30% glädje. 70% skräck.

Ja solen fortsätter ju skina, så vad göra? Jo - ut i havet och bada igen, bland då och då rätt så imponerande vågor. Och Tina, som man knappast kan anklaga vara som fisken i vattnet i vattnet, gav sig som vanligt ut bland vågorna med skräckblandad förtjusning. Eller kanske snarare förtjusningsblandad skräck.


Fläckig lins

En nackdel med kompaktkameror som vår vattentäta Olympus, är att det oftast inte finns någon optisk sökare på den, utan man är förevisad till skärmen på baksidan. En skärm som INTE är särskilt lätt att se vad den visar i stekande Asiensol. Således märkte vi inte dropparna som hamnat på linsen och resulterade i suddiga fläckar på bilderna. Ty visste vi det skulle vi inte alls sett så här glada ut.


Per Norman; Redigerare, fotograf och akrobat

Medan vi badade så visade Pelle upp några spännande cirkuskonster för sin imponerande fru. Som på bilden här ovan. Ty att stå på händer i meterhöga vågor är banne mig ingen lätt uppgift. Det är skönt att ha något att falla tillbaka på om jobbet på fyran... förlåt - Nyhetsbolaget - går åt pipsvängen.


Skuggkonstnär

Tina - som inte ville vara sämre - imponerade sedan på sin make genom att rita ett konstverk i sanden - ENBART med sin skugga. Det vete fan hur det gick till, men tjusigt blev det!


Kokosnötshugg

När man befinner sig i den här värmen är det viktigt att dricka mycket. Alltså brukar vi se till att ha med mycket vatten, men ibland känns det så tråååkigt med vatten, och man kanske inte ens är sugen på öl. Då är det tur att man kan köpa kokosnötter av strandförsäljarna, och dricka upp det supernyttiga kokosvattnet från dessa.


Kokosvatten och kokosskrap

Som en slags bonus kan man även äta upp det snyggt vita kokoslagret från insidan. Det smakar inte så värst mycket, och är faktiskt lite av en besvikelse för oss som såg Bounty-reklamen på bio på åttiotalet, och tyckte att det där med att äta färsk kokos direkt från nöten verkade vara det godaste man kunde peta i sig.


Pelle på löpband

Efter det stärkande intaget av kokosvatten fick Pelle den högst otippade idén att ta en paus från solandet och gå iväg till det lilla gym som befinner sig i en Applestore-liknande glasbur vid en av poolerna. Således gick han iväg och bytte om till sina det senaste halvåret på tok för oanvända träningsskläder, och sedan ställde han sig på löpbandet och började springa.


Tio kilo! Med EN hand!

Efter det korta men uttröttande löppasset så kände han att han borde träna upp armmusklerna lite också, så de matchar hans nya löpmuskler i låren, så då tog han de tyngsta hantlar han hittade och lyfte dessa upp och ner på lite olika sätt en stund. Sen fick det räcka. Man vill ju inte bli FÖR stor liksom. Så han gick tillbaka till stranden.


Rambutan

Igår var vi ju i fruktaffären och inhandlade lite rambutan samt longan (som tydligen de där andra frukterna vi brukar köpa heter), och rambutanen påminner Tina om det iPhone-spel hon spelar konstant - nämligen Fling. Fling är ett spel där man ska studsa rambutan-liknande bollar mot varandra så de försvinner, och vissa banor är skitsvåra. Nu hade Tina fastnat på en bana, och kom på den briljanta idén att prova banan i verkligheten så att säga, och se om den gick att lösa lättare på det viset...


Rambutan-Fling

Således lade hon upp ett gäng rambutanfrukter på sitt blåa badlakan så att de precis matchade spelplanen i Fling, och sedan började hon flytta på frukterna. Det hjälpte tyvärr inte ett dugg, och banan är fortfarande olöst. Någon därhemma som kan hjälpa till?


Tinaspring

Inspirerad av sin makes träningspass bestämde sig Tina sedan för att skippa stranden idag, och även hon köra på maskinspringning istället. Det resulterade förstås i att hon idag inte hittade lika många spännande saker att fotografera under sin löptur, så ni får nöja er med de här två rökande japanerna i poolen idag.


Poolbardrinkar

Igår kom vi på att vi helt missat att ta drinkar på hotellbaren när det var happy hour mellan 16 och 18. Det misstaget ville vi inte fortsätta göra, så strax efter fyra traskade vi iväg till poolbaren och beställde varsin rejäl Pina Colada. Tyvärr visade det sig att just poolbaren hade happy hour mellan 13 och 15, så det blev ju lite dyrare än vi tänkt oss, men ändå. Klart värt. Att få sitta och mumsa drinkar i poolen. Det kan ju dessutom resultera i lite bilder till resedagboken. Som de här:


Tina med pooldrink


Pelle med pooldrink


Gömd herr Norman

Då vi inte hade några fina bilder på kamouflerade hundar att bjuda på idag, så kommer här en ny tävling. Någonstans på bilden ovan gömmer sig nämligen Pelle. Men var? Svaret finns som vanligt längst ner på sidan.
Strandrestauranger

Sen blev det inte helt otippat kväll, och vi gick som vanligt ner till en strandrestaurang och beställde mat. Det såg ut ungefär exakt som alla tidigare kvällar, så Pelle bestämde sig för att ta ett annat slags foto än han brukar på dessa restauranger och dess kulörta lampor, så då gjorde han det. Ganska snyggt ändå, eller hur?


Kärlekslykta

Idag hade vi pratat om att vi kanske skulle ta och skicka upp en sån där hjärtlykta mot himlen, men när vi kom ner på stranden blev Pelle lite skeptisk till idén i fråga, eftersom det blåste rätt rejält. Turligt nog kom det ett annat strävsamt gammalt par - förvånansvärt nog lite, lite lika Pelles föräldrar - och hostade upp slantar för en lyktuppstigning. Eller om de tog dem ur plånboken, vi såg inte riktigt. Hur som helst - frågan var hur det skulle gå i blåsten.


Hoppsan!

Och svaret är: Sådär... Så fort lyktan fått lite lyftkraft och de började släppa den så for den åt sidan och fångades gång på gång upp av lykt...skötaren, eller vad han nu kallas.


Lyktjakt

Till slut släppte även han den, och då for den iväg minsann. Tyvärr dock inte vertikalt, utan snarare horisontellt, in mot hotellen och husen.


Lyktkrasch

Där slutade
den sina dagar med att åka in i en palm, börja brinna på ställen den inte är gjort för att brinna, dras ner av en smått panikslagen lyktgubbe och sedan stampas ner i sanden. Då kändes det rätt skönt att det inte var vi som betalt för eländet, utan bara kunde dokumentera det hela gratis åt resedagboken istället. Imorgon far vi på utflykt, så nästa dags äventyr kommer läggas upp lite senare än vanligt. Men vi lovar - det kommer. Tills dess: God natt!


Svar på tävlingsfrågan: Han ligger under bardisken. Jodå. Kolla noga!<< 6 februariMeny 8 februari >>