>
 

FREDAG 3 JUNI

214 Mulberry Street
Tina i gräll klänning

Idag var Tina osedvanligt mosig när vi vaknade, och vi kom inte ut förrän klockan 12. Då gick vi Spring Street västerut, eftersom vi skulle ta den bortre t-banestationen och åka mot Ground Zero för att kolla in det som en gång var World Trade Center. På vägen dit passerade vi en massa intressanta affärer. En som hade en massa roliga prylar, och var den perfekta presentaffären om det inte vore så att vi var tvungna att frakta grejerna i våra resväskor när vi åkte hem. Vi hittade bland annat en skitsnygg väggklocka med kugghjul som snurrade, och Tina hittade någon typ av krasseodling. Sedan testade Tina klänningar i grälla färger i någon typ av klänningsbutik och blev lovebombad av den trevlige expediten för sitt vackra utseende, vilket fick henne att genast må bättre än hon gjorde då hon vaknade.

214 Mulberry Street
Skalle-Per

214 Mulberry Street
Diverse äkta människokranium till salu

214 Mulberry Street
Nischad butik

214 Mulberry Street
Tina med penisben

Därefter hittade vi The Evolution Store - en butik som sålde skelett och skelettdelar av alla de slag. Allt från en massa människokranium (både äkta och replikor) till diverse uppstoppade djur, fällar och meteoriter. Vi köpte inget, även om Tina var sugen på ett penisben.

214 Mulberry Street
Pelle dricker gratis-Pepsi

Därefter hittade vi ytterligare en klädaffär dit Tina gick in, och där Pelle genast blev erbjuden en burk gratis Diet Pepsi, medan det lilla yrvädret till expedit genast började dra fram kläder hon tyckte Tina skulle passa i.

214 Mulberry Street
Tina provar tröja

214 Mulberry Street
Tina i 15-centimetersklackar

Och damen i fråga hade banne mig rätt i ALLT. Varenda plagg hon drog fram platsade som handen i handsken – INKLUSIVE de 15 centimeter höga sandalerna (som dock visade sig vara lite för dyra i och med att Tina nog ändå inte skulle våga använda dem så mycket…). Dock blev Tina på värsta lyckliga humöret härinne, då alla kläder satt som en smäck, så det slutade med att hon köpte plagg för 5500 kronor; En ursnygg randig tröja, ett par schyssta jeansshorts, en vit blus, en klänning, ett par sandaler och så ett par snygga Hanky Panky-trosor på köpet. Och så fick Pelle ytterligare en burk Pepsi.

214 Mulberry Street
Hela expeditgänget och en väldigt nöjd kund

Efter att ha bytt e-postadresser med den glada expediten samt bytt om på Tina så hon fick sina nya fina kläder istället, så fortsatte vi glatt mot Ground Zero - där World Trade Center-skraporna stod innan den ödesdigra 11:e september 2001.

214 Mulberry Street
Freedom Tower under uppbyggnad

214 Mulberry Street
Pelle beskådar bygget som den gubbe han är

Där håller de nu på att bygga upp nya skyskrapor på den gamla platsen, men på de exakta ställena som originalskraporna stod så kommer det istället bli fina vattenfall. Efter att ha gått runt byggnaderna och tittat och fotat samt tagit ett besök på Burger King där Tina stod i toalettkö i en halvtimme, så gick vi in på muséet som berättar om 9-11-tragedin.

214 Mulberry Street
Bjälke från ett av tornen

214 Mulberry Street
Lista på alla offer

214 Mulberry Street
Bilder på offren och hälsningar från deras anhöriga


Och oj-oj-oj vad jobbigt det var. Tårarna rann på oss båda två, och det var verkligen en jättestark upplevelse att se de bilderna av de fina kvarteren här helt förstörda, röken över det vackra Manhattan, porträtten på alla människorna som dog, de anhörigas desperata har-ni-sett-den-här-personen?-lappar. Sen alla förstörda prylar på det… Usch… det var jobbigt, men kändes ändå fint. Tina köpte ett blått silikonarmband för en dollar typ som på något sätt hedrade offren.

214 Mulberry Street
Tina och tunnelbanestationsmosaiken

Efter denna starka upplevelse gick vi in på Century 21 som är ett jättestort varuhus bredvid där de säljer märkesvaror till extremt låga priser. Problemet är dock att det är smockfullt med folk, på tok för mycket varor och inga provrum, så allt vi fick där var panik så vi åkte därifrån utan att köpa ett jota. Istället tog vi tunnelbanan mot Fifth Avenue och Central Parks sydöstra hörn, där Pelle ville besöka Apple Store.

214 Mulberry Street
Pelle framför Apple Store

214 Mulberry Street
En massa Apple-kunder - och deras väntande partners

Det gjorde han – i kanske en kvart max utan att köpa nåt – och därefter besökte vi FAO Schwartz, som är en stor leksaksbutik som visade sig vara mycket tråkigare än Disney Store – trots att pianot från filmen Big finns där. Det enda vi blev sugna på var ett gäng Ugly Dolls, men vi köpte inga.

214 Mulberry Street
Barbie-fussball

Tina hittade i och för sig också ett Barbie-fussball-spel för ynka 24999 dollar, men var skulle vi ha det någonstans?

214 Mulberry Street
Häst, vagn och hus

214 Mulberry Street
Med Central Parks sydöstra hörn i ryggen

214 Mulberry Street
Woodys stövel

Nåväl - därefter traskade vi neråt Central Park och på övergångsstället dit så hittade Tina Toy Story-cowboyen Woodys stövel. Bara en sån sak. Vi gick genom det stängda zoo:t och satte oss i solen på en bänk en stund, men sedan hade Pelles fötter fått nog av de platta hårda skorna, plus att magen hans börjat kurra, så vi bestämde oss för att åka hemåt och äta i våra hemkvarter.

214 Mulberry Street
Makarna Norman och en kraftig skugga från motljusskyddet

Efter lite inköp av läsk och öl så gick vi ner på en restaurang runt hörnet och åt varsin fin stek serverad med spenat (med gorgonzola på, så de fick ta ut Tinas igen), någon typ av rödlökssylt samt pommes frites. Som vanligt med finare restauranger så tog servicen rätt lång tid, så därefter hastade vi tillbaka till rummet och gjorde oss snabbt i ordning för att sedan ta en taxi till 230 Fifth igen, där vi skulle möta upp Leif och Kristin.

214 Mulberry Street
2,40 på taxametern

214 Mulberry Street
Kvällstrafik på Manhattan


Vi tog en taxi dit och var givetvis först som vanligt. Uteterrassen visade sig dock vara rätt blåsig, så vi satte oss i hörnet inne i baren istället, där vi ändå återigen hade en magnifik utsikt mot Empire State Building.

214 Mulberry Street
Empire State Building - för dagen i blått

214 Mulberry Street
Bar och lounge-del

214 Mulberry Street
Kort skärpedjup

214 Mulberry Street
Randig brutta framför suddigt torn

214 Mulberry Street
Utsikt - med irriterande reflektioner

214 Mulberry Street
Rosakolorerad Pelle

214 Mulberry Street
Något Martiniartat

214 Mulberry Street
Tillfälligt partnerbyte

Lokalen är verkligen fantastiskt i sin urbana New York-känsla med utsikt mot Manhattan, superbra musik (Depeche, The Knife, Robyn och sedan Depeche igen). Tyskarna kom till slut, en halvtimme sena, och sedan tillbringade vi hela kvällen där drickandes dyra drinkar och dansandes loss. En finfin dag på det hela taget. Förutom att Kristin blev av med sin jacka på 230 Fifth, men det  påverkar ju inte oss så mycket…


TorsdagMeny Lördag