km på trippmätaren i vår tjusiga bil. Huruvida detta är en slump, eller ett bevis för högre makts existens låter vi vara osagt.


Badsäsongen inledd (06-03-20 10:36)
Bad boys

Så är badsäsongen 2006* officiellt invigd. Lördagen den 18:e mars slängde sig nämligen Pelle och Andreas dödsföraktande ner i vågorna som slog mot Barcelonas stränder. Vattnets temperatur matchade luftens med sina 13 grader, och det var halv storm. Men vadå - man kan ju inte åka till Spanien utan att bada, så nu är det gjort. Att påstå att det var någon annan njutning än själva känslan av manlighet/dumhet vore dock att ta i en aning kanske...

*Gäller i Europa. Andra världsdelar räknas ej.


Inte bara Ester (06-03-15 20:06)
Idag slogs det fast vad unga fröken Ester Isfors ska heta mer än just bara unga fröken Ester Isfors. Hennes fullständiga namn kommer härmed vara Ester Siri Maria Isfors, vilket förutom att det är en tjusig namnkombo även är någon slags hyllning till i tur och ordning följande personer:
1. Ellinors mormor
2. Mats mormor
3. Mats syster
4. Mats mormors efternamn
Vinnaren i detta är således Mats mormor. Och Ester själv förstås. Den stora förloraren är Ägg-Leif.


Dam med initialerna ESMI!


Nu går hatbrottsmålet i mål
(06-03-24 12:35)

Äntligen blir det ett avslut på Tinas systers prejudicerande hatbrottsmål. Efter att under flera år nu stötts och blötts i Tingsrätt, Svea Hovrätt, och inte minst i media (vilket är bra), så ska nu Högsta Domstolen ge sitt utslag på tisdag den 28 mars. Så håll tummarna för att rättvisan en gång för alla kommer att skipas! Heja Susanne!

Tidigare publicerat om detta mål:

>Tinas syrra berättar om hatbrottsmålet (05-08-01)
>Rättvisa ska skipas (05-10-14)

Romandebutanterna uppmärksammas (06-03-09 11:11)


Tjacka denna tidning!

Det är inte bara vi på Spyggportalen som uppmärksammar våra romandebuterande vänner. I det senaste numret av Pause, som finns i alla välsorterade Pressbyråer, kan man läsa intervjuer med fyra debuterande författare, och jodå - Jenny Jägerfeld och Mats Strandberg är två av dessa. Tyvärr har någon klant på tidningen dock lyckats förväxla bilderna på Jenny och den andra kvinnliga debutanten, vilket innebär att citatet "Jag har svårt att se mig själv som debutant eftersom jag skrivit pornografiska skrifter så länge jag kan minnas" ligger under ett foto av Jenny... Intervjuerna är dock läsvärda, så rusa genast ner till närmaste kiosk och inhandla tidningen i fråga. Den kostar bara 14:50, och finns ute i en vecka till (nästa nummer kommer den 17:e).

Tidningen Pause:s hemsida >>
Vår nyhet om Jennys romandebut >>
Vår nyhet om Mats romandebut >>


Mats och Ellinor har fått en dotter!
(06-02-28 17:30)
Jajamensan! En dag innan hon egentligen skulle tittat ut så bestämde sig Ester, som den lilla flickan heter, att ta sig ut den onaturliga vägen (akut kejsarsnitt). Alla mår dock bra nu, och f.d Ägg-Leif ammar som hon aldrig gjort något annat, vilket hon i och för sig kanske inte har, men ändå. Grattis familjen Isfors önskar vi på Spyggportalen!

Uppdaterad 06-03-02 18:50:
Nu har vi fått tag på den första bilden av den lilla sötnosen också! Det är bebisen här till höger, om ni undrar.


...och så här ser hon ut!


Pelle tycker till om bensen i läsk (06-02-24 15:23)


...och hör sen!

I dagens pappers-upplaga av Svenska Dagbladet kan man på sidan 7 skåda vad Pelle svarar på frågan "Borde Sverige stoppa produktion och försäljning av drycker som riskerar innehålla bensen tills man vet mer?", Det var igår en reporter gjorde en enkät och stoppade honom på stan. Väl medveten om hur svårt det är att få folk att ställa upp i sådana, gjorde Pelle självklart sin plikt som såväl medborgare som -människa.

Artikeln (utan Pelle) på nätet hittar ni här >>


Ankis vinnaransikte (kanske) (06-02-11 10:40)
Spyggportalen har ju tidigare skrivit om vår käre vän Anders Kilanders välskulpterade feja på omslaget av Stephan Mendel-Enks bok "Med uppenbar känsla för stil" (Tina har läst den och gillar den som tusan, Pelle ska läsa ut Jenna Jamesons självbiografi "Att älska som en porrstjärna" först). Nåja - nu har detta vackra omslag iallafall blivit utvalt som ett av tio att rösta fram som Årets Pocketomslag i en tävling hos Pocketshop. Så ta er genast till närmsta nämnda butik och se till att rösta på detta, så har ni samtidigt chans att vinna två biljetter till årets Pocketparty på Berns i Stockholm, samt ett presentkort värt 250 kronor hos Pocketshop.

Pocketshop >>
Tidigare nyhet >>


Borde vinna

 
Mie flyttar! (06-02-11 10:50)
Vi kände oss aldrig riktigt trygga då vi åkte ut till Bredäng för att hälsa på Mie. Nu är det dock tack och lov slut med denna riskfyllda sysselsättning, då Mie hittat en lägenhet mitt i stan, dit hon flyttar om ett par veckor bara. Bra bra, säger vi på Spyggportalen, och förväntar oss givetvis såväl en hejdundrande inflyttningsfest (med massor av Mietillagade delikatesser, som brukligt är), som både för- och efterfester i drivor, då hon i och med sin nya lägenhet kommer bo mest centralt av oss alla, och sådant förpliktigar.


Snart närmare oss..
.


...vilket
Eva redan gjort... (06-02-11 10:48)

Redan närmare oss

Efter mycket hattande och velande har nu äntligen Eva landat i Stockholm igen med både jobb och bostad. Även om nu jobbet ligger i Hässelby och lägenheten på Söder bara är till låns till sommaren, så är hon äntligen här! Uppsalaperioden är över. Nu är det tuffa Stockholm som gäller igen.


...li
ksom Rebecka... (06-02-11 10:46)
Vi kan också meddela att även Rebecka blivit vuxen nog att flytta hemifrån (igen). Nu har hon visserligen redan hunnit med några år på egen hand i Norrköping, Linköping, Reykjavik och New York, men efter att sedan tillbakaflyttandet till Sverige en tid åter ha bott hos mamsen och pappsen i Kimstad har hon nu äntligen hittat en egen lägenhet i Norrköping där hon nu flyttat in. Dessutom har hon klippt av sig sitt långa hår i farten, och är nu vackrare än någonsin. Spyggportalen förväntar sig även här en hejdundrande inflyttningsfest. Tills dess kan både ni och vi roa oss med att kolla in Rebeckas fotoportfolio som finns på nedanstående länk:

Rebeckas fotoportfolio >>


Liiiiite närmare också


...och Cia (06-02-11 10:43)

Lite längre bort

...och nu är Cia inte längre Singel i Solna utan Sambo i Midsommarkransen. När väl den Rätte infann sig gick det undan i svängarna!
Med lite nostalgi tänker vi på den svunna epoken med korvgrytor i en kall lägenhet framför en 12-tums tv uppställd på en grön stol, som nu är förevigt förbi. Nu kommer vi gärna och myser i Midsommarkransen istället.
Grattis och lycka till, önskar vi samboparet Cia och Nicklas!


Sofia med bar(n)
(06-01-25 12:07)
Familjen Hession utökas inte bara genom Martins pub (se tidigare nyhet: Martin med pub), utan även genom ett barn, den tredje i ordningen för att vara nogräknad. Elias och Emma (Tinas guddotter) får alltså ett litet syskon i sommar om allt förhoppningsvis går som det ska.
Sofia har så länge vännerna känt till velat ha en stor familj med tre barn, så detta med tillökning kom inte som en total överraskning. Grattis grattis!!!
På smällen  

Mats debutbok snart i affärerna (06-01-24 10:32)

Debutboken
Spyggportalen har ju tidigare skrivit om Mats Strandbergs romandebut (som för övrigt ser ut att bli i augusti), men redan på fredag nästa vecka, alltså den 6:e februari, släpps hans bokdebut. Mats har nämligen med sin kompis Anna Andersson gjort en bok för par som heter "Du & Jag" (vilket kanske framgår av bilden på omslaget till densamma, här till vänster).

I denna bok fyller paret i halva boken var, och sen kollar man vad ens partner svarat. På det sättet kan man få svar på allt du inte visste om din partner; vilka ovanor har han/hon försökt dölja? Vilket djur är din partner likt? Den innehåller även en så praktisk sak som ett grälkontrakt.

Förlagets sida om boken >>
Mats Strandbergs blogg >>

Spånka nkpg- Grammisnominerade igen! (06-01-10 18:00)
Som ju alla musikälskare redan vet så vann ju våra vänner i Spånka nkpg en Grammis 2002 för sitt debutalbum, och nu är det dags igen för dessa musikaliska herrar att få gå på Grammisgala. Nu har de nämligen nominerats igen i kategorin "Bästa klubb/dans 2005", och vi på spyggportalen - som för övrigt faktiskt pillat på den tidigare vunna Grammyn - håller tummarna för att den nu ska få en kompis.

We are all the winners...

Grammisgalan 2006 >>
 

Martin har blivit med pub (05-12-29 10:44)
Gamla stans mysigaste pub har blivit ännu bättre. Vår vän Martin Hession har nu efter många års hårt och målmedvetet arbete äntligen börjat driver Wirströms som sitt eget. Dit ska ni bege er för att få den bästa servicen och ölen i stan.

Stora Nygatan 13, Stockholm
Wirströms >>
 
Mera vänner i Lantz i P3 (06-02-03 10:42)
Spyggportalens vänner fortsätter att invadera Lantz-studion. I dagens Lantz i P3 gästar nämligen Mats Strandberg programmets andra timme, där han ska prata om Ang Lees nya hyllade kärlekshistoria mellan två cowboys - filmen "Brokeback Mountain", och - om han lyckas få in det på ett snyggt sätt - sin nya parbok "Du & Jag" som ni kan läsa om lite längre ner här på sidan. Programmet leds numera återigen av Annika Lantz själv, och som någon slags extra grädde på moset så är ytterligare en gammal vän och kollega till Mats och Pelle - nämligen den alltid lika roliga Josefin Crafoord - bisittare i programmet. Lyssna - det kan bli hur kul som helst! Programmet börjar klockan 11:03 i P3.

Lantz i P3 >>

Mats på ZTV-tiden....


Orvar är tillbaka på heltid!
(06-01-21 22:44)
Äntligen är Orvar tillbaka, utvilad och taggad efter att varit pappaledig under hösten. Medan Orvar på halvtid har gullat med lilla Valeria och halvtid tagit hand om SVT:s flaggskepp Filmkrönikan, har diverse recensenter fått alldeles för mycket mediautrymme i programmet. Men nu är ordningen återställd.
Välkommen tillbaka Orv!

Filmkrönikan:
Torsdag 26/1, 22:30, SVT2.
 
Spånka nkpg-konsert i P3 Live
(06-01-24 10:39)

Inte nog med att det är löning den 25:e - denna gång kan man nämligen fira detta genom att lyssna på en hel konsert med våra vänner i Spånka nkpg. Deras spelning från Storsjöyran förra året - med Marit Bergman som hemlig gäst - sänds nämligen i P3 Live klockan 20:00 onsdagen den 25:e. Så gör som spyggportalen brukar säga åt er att göra: Bänka er framför radion, lyssna och njut!

Spånka nkpg >>
P3 Live >>
Marit Bergman >>


Gresse rockar loss
  
Omslagsdesigner klar till Jennys bok (06-01-10 18:11)


Ett annat Kühlhorn-omslag
Som de trogna spyggportalläsare ni är så vet ni ju redan att Jenny Jägerfeld romandebuterar i år, och nu har hon fått reda på vem som ska designa omslaget, och det roliga är att det blir den designer hon själv hade valt om hon fått bestämma själv, nämligen Lotta Kühlhorn.

Designointresserade läsare har kanske ingen aning om vem detta är, men Lotta Kühlhorn är en av Sveriges absolut duktigaste designer just nu, och har står bland annat bakom de snygga omslagen till bestsellers som "Ett Öga Rött" och "Hemma hos Martina".

Mer Lotta Kühlhorns-design >>
Nyheten om Jennys romandebut >>


Lystring Morrissey-fans! (06-01-19 19:27)
Papi Kilander
Programihopmakaren
...ty ikväll är det dags för den (nästan) timslånga P3 Musik Special om denna manliga kritikers favoritartist. Det är, liksom i Depeche Mode-och Madonna-specialerna, spyggportalens gamle vän Anders Kilander som satt ihop programmet, och detta är det tredje och sista programmet i den serie Musik Special som kommer sänts i P3 under Januari. Programmet börjar klockan 20:03 och håller på till 21-nyheterna och behandlar denna gång alltså den gamla The Smiths-sångaren. I premiär-programmet "Smärta och Lidande i Varierande Tempon" var det Depeche Mode för hela slanten, och nu i lördags var det Madonna som gällde. Men ikväll är det alltså Morrissey till 100 procent, och alla som vill lyssna uppmanas nu göra sig redo, ty programmet börjar om typ en halvtimme.

Länk till Musikjournalen: >>
Lyssna på DM-specialen (Realplayer krävs) >>
Lyssna på Madonna-specialen (se ovan) >>

Tina fyller tant. Hurra hurra hurra (
06-01-16 01:08)
Tänk vad tiden går. För 35 år sedan var Tina, eller Kristina som hon faktiskt är namngiven till, 3520 gram (eller kg, som hennes föräldrar felaktigt skrivit in i minnesalbumet) och 51 cm lång. Mycket har hänt, både tyngre och längre blev hon direkt.
På sin första födelsedag fick hon boll, bok, jumper, hink och spade, vantar, byxor, strumpor - och en häst.


Hurra för tant Tina som kliver in i yngre medelåldern.

Intresset för böcker och kläder finns fortfarande kvar så här tre decennier senare. Hästintressat har svalnat något. Tårta är fortfarande gott, även om hon nu får undvika grädde om hon vill fortsätta att fira sina födelsedagar framöver. Vilket hon förstås vill!

Årets Julkort klart!
(05-12-17 10:49)

Klicka på bilden för en större version
Som traditionen bjuder har vi givetvis också i år skapat ett eget julkort. Årets upplaga - som krävt tre dagars hårt arbete med såväl kamera som Photoshop, finns - liksom alla våra gamla alster - att beskåda på länken Julkort, som ni kommer till antingen genom att klicka på själva kortet här till vänster, eller genom att ni klickar upp länken i fråga under rubriken "Övrigt" i menyn här ovanför. Eller så klickar ni helt sonika här >>

Lystring Madonna-fans! (06-01-11 10:44)
Papi Kilander
Programihopmakaren
...ty på lördag är det dags för (nästan) en hel timmes P3 Musik Special om denna supertant. Det är, liksom i Depeche Mode-specialen i lördags, spyggportalens gamle vän Anders Kilander som satt ihop programmet, och detta är det andra programmet i en serie Musik Special som kommer sändas i P3 framöver. Programmet börjar klockan 21:03 och håller på till 22-nyheterna och behandlar en grupp eller artist per gång. I premiär-programmet "Smärta och Lidande i Varierande Tempon" var det som sagt Depeche Mode för hela slanten, och nu på lördag är det alltså Madonna som gäller, följt av ett om Morrissey torsdagen (!) den 19:e (och då i Musikjournalen kl 20:03 istället). Så gör som spyggportalen, och byt från CD till tuner denna timme så kommer förfesten du befinner dig på att bli succé!

Länk till Frispel: >>
Lyssna på DM-specialen (Realplayer krävs) >>

Lantz? Nä - Ritter i P3!
(05-12-03 12:30)

Producenten och programledaren.

Lantz i P3 >>
Front i P3 >>
Utfrågad i TV4 Fakta >>
Ni som liksom vi avskyr radioreklam och föredrar de statliga kanalerna har säkert någongång lyssnat på programmet Lantz i P3. Det var till en början Annika Lantz eget program, men sedan blev hon av någon anledning mammaledig varpå Pontus Enhörning hoppade in. Eftersom han dock tydligen värnar om traditionerna så vill han vara ledig nu i jul, och då - vänner - är det verkligen dags att ratta in detta eminenta program, ty då kommer nämligen vår gamle vän Thomas Ritter vara programledare. Och inte nog med detta - allas vår Anders Kilander (a.k.a Anki, a.k.a Pappa) kommer stå för producerandet. Ritter, som tidigare under året har hörts leda Front i P3 kan för närvarande ses som programledare för intervjuprogrammet Utfrågad måndag till fredag kl 11.40 i TV4 Fakta.

Lystring Depeche-fans!
(06-01-04 12:44)
Papi Kilander
Programihopmakaren
...ty på lördag är det dags för (nästan) en hel timmes P3 Musik Special om denna världens bästa grupp. Det är spyggportalens gamle vän Anders Kilander som satt ihop programmet, och detta är det första programmet i en serie Musik Special som kommer sändas i P3 framöver. Programmet börjar klockan 21:03 och håller på till 22-nyheterna och kommer behandla en grupp eller artist per lördag. I premiär-programmet "Smärta och Lidande i Varierande Tempon" är det som sagt Depeche Mode för hela slanten, följt av ett helt program om Madonna lördagen därpå (den 14:e) och ett om Morrissey torsdagen (!) den 19:e (och då i Musikjournalen kl 20:03 istället). Så gör som spyggportalen, och byt från CD till tuner denna timme så kommer förfesten du befinner dig på att bli succé!

Länk som numera leder rätt: >>

Fler romandebuter i vänkretsen! (05-12-11 22:30)
Nu fullkomligt dräller det av romandebuterande författare i vänskapskretsen. Vi hade knappt hunnit smälta nyheten om att Jenny Jägerfeld skrivit en roman som blir utgiven nästa år, förrän nyheten om att Pelles käre gamle vän och ZTV-kollega Mats Strandberg också får en roman utgiven nästa år. En roman som förresten inte ens är färdigskriven än - men som - om vi känner Mats rätt kommer vara helt fantastisk och förmodligen ganska så dekadent. Att Mats kan skriva vet vi ju redan - det var ju inte för intet han blev vald till årets krönikör förra året, och såväl flitiga QX-läsare som Aftonbladet Söndag-diton kan njuta av hans träffsäkra och oftast hysteriskt roliga krönikor. Dessutom har Mats nu - liksom alla andra krönikörer av rang - startat en blogg som vi givetvis länkar till under rubriken vänner här ovan, men även strax under denna textrad.

Mats Strandbergs blogg >>

Blivande Augustpristagare

Skeva gubbar i dagens Metro
(05-12-10 12:51)

Till den aktuella tidningen>> Bläddra till sidan 22.

Tre hål är bättre än två
(05-12-07 13:23)
En härlig julklapp får Pelle och Tina från vår bostadsrätts styrelse och Com Hem (och Tomten?). Två hål i väggen ska bytas till tre hål, vilket innebär en uppgradering av bild, ljud och data in i vår lägenhet - utan extra kostnad!!! Lyfter på hatten, tackar och bockar gör vi i glädje över den tidiga julklappen.

Hasses och Jeppas bilder ställs ut!
(05-11-25 18:15)


Ett av de icke utställda verken - det här är exklusivt för spyggportalen

Den 8:e december smäller det. Två ovanliga människors ovanlig konst i en ovanlig tid i ett vanligt galleri. Hasse och Jeppa har efter omgivningens påtryckningar äntligen kommit till skott och släpper på en och samma gång både en enastående utställning och en hemsida för sin skojkonst. Så alla ni som vill se något utöver det vanliga och få en anledning att sätta ett vernissagekex i halsen bör komma första dagen till utställningen "Skeva gubbar" på Art Galleri. Givetvis kan konsten köpas också för priser från 700 kr där en del av vinsten går till Stockholms Stadsmission.

Plats: Art Galleri, Hornsgatan 64b
Tid: 8:e december kl 17-20
Hemsida: www.skevagubbar.nu

En av konstnärerna

Jenny Jägerfeld ger ut roman! (05-11-22 14:16)

Blivande Nobelpristagare
Medan vi andra gått omkring och skrivit inköpslistor på sin höjd, så har Jenny Jägerfeld de senaste tre åren suttit och skrivit på en roman. Och som om inte det skulle vara imponerande nog, så slogs dessutom två förlag om att få ge ut den. Vann gjorde bokförlaget Natur & Kultur (som bland annat också gav ut Fredrik Strages senaste bok - mästerverket "Fans"), och de ger ut EN debutant om året, och nu tänker de alltså ge ut Jennys roman.

Titeln på boken är "Hål i huvet" och handlar om 23-åriga Minou som i inledningen av boken blir dumpad av sin pojkvän Isak. Detta får Minou att resa iväg för att fly från både vardagen och sina egna känslor, men känslor har ju en benägenhet att komma ifatt efter ett tag... Minou försöker skydda sig genom att bli ännu mer ironisk och cynisk än hon redan är, men tycker det känns som hon har ett hål i huvudet där alla fina och intelligenta tankar rinner ut likt finkornig sand, medan de hemsa och fula tankarna stannar kvar, eftersom de är stora som jordkockor. Tyvärr dröjer det nästan ett år innan boken hamnar på hyllorna, men vi lovar att rapportera om när releasen närmar sig. Tills dess kan ni ju alltid avnjuta alla hennes lysande limerickar på vår separata limericksajt (samt i skrivande stund även Dagens Limerick längre ner här på sidan).

Bokförlaget Natur & Kultur >>
Jennys limerickar >>

Bästa tipset just nu - Riktig Talkshow! (05-09-18 20:57)
Råkar ni vara lediga en torsdagskväll framöver så bara måste vi tipsa om att göra ett besök på Mosebacke Etablissemang. Där kan man nämligen inte bara äta och dricka gott, utan även beskåda Sveriges absolut bästa och ärligaste talkshow. Det är vår gamle vän Ola
Lindholm som är programledare för detta unika program, som till skillnad från de flesta andra talkshows inte går i TV. Detta innebär att de celebra gästerna vågar vara mycket ärligare och frispråkigare än de annars skulle våga vara. Det som händer i Riktig Talkshow stannar i Riktig Talkshow, för att parafrasera en gammal Tom Hanks-film. Riktig Talkshow började för några år sedan i en källare i Birkastan, och vi har varit frekventa gäster ända från början och njutit av gäster och livemusik från allt mellan Håkan Hellström till Lisa Nilsson. Så tag nu tillfället i akt att se svenska celebriteter grillas av en av Sveriges bästa intervjuare, och njut av livemusik av landets bästa artister i en mysig och intim miljö. Biljetter bokar ni här >>

Uppdatering 05-10-05
Tack vare ett exklusivt samarbete med Ola Lindholm kan nu spyggportalen, som enda sajt i Sverige avslöja vilka gästerna är inför varje program. För våra korkade läsare kan vi meddela att denna info står i den tjusiga rutan här ovanför.

Bastun äntligen färdig
(05-10-22 kl 17.25)
Jojo, nu äntligen efter flera års väntan har vi fått en bastu i huset. Den är stor, fin och varm då man sätter på aggregat. Annars är den bara stor och fin. Golvet är dock lite kallt. En jacuzzi med diverse funktioner finns också och leka i. Denna finfina relaxavdelning kan man boka och 20 pix/person har föreningen bestämt att det ska kosta. Dumt, tycker vi och lobbar på en förändring till ett fast pris istället för personbaserat. I övrigt är vi dock nöjda med att vår motion vi skrev för två år sen nu blivit verklighet. Välkommen till oss för lite värme i höstrusket! (Den utlovade Bastuklubben kommer till skott då vi orkar)

Mer kräm i kabeln
(05-10-22 kl 16:17)
Nu ska det bli skjuts i majonnäsen hemma hos Normans. Bredbandsbolaget som är den Internetleverantör vi anlitar, uppgraderar nu alla sina kunder som har fiber i hastigheten 10 Mbit per sekund till hela 100 Mbit per sekund istället (åtminstone nedströms - uppströms fortsätter det att vara tio). Detta innebär alltså att vår surfhastighet kommer tiofaldigas i snabbhet - utan den minsta lilla prishöjning. Wohoo!
Från v.46 surfar vi 10x så snabbt. Och snyggt.

Nyförlovade!
(05-10-23 kl 21:51)
  Hurra, hurra och grattis säger vi till Matte Mus och Sandra Dusic, som nu - efter att varit ihop i cirka 24 minuter - slagit sina påsar ihop ordentligt och gått och förlovat sig. Hade det varit några andra som haft så här bråttom hade vi tänkt "Puckon! Ni kan väl ta det lite lugnt!" (men sagt grattis och lett artigt ändå), men med dessa två turboduvor så måste vi

faktiskt säga att det känns helt rätt! Så jättegrattis Mattias och Sandra till förlovningen och de tjusiga danskdesignade ringarna, och hoppas verkligen det blir en stor förlovningsfest snart. En sån med klass.


Rånarjakt i Ritorp (och Pelle blir rik...) (05-11-01 kl 17:26)

Polis med puffra
Vill man bo i händelsernas centrum så är Ritorp platsen man bör flytta till. Tidigare i somras var Jessika och Andreas här och fikade, då det plötsligt nödlandade en luftballong precis utanför knuten, varpå Pelle givetvis fattade sin tjusiga digitalkamera och sprang ut och fotograferade händelsen. Bilderna sålde han sedan till Dagens Nyheter för 660 kr styck plus moms. Så idag så var Tomas här och fikade, och medan vi ovetande satt och snuttade på varsin bondkaka som blev över efter 100-tumsfestivalen, så passade tydligen några skurkar på att råna postkontoret i Rissne. När så Tomas fikat klart åkte han hemåt och såg då några poliser stå med dragna vapen precis vid infarten till Ritorp, varpå han genast ringde Pelle, som i flygande fläng åter grabbade tag i sin kamera och sprang ut och fotade med risk för sitt eget liv. Sedan, när han var nöjd med sitt verk så lyckades han sälja några bilder till tidningen Metro, så alla ni som bor i Stockholm bör försöka få tag på ett nummer av morgondagens Metro, då det kommer att bli ett samlarobjekt. Åtminstone i Spyggkretsar.

DN-artikeln med Pelles ballongbilder >>
Tidningen Metro >>

Rättvisa ska skipas
(05-10-14 18:15)

Rättshaverist!
;-)
Så var det dags för en ny rond i ringen för Tinas syrra att gå mot Aziz Cakir och hans försvarare Leif Silbersky. Susanne står som målsägare i detta omskrivna brottsmål som gäller olaga diskriminering och som nu överklagas till hovrätten. Det blir fjärde gången som Susanne måste förklara pussen som gjorde att hon med sällskap blev utslängda från Restaurang Fridhem (bojkotta, tack) för drygt två år sedan. Kom och stöd Susanne, och samtidigt titta på en ”show” mer spännande än det mesta man kan bevittna på till exempel tv. Rättegången som är öppen för allmänheten hålls tisdagen den 8 november 09.30 i sal 04, Wrangelska palatset, Birger Jarls Torg 16, Riddarholmen, Sstockholm

I det prejudicerande civilmålet (som alltså är ett separat mål), och som drivs tillsammans med HomO parallellt med brottsmålet ovan, kommer Högsta Domstolen tillkännage sin dom innan årsskiftet.

Kontaktannons (05-09-20 15:18)
Blekfet, asocial enstöring ur Generation-X med stort integritetsbehov söker försörjande kvinnlig sexpartner utan att inleda celldelning.

Har stor säng och vilobehov. Klarar med lätthet att redistribuera rikedom.
Föredrar längd framför bredd, små framför stora, intelligens och humor framför självhävdelse och skrytsamhet, bra film i soffan framför utspilld öl på disco, många mil i bil framför buss med skrikande ungar. Så'n är jag!

Svara med foto till >>
Märk mailet med "Jag är inte kräsen".

En goding som kan bli din...
 

Stina blir amerikanska - också. (05-10-14 13:34)
Stina Nyström åkte till USA 1991 för att under ett år jobba som barnflicka. Väl där träffade hon kärleken, gifte sig och blev Mrs Grant Grove och mamma till Alexander och Amanda. Nu tar Stina ytterligare ett steg för att bli amerikaniserad; hon ska göra testet som kan ge henne ett amerikanskt medborgarskap. Anledningen till att Stina har valt att vänta så här läge på att ansöka,är att
det först nyligen blev tillåtet att behålla sin ursprungliga nationalitet.
Så Stina släpper inte taget om oss, och vi inte om henne! Vi gratulerar Stina till att få denna lilla formalitet överstökad och håller tummarna den 20 oktober.

Exklusivt: Första bilden på föräldrarna!(05-10-06 19:50)
Som första webbportal i världen kan nu spyggportalen visa den första bilden på Jenny & Gabbe som föräldrar, och dessutom - som en liten bonus - få en skymt av själva barnet, som vi nu också kan avslöja könet på för dem som är intresserade. Jo förstår ni, det blev en flicka, och hon ska heta Milla.

Eftersom spyggportalen är mån om integriteten hos människor, och heller inte vill chockera våra läsare med söta bebisbilder har vi valt att censurera ansiktet på Milla när vi nu lägger upp en bild på henne. Men ni som ändå vill veta hur hon ser ut, kan försöka att antingen kisa ordentligt, eller också gå med musmarkören över bilden:
Milla!

Tre ska man vara tydligen...

Besök Filmfestivalen Flimmer
(05-09-25 10:18)
På fredag drar våra kära konkurrenter i Flimmer igång sin årliga filmfestival, där vår gode vän Johan Karlsson är festivalgeneral.
I årets upplaga blir det Sverige-premiärer på filmer som Spirited Away-regissören Hayao Miyazakis nya film Det Levande Slottet, liksom Wallace & Gromits premiär på vita duken - Wallace & Gromit: Varulvskaninens Förbannelse samt många fler.

Det kommer också finnas möjlighet att besöka s.k Face2Face med den Guldbaggebelönade skådespelerskan Ann Petrén, den hyllade dokumentärfilmaren Ralph Arlyck och många fler, samt besöka ett gäng intressanta seminarium.

Så - om ni har vägarna förbi Norrköping, kanske till och med bor där, eller ändå kan tänka er att åka dit så rekommenderar vi verkligen ett besök. Festivalen pågår mellan den 30 september och den 9:e oktober.

Klicka på affischen för att komma till Flimmers hemsida.

Pelle mästerfotografen (05-09-12 22:21)
I septembernumret av fototidningen Kamera & Bild (f.d Allt om Digitalfoto) har jag - Pelle -inte mindre än två stycken egenhändigt tagna fotografier publicerade under rubriken "Läsarnas bilder" (inte samma typ av bilder som fanns under liknande rubrik i dom tidningar jag hittade i pappas garderob när jag var elva år dock...). Bilderna det handlar om är den här och den här, och om ni väljer att beskåda dem i själva tidningen är det sidorna 84 och 85 som gäller. Tyvärr lyckades de dock ge den ena bilden (den på Monica) fel byline, vilket innebär att det står ett annat namn än mitt som fotograf. Efter ett argt mejl påpekandes detta, fick jag dock en ursäkt av chefsredaktören, samt ett löfte om rättelse i nästa nummer och en halvårsprenumeration på tidningen.

Kamera & Bilds hemsida >>

Tjuvbläddra i denna nästa gång du är i kiosken!

Hejdå fröken Vesterlund. Hej fru Gatter!
(05-09-18 20:57)
Äntligen! Efter 15 år i synd, har nu Åsa och Patrik ingått äktenskap till slut. Vigseln ägde rum den 17:e september, och allt gick som smort. Bruden var vacker som en dag och Patrik sken ikapp med solen. Peder sjöng i kyrkan så inte ett öga var torrt, och Tina som var toastmadame på bröllopsmiddagen styrde det hela med fast och säker hand. Middagen var utsökt, talen var många och bra och alkoholen gratis.

Kort sagt - ett superlyckat bröllop som borgar för ett långt och lyckligt äktenskap.

Jenny & Gabbes babylycka
(05-10-02 11:00)
Äntligen får vi anledning att skriva denna klassiska rubrik på spyggportalen, ty natten till söndagen den 1:a oktober nedkom nämligen Jenny Jägerfeld med den bebis hon har gått omkring och släpat på i magen i nästan tio månader . Barnet förlöstes med kejsarsnitt, och såväl mor, barn som far mår enligt spyggportalens källor utmärkt.

Om vi inte helt missminner oss, så betyder detta också att Gabbe fick en svårslagen födelsedags-present, då bebisen (eller kanske mödravårds-centralen, vad vet vi?) valde just den 1:a oktober som ankomstdatum, eftersom Gabbe själv valde att komma ut exakt samma datum när hans födsel en gång begav sig.

Vi säger iallafall grattis och önskar lycka till för den nyblivne lilla familjen Arthur-medlemmen, och hoppas snart kunna återkomma med tjusiga bilder på själva barnet.

Tre veckor tidigare....

Hejdå Emser!
(05-09-23 13:12)

Sisådärja! Efter nästan tre år hos familjen Norman d.y har nu Emser gått vidare till en ny familj. Denna Toyota Carina II GLi har tjänat oss väl, om man bortser från sista årets avgassystems-, kamrems och bromsbacksbyten som kostade alldeles för mycket pengar. När så fjädringen i hela bakvagnen började ge upp kände vi att det var dags att byta upp sig till en ung, fräsch fransyska istället. Något som kan hända vem som helst om man inte håller bakdelen i trim - tänk på det!
Nåja - nu har hon* iallafall fått ny ägare, som enligt uppgift tänkar göra något åt denna slappa bakdel - och vi hoppas att hon* med detta är i goda händer. Stort tack till pappa David för att han hjälpte oss med försäljningen!

*Ja - vi vet att Emser är ätt pojknamn, men Carina är å andra sidan ett flicknamn, så vi får kalla den vad vi vill!Lennart Alm död (05-09-14 20:42)
Det är inte endast glädjande nyheter vi berättar här på sajten - tyvärr.

Tillsammans med hans son, och vår gode vän Gabriel Alm har vi kommit fram till att det skulle kännas bra att berätta här att Gabbes pappa, arbetskamrat och kompis - Lennart Alm, hastigt och oväntat har avlidit vid bara 57 års ålder.

Lennart Alm var redaktör och byggde upp TV4 Östergötland, föregångare till TV4 ost och Öst, där Pelle och Tina träffades. Men för den breda publiken är han känd genom sitt arbete på SVT Norrköping. Han var Östnytts första manlige programledare då programmet startade för 25 år sedan och har även utvecklat och arbetat med "Café-programmen".

Lennart Alm
Trots att varken Tina eller Pelle hann träffa Lennart så många gånger, så gjorde han ett starkt intryck på oss båda. Som människa var han otroligt trevlig och rolig, och som journalist var han oerhört kunnig. Världen har förlorat en suverän människa, och vår vän Gabriel och hans två syskon har förlorat sin pappa.

Begravningen sker 26 september.

Se Lennart Alm i Östnytt (ca 05.30 in i reportaget) >>
Minnesartikel i NT >>

Pelle i kvällens Idol!
(05-09-20 14:35)
Enligt säkra källor på TV4, så är tydligen Pelle med i kvällens avsnitt av Idol. Dock får vi tyvärr varken se honom sjunga eller uppträda, utan han lär istället synas när han står och smörar för Tilde de Paula i bakgrunden. Detta alltså enligt källan på TV4 - vi själva har ingen aning om hur pass mycket han syns, utan detta blir lika spännande för oss som för resten av svenska folket.

Hjälp Sandra komma närmare Mattias (05-09-13 23:06)

Flyttlasset går nu för Sandra från Göteborg till Mattias. Mattias erbjuder Sandra att flytta in sina ägodelar i ett förråd i Solna...

Den som vill hjälpa de unga tu med detta ska infinna sig vid Brahevägen 5 i Solna kl 11:00 på söndag.
Kontakta Matte Mus för mer info.


Dags att lägga till i Äktenskapets hamn
(05-09-12 15:26)
På lördag är det ytterligare två av våra vänner som blir herr och fru. Tinas barndomsvän Åsa blir Fru Gatter då hon i Nyköpings Alla Helgona kyrka säger "ja" till sin Patrik som hon hängt ihop med sen studentbalen i gymnasiet. Festen kommer bli härlig värre då det är Tina som bestämmer allt! Hon är nämligen toastmadame. Moahaha
Läs mera på parets hemsida >>

Orvar är tillbaka!
(05-09-07 00:03)
Äntligen drar alla braiga tv-program igång igen efter sommarens reprisorgie.
Eftersom Orvar dock är pappaledig på halvtid har han samlat på sig en hel recensentstab som ska hjälpa honom se till att programmets huvuduppgift - recensionerna - inte blir lidande. Smart tänkt, Orv!

Filmkrönikan:
Torsdag 15/9, 22:30, SVT2.

Välkommen på Vernissage
(05-09-05 21:33)

Den 10:e september mellan 12-16 ska vi alla gå på vernissage på Nordiska Krsitall. Då ställer Paméla Karlsson ut tillsammans med andra "studenter och formgivare som möts och samarbetat med glasblåsare vid Pukebergs glasbruk".

Nordiska Kristall verkar vara ett ställe fint som tusan och ligger på Kungsgatan 9, Stockholm. Spana in hemsidan här>>

Ny uppdatering (05-09-12 15:34)
Utställingen håller på under några veckor, så både vi och ni hinner lugnt och fint gå och se på allt Paméla har gjort.

Snart är vi ännu tjockare... (05-08-21 13:49)

...Ty nu har nämligen Restaurang Pizzeria Ritorp öppnat, cirka 25 meter från vår port. I går (lördag) var det stor invigningsfest där de bjöd på kaffe, läsk, kakor och - skulle det visa sig - även pizzaslicar. Att det även skulle bjudas på det sistnämnda framgick dock inte så tydligt, vilket innebar att Pelle köpte en pizza för 70 kr eftersom han var hungrig och omedveten om den stundande gratispizzan. När den beställda pizzan dröjde och de andra pizzabitarna överraskande dök upp började han således äta dessa som något slagt tidsfördriv, så när den beställda pizzan väl dök upp, så var han redan mätt. Således blev det istället pizzafrukost dagen efter för den allt tjockare Pelle. I vilket fall som helst så har vi 20 procent rabatt på pizzor kommande vecka, så om ni är sugen på sådan föda och dessutom vill umgås med oss, så är det bara att höra av sig.


Det är ingen C4 men...
(05-08-28 22:25)

...den är ganska fin ändå. Ja, det har varit en hel del bilnyheter här på Spyggportalen den senaste tiden, och Tinas ex-svåger Bernt står för den senaste. Han har sålt sin gamla fina Cheva Pickup och istället tjackat en Mercury Montclair -57. Som ni kan se på bilden så är övriga kommentarer överflödiga, och det enda vi kan tillägga är väl ett "grattis Bernt - du är nu ägare till Sveriges näst snyggaste bil!"

Kisse kisse kiss (05-08-29 21:05)
Denna vecka då Tinas syrra är på FN-utbildning och då bor på internat, tar vi hand om hennes två ögonstenar Musse och Twiggy.

Båda dessa fina katter kommer från Stockholms katthem, Läs mera här>>

Spånka nkpg spelar på Mondo den 3/9!
(05-08-01 15:01)

Nu har alla ni som vill höra riktigt bra housemusik live chansen att göra just detta när våra Grammisvinnande vänner i Spånka nkpg spelar konsert på Mondo den 3:e september. För er som av någon outgrundlig anledning inte vet vilka Spånka är kan vi berätta att de fick en Grammis 2002 i kategorin Klubb/Dans för sin skiva "Spånka Nkpg - Vol 1". Sedan släpptes "Spånka Nkpg - Vol 2" och förra året fick de en hitsingel när de tog in Malin Baryard på sång i låten "Do you wanna ride?". Så i år kom det lysande albumet "City of the Golden King" där de tagit in både Moneybrother och Marit Bergman som gästsångare. Med den sistnämnda fick de en radiohit med "She can't love you". Och för alla okultiverade människor som inte vet vad en "spånka" är för någonting, så kan vi berätta att det är Norrköpings
slang för spårvagn.


Alex spelar skivor på Mondo
(05-08-01 02:42)

DJ Ulmox
Här har ni som är sugna att dansa på lördagar ett tips från oss. Vår gode vän Alex "DJ Ulmox" Elb spelar nämligen skivor på Mondo varje lördag åtminstone sommaren ut.

Lite mer info - på engelska direkt från hemsidan - lyder som följer::

Goes Bananas, Nightclub (Mondo)>>
The summer club Goes Bananas will be at Mondo every Saturday this summer. Be ready for house, Rnb, soul, hiphop and more.

Minimum age: 20
Open: 11pm - 3am
Price: SEK 100

Mondo
Medborgarplatsen
SE-118 26 Stockholm
Tel: +46-8-673 10 32
info@mondostockholm.com
http://www.mondostockholm.com

...och är man en riktigt god vän och fjäskar in sig hos Pelle så har man chansen att kunna hamna på gästlistan, så att man slipper både att stå i kö och betala inträde!

Gratis bio på fredag!
(05-08-23 23:32)

Under sommaren så ger sig FLIMMER, Norrköpings filmförening där vår vän Johan Karlsson är styrelseordförande, ut på turné riket runt med en biografmaskinist och en jättestor uppblåsbar filmduk (hade varit ännu roligare om det varit en Barbara) och visar gratis film. På fredag 26/8 så visas The Commitments i Skytteholmsparken, Solna. En toppenbra film där för övrigt Cias syssling Maria Doyle spelar körtjejen vid namn Natalie Murphy.

Om arrangemanget
Om filmen


Veckans omslagspojke (05-08-16 22:52)

Köp boken här>>

Vem står här med blodig näsa? Jo - det är vår vän Anders Kilander, a.k.a "Anki" eller "Papi". Varför just han hamnat på detta pocketomslag har vi ingen som helst aning om, men kul är det - och boken är säkert jättebra (vi återkommer när vi läst vårt nyinköpta exemplar). Så här lyder iallafall baksidetexten:

"MED UPPENBAR KÄNSLA FÖR STIL" är ett reportage om manlighet. Det handlar om hur våldet och frustrationen hänger ihop med den bild av manlighet som pojkar formas till. Stephan Mendel-Enk är journalist, detta är hans debut. Han har tidigare skrivit i fotbollsmagasinet Offside och varit krönikör i Dagens Nyheter Sporten.

(Tack Jessika... förlåt - Andreas ...nä förresten, Jessika trots allt* - för tipset)

Ny uppdatering (05-08-20 10:04)

Nu har jag läst boken, och den är skitbra! En sån där viktig och bra bok som jag vill trycka i handen på alla och envar. Nu har jag ju inte råd eller tid med det, så köp den själv och läs och lär dig massor./Tina

*Rättelse (05-08-21 15:32)
Först tackade vi Jessika för detta tips, eftersom det enligt vad vi kom ihåg var hon som visade oss denna bok. Då blev vi kontaktade av Andreas, som upprört hävdade att det faktiskt var han som tipsat om den. "Jaja - vi kanske mindes fel" tänkte vi, och ändrade tacket till Andreas fördel. Idag (söndag) blev vi dock kontaktade av Jessika mail-ledes, där hon skriver följande:
"Det var JAG som tipsade om boken med Anki på!!!
Andreas läser bara deckare och serietidningar, han skulle aldrig läsa en så intressant bok om verkligheten.
Dessutom trodde han inte att det var Anki på omslaget. Killen på bilden hade ju "fosterögon" och det har inte Anders.
/Kram från Vän av ordning"
,
och plötsligt föll allting på plats igen. Tack alltså återigen JESSIKA - en gång för alla - för tipset.


Dagens Sidan-4-tjej
(05-08-17 11:12)

I dagens Stockholm City (gratistidning i Stockholm) så pratar Ellinor Isfors säker sex och Knullborgarmärke på sidan 4.

Både Tina och Pelle har lyckats få ett märke efter avklarat teoretiskt prov, och eftersom vi både är gifta och nu har ett fint Knullborgarmärke i metall så får vi idka könsumgänge helt lagligt.

Läs hela artikeln och lär dig något. Om du inte lyckas få tag på en pappers-tidning så kan du läsa artikeln på nätet här >>

(Tack syrran för tipset)


Wohoo, vår nya fina bil är hemma
! (05-08-09 18:30)

För att se den dansa - klicka på bilden!

Efter tolv långa veckors väntan kom hon så äntligen hem till oss, vår härliga fransyska. Snygg som satan, säker som få och skön att köra var egenskaper som gjorde att vi köpte denna Citroën C4 Coupé. Ståndaktigt ska förstås unga herrskapet Norman färdas (Det enda negativa vi kan komma på i nuläget är väl den fula JET-skylt som någon monterat på taket...).

Någon som vill köpa en Toyota Carina II -92 by the way...?

Uppdatering 2005-08-12 09:08:

Det finns tydligen ännu fler fördelar med en sådan här bil!

Bilderna från grillfesten i Södertälje! (05-08-03 12:11)

När vi i måndags var i Södertälje och grillade hos Colans föräldrar för att fira deras dotters hemkomst från USA samt vinka av Stina när hon åker tillbaka till samma land, tog Pelle (givetvis) med sig sin kamera. Resultatet av detta går att beskåda i det fotoalbum vi nu lagt upp av händelsen.

Tinas syrra berättar om hatbrottsmålet (05-08-01 03:22)
Nu har ni chansen att lyssna på Tinas syster Susanne, när hon i Öppen Fåtölj under Pridefestivalen berättar om det hatbrottsmål som hon och HOMO driver tillsammans, och som nu går ända till Högsta Domstolen. För er som av någon märklig anledning missat hela grejen - att hon för två år sedan blev utslängd från krogen efter att ha pussat sin dåvarande flickvän - så har ni nu tillfället att få höra om hur det är att få sin kärlek ifrågasatt och manglas av Leif Silbersky.

Onsdag 3 augusti klockan 13.00
Pride House håller till i Mariaskolan vid Zinkensdamm.