Besvikna semesterresenärer

Meh?!? Alltså hallå?!? Idag var det ösregn från scratch! Nu börjar det faktiskt kännas lite irriterande på riktigt. Premissen för den här semestern var att vi skulle på SOLSEMESTER. Och kunna vara UTE och njuta. Sitta inne och läsa kan vi banne mig göra i Solna likagärna...


Tina i torrperiod

Och det här ska dessutom föreställa torrperioden? Ja det låter ju logiskt, om man med "torr" menar genomblöt. Detta är faktiskt vår femte dag här, och inte en enda av dessa har varit heltigenom torr.


Vattenfall

Men men... inget ont som inte har något gott med sig; Vi fick ju exempelvis se ett maffigt vattenfall som vi aldrig skulle fått se om vädret varit som vi hoppats på. Nåja - hur ska detta sluta, undrar ni? Jo - vi åt frukost och sedan plaskade vi tillbaka till vårt lilla hus där vi låg och läste och surade samt skrev gårdagens resedagbok. Och så plötsligt... så hörde vi att skyfallet faktiskt upphört.


Tina lite gladare

Så då rusade vi genast ner till vår egen lilla strand, där vi lade oss under den bara himlen som dock fortfarande bjöd på en hel del moln, även om de av regnkaraktär verkade försvunnit.


Ytterligare en fotbild till Monica

Himlen var som sagt fortfarande ganska igenmulen, med små glimtar av sol några sekunder då och då, men här måste vi påminna oss själva att hellre ligga under en molnig himmel i ett 26-gradigt Thailand än att göra det i en snödriva i ett minusgradigt Solna.


Flaggbeprydd båt

Här kunde vi - till skillnad från i Solna - dessutom fotografera färglada små fiskebåtar som åkte förbi. Vilket inte alls är fy skam om man är fiskebåtsfantast. Vilket vi i och för sig inte är. Men ändå!


Infinity pool

Framåt kvällen började det dock klarna upp alltmer, så även om det var för sent att få se nåt mer av solen så kanske vi åtminstone skulle kunna njuta lite av månen. Och några stjärnor rentav. Hursomhelst så fixade vi oss iordning och hade denna kväll bestämt oss för att äta på någon av restaurangerna som ligger på själva stranden. Tydligen skulle det dessutom bjudas på någon typ av eld-show framför någon av dem, och det tyckte vi lät som en finfin grej till resedagboken för denna dag, för i övrigt hade den ju inte bjudit på så mycket. Men för säkerhets skull tog vi också ett foto på vår tjusiga infinity pool, så ni åtminstone får EN fin bild från denna dag om det där med eld-showen inte visade sig stämma.


Underåriga eldshowsartister

Men se det gjorde det minsann! Och inte nog med det - den försiggick PRECIS bredvid vårt bord! Medan vi satt och väntade på maten så dök det upp ett gäng underåriga pöjkar som började vifta och snurra med diverse elddon.


Imponerande syn

Och SOM de snurrade och viftade! Tina satt och var till hälften imponerad över eldpöjkarnas konster och tricks, och till hälften upprörd över att det faktiskt handlade om BARN som stod där och - tyckte hon - riskerade liv och lem.


Aj!

Och ja - just LEM riskerade de helt klart i vissa trick...


Mer eldshow


Ännu mera eldshow

Ja, nu är det ju inte så himla lätt att fånga just en eldshow på stillbild, även om vi är relativt nöjda med våra försök. Men rörliga bilder säger ändå mest, så här får ni se litegrann av det hela på det viset också. Inte i superkvalitet (vi filmade med lilla kameran utan att torka av linsen på den först), men ändå - varsågoda:Eldshowen rörligt

Efter de duktiga barnens avslutade värv fortsatte vi att äta av den mat vi beställt. Så vad hade vi beställt då? Jo - Tina beställde en portion stekta nudlar med räkor och ägg, medan Pelle valde en stor portion "Fried rice Sai Kaew", vilket han inte hade någon aning om vad den skulle innehålla.


Mätt och belåten

Den visade sig innehålla diverse skaldjur av olika slag, samt ananas och var jättegod. Vad den också var var JÄTTESTOR. Vi snackar typ fyra vanliga portioner på ett serveringsfat. Så det var ju tur att det var makarna Norman som beställt maten...


Simply Grey

Efter maten bestämde vi oss för att fira lite med varsin drink. Dels för att denna dag slutade mycket bättre än den började, och dels för att frånvaron av produkter i Pelles hår på ett nästan magiskt vis förvandlat hans frisyr till en kopia av den Mick Hucknall, sångaren i åttiotals-soul-bandet Simply Red hade. Inte så snyggt kanske, men skojigt!<< 30 januariMeny 1 februari >>