Bakisfrukost

Idag var Pelle av någon outgrundlig anledning sugen på en mer västerländsk frukost, bestående av lite mer härligt fett och salt än den inhemska erbjuder. Så han slog till på en bacon med äggröra, och till dessa grillade tomater med vitlök på. Med en hel del vitlök på, om man säger så. Mums!


Horisontalläge

Trots den rejäla frukosten så kände vi oss fortfarande rätt sega, men nöjda efter gårdagskvällens bataljer. Turligt nog hade vi inget särskilt viktigt inplanerat, så vi kunde med gott samvete placera oss i varsin solstol och softa.


Cirkuskonster för nybörjare

Dock hade vi energi nog för små svalkande dopp då och då, och likt alla andra medelålders par så klättrade vi omättligt omkring på varandra.


Mellanmål

Gårdagskvällens förlustelser innebar också att vi konstant var småsugna på olika saker att stoppa i munnen, tugga och svälja ned. Turligt nog är det inga större problem här att få tag på sådana, då det ständigt finns försäljare som erbjuder just detta i närheten. Dock försökte vi vara relativt nyttiga, och köpte mycket frukt som ananas-klubban ovan, och sån däringa pomelo eller vad det heter. Som smakar som en torr grapefrukt, fast på ett bra sätt.


Grillad fisk-försäljare

Ett lite störningsmoment i denna annars helt okeja (jo - så heter det) tillvaro är de små doftmoln av fisk som då och då tränger in i våra näsborrar. Då vet man att den här killen, eller någon kollega till honom passerar i närheten. Till skillnad från andra med samma utrustning som bjuder väldoftande grillad kyckling till försäljning, är denna killes affärsidé att sälja mindre väldoftande fisk. Men vad vet vi - folk kanske är som galna i det här, men vi känner inget sug direkt...


Klyschbild

Jaa.... sen hände det egentligen inte så mycket mer. Makarna Norman var rätt sega idag, och låg mest på stranden och läste och lyssnade på podcasts, samt tittade på omgivningen. Och jorå - även denna dag bjöd på fin underhållning:


Vi hör ihop!

Vad sägs om detta fina par exempelvis? Som för att markera sin kärlek till varanda bär badbyxorna på exakt samma sätt. Ibland är kärleken lite extra vacker.


Teletubby

Den här teletubbyliknande figuren har vi ju inte visat tidigare heller. Honom ser man varje dag lunka fram och tillbaka med sin metalldetektor och sin huva. Ibland långt ute i havet, men ständigt klädd i denna uniform. Vi vet inte vad han letar efter, och har heller aldrig sett honom hitta nåt, men han går där - dagligen. Det känns tryggt på nåt vis.


Hustrubärning

Sen fick vi för oss att bada lite igen, och det var en trevlig upplevelse tills det började flyta omkring silvriga små saker omkring oss. Vad är nu detta tänkte vi, och tittade lite närmare...


Döda fiskar

...och upptäckte att det var en massa döda små fiskar som kom flytande. Uäää! Det kändes ju lite ofräscht. Men samtidigt... när vi nu har tillgång till både död fisk och en lättklädd dam så MÅSTE vi ju utnyttja tillfället. Alltså: Till alla våra danska läsare därute - vi ger er...


Fiskporr

...FISKPORR!!! (och för alla obildade typer som inte har någon aning om vad vi syftar på - klicka här)Poolaren Per #2

Efter den döda-fisk-upplevelsen hade vi fått nog av havsbad för idag, men Pelle ville ändå svalka sig ytterligare en gång vilket föranledde ännu ett dopp i infinitypoolen. Därefter gjorde vi något vi hittills aldrig gjort här...


Matdags

...vi gick INTE tillbaks till rummet för att göra iordning oss för kvällens restaurang besök. Närå - vi gick DIREKT till restaurangen helt oiordninggjorda (också ett ord!) för att göra det vi i smyg längtat efter hela dagen: ÄTA!


Pelle med Massaman-curry

En rejäl portion Massaman-curry med kyckling satt som en smäck i Pelles lite för stora mage, medan Tina åt en biff-med-spicy-basilikablad som inte var ett dugg spicey, men det var köttet hon främst ville åt.


Katt med magiska ögon

Som sällskap när vi satt och åt hade vi den här, otroligt fina katten som hade väldigt speciella ögon. På plats där såg vi tydligt hur det ena ögat var klarblått medan det andra var grönt. Lite som en kattversion av Lisa von Seth. Men nu när vi kollar bilderna så ser båda ögonen gröna ut. Sjukt konstigt. Och på tal om sjukt konstigt - fatta hur konstigt det skulle se ut om Pelle tvättade sig på det här viset:


Katt-tvätt #1


Katt-tvätt #2

Fast det är klart - han har inte alls en lika imponerande svans att slicka på...


Stina Dabrowski-wannabe

Sen måste vi förstås lägga upp åtminstone EN bild på någon pågående fotosession. De här två bruttorna satt vi och tittade på hur de fotograferade varandra i närmare en timme, och hon den högra av dem hoppade på VARJE bild. Och det intressanta i sammahanget var att hon var tvungen att ta en lång sats inför varje hopp, vilket inte vore så konstigt om det var något annat än jämfotahopp, men det var det inte. Hon tog alltså sats en fem-tio meter - tvärstannade - och gjorde sedan ett jämfotahopp rätt upp i luften. Gång på gång på gång. Fascinerande!


I väntan på dessert

Efter maten blev Tina extremt sugen på den thailändska efterrätten banan-i-varm-kokosmjölk-med-honung, så då bestämde vi oss för att gå vidare till någon annan restaurang och beställa just detta. Men se det skulle vi inte ha gjort - vi slog oss ner på VARENDA restaurang längs stranden, fick in menyerna och kunde varje gång konstatera att denna rätt saknades. Så vi fick gå tillbaka med mössan i handen till den restaurang vi nyss åt på, och beställa den där. Vilket var lite rättvist kanske, då det var upptäckten av den i deras meny som fick Tina sugen på den från början...


Mocca-frappe!

Pelle nöjde sig inte som sin fru att bara ta en kopp te till denna delikata efterrätt - utan han ville slå till på en iskall mocca-frappe. Så då gjorde han det, och in kom det här jätteglaset med en sorts kaffe-choklad-milkshake i - toppad med en rejäl klick grädde. Så kan det gå när man inte riktigt har koll på vad en mocca-frappe är för nåt.


Solnedgång #1


Solnedgång #2


Solnedgång #3

Sen började solen gå ner, och alla restaurangägare började i sakta mak bära ner sina bord, stolar, kuddar och mattor på stranden inför aftonens intåg av mat- och bargäster, och vi började traska hemåt.


Kamouflerad jycke #3

Och se där - på vägen hem sprang vi på ytterligare en kamouflerad hund i sanden. Det dräller av dessa här. Och förmodligen är de ännu fler än vi ser...


Blixtfotografi utan blixt

Väl tillbaka i vår bungalow hörde vi efter en stund ett mullrande i bakgrunden. "Ooooh! Åskväder!" tänkte Pelle, "Det måste jag genast ut och fotografera!". Sagt och gjort - den nyduschade herr Norman klädde raskt på sig kläder igen, och gick ut för att ta bilder av ovädret som härjade på andra sidan vattnet.


Åska faktiskt!


Jo det ÄR åska


Men det gick sådär faktiskt. Visst blinkade det på ett snyggt sätt, men de där snygga skarpa blixtarna lyste med sin frånvaro. Så bilderna blev inte alls som han tänkt sig, men ändå rätt snygga på nåt sätt. Eller vad tycker ni?


Varsågoda

Så för att trösta sin misslyckade åskvädersfotograf till make så föreslog Tina att de skulle ta sig ett nakendopp. Vår lilla strand var ju ändå folktom, det är mycket mysigare att bada utan kläder, plus att det ger resedagboksläsarna mer hud än de förmodligen vill ha. Så då gjorde vi det. Varsågoda.<< 4 februariMeny 6 februari >>