Gråtande Pelle

Den här dagen bjöd minsann på solsken och värme, men började ändå i någon slags moll. När Pelle skulle stoppa in linserna, så lyckades han peta in något annat - inte alls lika ögonvänligt - i ögat, med följden att det började svida och rinna så pass att han knappt kunde hålla det öppet. Och i någon slags missriktad sympatimanöver började även det ANDRA ögat rinna, vilket gjorde att Pelle fick ta sig till frukosten i blindo. Och trots att Tina tittade jättenoga så kunde hon inte hitta den ögonfrans eller vad det nu var som orsakade detta obehag. Om ni för muspekaren över den svarta rutan nedan kanske ni kan hjälpa till att leta? Om ni INTE är intresserade av en extremnärbild på ett blodsprängt öga - manövrera pekaren förbi rutan i fråga istället...


Ajajaj

Turligt nog visade sig kuren mot denna ögonåkomma bestå av att ligga och blunda lite på stranden, och det är mycket möjligt att havets saltvattensvågor hjälpte till att skölja rent eländet.


Galen - men glad - tant

Då denna dag som sagt bjöd på det solsken vi felaktigt räknat med skulle bjudas på VARJE dag, så passade vi såklart på att låta Galna Tanten löpa fritt. Och här följer en bildserie som på ett talande sätt visar hennes ambivalens för att bada i vågor:


Galna Tanten avnjuter havets vågor


Galna Tanten - nu ÄNNU galnare


Icke-tajming

Den nedersta bilden av de tre ovanför är dock tyvärr tagen en tiondels sekund för tidigt. Ty medan Tina stod och berättade målande för sin man att hon tycker att även om det är lite roligt att bada i vågor, så är det nog mest otäckt. Under denna monolog ser Pelle en jättevåg torna sig upp bakom sin fru, nickar medkännande och tar diskret upp kameran... och knäpper av en tiondel för tidigt. Fan. Men man ser ändå hur paniken börjat lysa i Tinas ögon, så HELT misslyckad blev ju inte bilden...


Översköljd Tant med make

Av någon anledning tyckte Tina detta var ondskefullt gjort av Pelle, men när han förklarade att han enkom gjorde det för resedagbokens skull, förlät hon honom raskt och ställde glatt upp på dagens två-bild.


Galna Tanten just keeps on going...

Sen fortsatte den mesta delen av dagen som så, att vi omväxlande låg och läste och lyssnade på podcasts i våra solstolar, och omväxlande plaskade runt i det ljumma, turkosa vattnet.


Pelle köper icke-mandlar

Efter ett tag blev vi lite sugna att handla något från någon av de försynta små strandförsäljarna, och då valde vi en påse med vad vi trodde var rostade mandlar, men som visade sig vara ...ja... något annat. Nån typ av frön kanske. Eller kärnor. Eller nåt annat. Men goda vad de turligt nog.


Poolaren Per

Innan dagens sol-och-bad-äventyr var slut ville Pelle ta sig ett dopp i infinity-poolen. Dels för att han var sugen på att doppa kroppen i lite kallare sötvatten som omväxling, och dels för att testa hur den nya kameran levererar i lite klarare vatten än det vid stranden. Och resultatet är väl helt ok, tycker vi. Lägg dessutom märke till vad fina och vita hans ögonvitor blivit!


Svensk sjö i granskog. Som sandskulptur.

Tillbaka i vår lilla gröna bungalow satte sig Pelle att skriva torsdagens resedagboksäventyr, medan Tina - som för första gången på lääänge kände sig relativt frisk - tog en löptur på stranden. Där sprang hon förbi denna mäktiga sandskulptur som hon tyckte påminde om Angkor Wat. Pelle tyckte det mer påminde om en liten svensk insjö i en granskog, och eftersom det är han som skriver resedagboken så fick det bli det som blev bildtext.


Hungrig Tina

Och efter sedvanlig dusch och iordninggörande så hade klockan passerat sjuslaget, solen hade gått ner och vi traskade ner på stranden för att återigen äta kvällsvard.


Fredagens restaurangval

Den här gången valde vi en restaurang lite längre bort än den vi åt på igår, och maten här var helt ok. Inte magnifik, men helt ok. Vi har fortfarande inte hittat den perfekta favoritrestaurangen på ön, men vi jobbar gärna vidare på det.


Pelle skålar i Chang

Pelles (och Tinas för den delen, men ikväll var hon inte så ölsugen) favorit-öl Chang hade de däremot förstås - dessutom i Pelles favorit-flaska - 66-centilitaren. Så en sån beställde han förstås. Eller om han ska vara ärlig - två. Efter maten tog Tina en stenhård och smärtsam thaimassage, med avslutande frisyrförstörelse, och så var denna dag till ända. Imorgon är det lördag minsann. Hoppas det inte regnar då...<< 31 januariMeny 2 februari >>