Lördagsmorgon

Idag var det inga pigga makarna Norman som bände upp ögonlocken när klockan ringde klockan sju på morgonen. "Gå upp klockan sju - när man har semester?" tänker ni förfärat. Japp - ty det är ju som vi tidigare berättat om det enda sättet att garantera sig en bra solplats vid poolen, och till och med då är vi ute i senaste laget.


Tina tar simtur

Vädermässigt bjöd denna dag på växlande molnighet och relativt lugna vindar. Väldigt behagligt faktiskt. Tina - som nu börjat få lite bränna - vågade ligga utan parasoll, och blev då och då så pass varm att hon frivilligt hoppade i poolen och tog små simturer.


Bubbelpool faktiskt!

Efter simturen satte hon sig i bubblepoolen en stund, och såg glad ut...


Hår som matchar himlen

...medan hennes man tog ett bistert självporträtt vid poolkanten.


Livsfara!

Emellanåt - när Pelle kände kreativiteten flöda - gick han till bungalowen och fixade med bilderna från gårdagens utflykt, samt skrev om utflyktsäventyret i resedagboken. Då det var nästan 500 bilder i råformat att gå igenom, tog det TID ska ni veta. Inte bara att välja ut vilka bilder som skulle publiceras, utan att göra om dessa till JPG-format, krympa dem och dessutom skriva all text. Det är ett hårt jobb att vara på semester... Och inte nog med det - vi svävar också i livsfara så fort vi går utanför vår bungalow, ty detta är synen som möter oss när vi tittar uppåt; massor av kokosnötter som bara väntar på att trilla ner och krossa våra respektive skallar. Ja fy för den lede vilket elände det är!


Genialisk lösning

För att återfå glädjen i livet så lyxade vi idag till det med lunch, följt av massage för Tinas del och återgång till resedagboksskrivandet för Pelles. I massagesalongen hade de kommit på ett smart sätt att få luftkonditionering i två rum från ett enda AC-aggregat. Och snyggt blev det också!


PMT - Postmassagetrauma

Massagen ja... Den blev lite speciell idag för fru Norman, då massören drog ner hennes bikinibyxor liiite för mycket, och började massera hennes skinkor. Tina blev då nervös och spände av denna nervositet skinkorna, vilket ledde till någon slags ond cirkel - ett moment 22 om man så vill - då massören försökte få bort denna spänning medelst MER massage. Nu blev det plötsligt stjärtmassage för hela slanten. Så det var en mindre avslappnad Tina som kom ut ur massagesalongen än den som gick in i densamma...


Tina kyler alkohol

Eftersom det var lördag så kände vi att vi var värda en drinkafton på verandan igen, och diverse alkohol införskaffades och stoppades in i vår kyl för att få en trevlig dricktemperatur på den till kvällen. Men först...


Sluuuurp!

...en drink vid poolen förstås! Sen blev det dusch och iordningfixande inför kvällens middag, och ikväll hade vi bestämt oss att äta två olika sorters djur. För det första skulle vi testa att beställa in gräshoppor igen, och för det andra skulle vi fira gårdagens ritt genom att också ÄTA struts.


Gräshoppefiasko igen

Vi spatserade åter iväg till Rung Forest, slog oss ner vid det bord som vi blev tilldelade, gluttade snabbt igenom menyn och gjorde där den första deprimerande upptäckten; Gräshopps-förrätten kallades nämligen "Grilled Crickets with Butter", vilket gjorde att Tina kanske inte skulle kunna äta dem. Nåja. Smöret kanske serveras bredvid, vad vet vi, och Pelle har ju inga allergiproblem, så vi lade ändå - med viss nervositet (nu främst från Pelles sida) in beställningen "One Grilled Crickets with Butter and two grilled Ostriches with Lemongrass and Chili". Sen väntade vi... någon minut bara faktiskt, då servitrisen kom tillbaka och sade att gräshopporna tyvärr var slut idag också. Attans!


Tina äter struts

Men struts fanns iallafall, och var förstås jättegott. Vi har ätit det någon gång förut, och tycker mycket om det. För er som av någon anledning ännu inte ätit denna fågel, kan vi meddela att köttet mest påminner om nötkött, och nötkött är ju som alla - eller åtminstone de flesta - vet finemang.


Gräshoppsbryderi

Men så plötsligt... mitt under strutsinmundigandet - kom servitrisen tillbaka och sade med ett glatt leende "We have crickets now!". Tanken att de tyckte synd om oss, och därför samlade ihop ett gäng kackerlackor från golvet i köket och tillagade dessa slog oss visserligen, men vafan - vi lade in en beställning, och in kom strax en tallrik med tio gräshoppor, några jordnötter, nåt salladsblad och en skål med dipp...


Filibabba!

Då det mycket väl skulle kunna vara så att själva dippen är smöret som åsyftades i menyn, tyckte Pelle de borde dubbelkolla om Tina ändå inte tålde dessa små krabater. Tina tyckte inte alls det var nödvändigt att besvära servitrisen med så triviala frågor, men Pelle insisterade och fick då det tragiska beskedet att de faktiskt var grillade med smör, och att dippen var en dipp - inget annat. Stackars Tina...


En för mamma...

Han passade också på att fråga HUR man ska äta dem. Ska de rensas på nåt sätt? Kanske skalas en aning? Men nä - man doppar dem i dippen, och så äter man dem hela - huvud, kropp, antenner och ben...


Gräshoppa nr 1

Nåja, tänkte Pelle - kräftor ser ju heller inte så aptitliga ut när man tittar på dem, så han spetsade en på gaffeln... förvånansvärt mjukt skal faktiskt - som en räka ungefär... och förde den mot munnen... och vidare in i densamma...


Gapa stort...


Tittut!


En gräshoppa avklarad!

Så hur smakade det då? Jo - inte alls så dumt faktiskt. Påminde väldigt mycket om grillade räkor. Jag skulle nästan vilja sträcka det till att det var rätt gott. Så gott att jag faktiskt med god aptit tömde tallriken. Och för er som av någon anledning tror jag bluffar - här har ni rörliga bilder på det hela...:


Pelles gräshoppsfrossa

Efter denna förvånansvärt goda måltid tog vi varsin drink på en annan bar, innan vi gick hemåt och dukade fram wasabiärtorna, vodkan och juicen på verandan. Det är ju lördag för tusan, och vad innbär det? Jo - Groggarnas Glada Afton förstås!


Groggarnas Glada Afton

Så med magen full av gräshoppor, och lagom full av alkohol tillbringade Pelle resten av kvällen med sin fru på verandan, glatt skålandes för hur trevligt vi de facto har det här.


<MENY>