Tittut!

Lillördag idag. Vad hittar man då på? Jo - man hyr en badring för 100 baht som man kan leka hela dagen med. Tydligen var även krokodilerna för uthyrning och inte utlåning, men det man inte vet har man inget ont av...


Nu så...

Likt den där ringen som Frodo och Gollum kämpar om i "Sagan om ringen" så kräver även denna kunskap och visdom för att bemästras. Bara att sätta sig i den är en kamp i sig...


Oumpfff!


Ta-daa!!!

Och när man lyckats med det så är det lätt att tro att man är i hamn så att säga, men närå - det är nu det roliga börjar... Åtminstone om man står bredvid och ser på. Håll tillgodo - här kommer en bildserie på Tinas kamp mot naturen:


Våg på g...


Tina vill inte ha vatten i näsan...


...så varför släpper hon taget om den?


Wiiiiii!!!


...och här kommer det en till...


...men som tur är har hon fullständig koll på situationen...


...typ.


...


...ooops...


Host host HOST!!!

Den där sista vågen fick fru Norman att rulla runt och tjippa efter andan, vilket inte är helt optimalt när man befinner sig under vattnet. Resultatet blev en kallsup av guds nåde och en hostattack som nästan var lite otäck att se på. Pelle fick lite dåligt samvete för att han gapskrattade åt runtsnurren när frun hans kom upp och inte kunde andas, men Tina tröstade honom senare med att hon hade gjort likadant, och dessutom förmodligen fortsatt att göra det under hostattacken, då man enligt henne ser så ful ut när man hostar. Hursomhelst - Tina vs Naturen 0-1.


Sådärja!

Så blev det Pelles tur att tampas med ringen. Han började med att sätta sig i den på ett elegant sätt, och sedan var det han som fick tampas med vågorna:


It's on!


Självporträtt i vågskvalp


Jaha?


Ibland är det tur att ringen är ivägen...

Det resulterade i en inte alls lika skojig bildserie, då Pelle istället för att rulla runt i skräck i vågorna surfade dem som värsta proffset. Det hade ni inte väntat er!


Tina i trygg famn

Säkrast för Tina var helt enkelt att hänga med Pelle i ringen istället. På det viset kunde hon inte bara föras fram tryggt i vågornas skvalp, utan även lyssna på sin makes oregelbara hjärtrytm.


God hustru

Efter badringsdramatiken blev vi sugna på förfriskningar, och som den goda hustru Tina är spankulerade hon iväg till affären och kom tillbaka med inte bara vatten, utan även kall öl och en tonic till sin make. Inte illa.


Löpsk Tina

Sen rullade timmarna på som de gör när man omväxlande solar och badar, och det blev dags för Tinas dagliga löptur längs stranden.


Hej hej!

Och som vanligt på hennes löprundor så måste hon stanna till då och då för att fotografera intressanta saker till resedagboken. Så vad hittade hon idag då? Låt oss se:


Rödflaggad Buddha-staty

Jo först hittade hon den här Buddha-statyn som satt och typ spelade blockflöjt eller nåt bakom en vajande röd fana.


Stor manet

Därefter sprang hon på en död manet som låg uppspolad på stranden. Usch. Finns det sådana här? Hoppas de inte är farliga...


Liten manet. Och skojig fotskugga.

Därefter hittade hon ytterligare en manet, fast en liiiiten rackare. Ja ni ser - det är inte mycket som krävs för att fånga Tinas intresse när hon är ute och motionerar...


Färdig!

När hon sedan sprungit klart och kom tillbaka svettig och härlig bestämde vi oss för att vandra hemåt mot vår stuga.


Källsortering

Något som gläder oss förresten är att thailändarna börjat källsortera; Återvinningsbart, Sopor samt Giftigt Avfall är kategorierna som gäller här. Vi är väldigt nyfikna på vad man kan hitta i den röda tunnan...


Hjärtdekoration

Denna kväll hade vi bestämt oss för att återigen äta på hotellrestaurangen. Den hade dessutom börjat dekoreras inför det kinesiska nyåret som inträffar nu i dagarna, så den var lite extra mysig idag tyckte vi.


Va ÄR det här?!?

Men servitören som serverade oss öl (till Pelle) och vatten (till nyttiga Tina) var en aning bakom flötet dock. Han hällde upp is i ett glas och fyllde sedan på med Pelles öl. Sen hällde han upp fesljummet vatten till Tina i ett helt isfritt glas. Hallå?


Avisning av ölglas

Eftersom vi inte ville genera honom väntade vi tills han gått iväg, men sedan var det Pelle som illa kvickt började fiska ur isbitarna ur sin öl medelst sked, och sedan kasta iväg dem mot stranden. Vet inte riktigt varför, men is i öl är banne mig inte gott.


Anka i fruktig rödcurry

Sen kom maten in; Anka i fruktig rödcurry, och den var god och smakrik men aaaaningen mesig i sin styrka. Men vem är inte det? Sen gick vi hem och lade oss. Godnatt.<< 5 februariMeny 7 februari >>