Tina tar ett dopp
Tina tar ett dopp i 27-gradigt (iskallt) vatten

Måndag vecka två. Ja - vi vet att vi inte varit här en hel vecka än, men om vi räknar ny vecka från varje måndag så känns det som vi är här i tre veckor istället för två - trixigt va? Idag är det lite lugnare vindmässigt, vilket innebär att Tina bestämmer sig för att ta sitt första bassängdopp i detta land. Och det är en pärs ska ni veta; ty med Tinas normala kroppstemperatur och efter att ha legat i skuggan i den 30-gradiga värmen här, så känns 27 grader KALLT!


Tinas ben löses upp

Men förvånansvärt fort tog hon sig ändå till slut ner i bassängens vatten, och trots att hennes ben högst oväntat började lösas upp, som vi ser här på bilden, så överskuggade glädjen över att vågat hoppa i det hela.


Glad och våt. Som vanligt.

Sen plaskade hon runt en stund, och Pelle förbannade återigen det faktum att den lilla vattentäta kameran vi haft med tidigare semestrar är puts väck, för tänk vilka fina bilder vi skulle kunna tagit här UNDER vattnet!


Mannen utan underkropp

När sedan Pelle hoppade i - ja då försvann hela hans underkropp! Men lika glad för det är han, då han åtminstone fick behålla håret.


Flytgubbe

Men underkroppen kom tillbaka, och Pelle lade sig på rygg i ytläge för att flyta omkring. Och shit vad mycket jobbigare det är att flyta i klorat bassängvatten än att flyta i salt havsvatten. Ja ni hör ju - allt är inte guld och gröna skogar här!


Livet i horisontalläge

Sedan intog vi återigen - inte helt otippat - det läge vi tillbringat den mesta tiden här än så länge - nämligen horisontalläget. I år är det särskilt Pelle som är i stort behov att bara koppla av då han efter ha jobbat sina ständiga morgonpass år ut och år in i höstas fick börja på Kvällsöppet, vilket han trivs ypperligt med, men som gör att hans arbetstider nu skiftar mycket mer i veckorna, vilket gjort honom mycket tröttare. Att han dessutom börjat regissera musikvideor och designa skivomslag på den lilla fritid han har har han heller inte blivit särskilt mycket piggare av. Plus partajande varenda helg. Så nu jävlar ska det laddas batterier medelst solenergi så han är pigg som en brun mört när han är tillbaka i Sverige. Pelle låter också hälsa att det faktum att han fyller 42 i sommar inte har ett dugg med hans tröttma att göra!


Måndagsdrinken: Cuba Libre

Framåt fyra-fem-tiden sisådär tyckte Tina vi gjort oss förtjänta av varsin drink (vilket Pelle höll med om), så hon skickade sin man till baren för att införskaffa varsin Cuba Libre. Efter inmundigandet av dessa kände vi att vi faktiskt måste prestera NÅGONTING spännande även denna dag, eftersom vi har er - våra älskade resedagboksläsare - att tänka på. Så vi beslöt oss för att gå till restaurang Rung Forest och där beställa in deras "Forest meal" bestående av groda, ål (som tydligen är ett skogslevande djur här) och gräshoppa. Ja banne oss - vi ska äta gräshoppa! För er skull!


Gräshoppssaknad

Smått nervösa men ändå taggade beställde vi in nämnda meal. Men döm om vår besvikelse när den serverades och vi inte såg en enda gräshoppa på tallriken. Kan de ha rullat in dem i vårrullarna månne? Vi frågade, och då sa den söta servitrisen "No - sorry - crickets finished". Jaha. Kunde de inte sagt det redan när vi beställde måltiden i fråga kan man tycka? Nu hade de bytt ut dem mot vanliga vårrullar, utan den minsta insekt i.


Groddissektion

Nåja. Vi hade ju åtminstone grodan - som var helgrillad för övrigt - och ålen (de platta små fyrkantiga sakerna här ovan) att äta, och de var helt ok båda två. Det är ju verkligen inte så mycket kött på en groda, och det som fanns där smakar som kyckling. Ålen var även den grillad, fast i mindre stycken och smakade gott den också. En friterad gräshoppa på det här hade ju verkligen varit pricken över i:et!


Pelle mumsar ingefära

Som någon slags kompensation, eller om det bara var för att vi är så snygga (kanske både och?) fick vi sen varsin kopp te serverat med torkad, hyvlad och sockrad ingefära. Vilket var jättegott och något vi sa att vi borde testa att göra hemma, men förmodligen aldrig kommer göra.


Rung Forest Rung! (ja - Pelle är så nöjd med den bildtexten att han tar den i repris)

Rung Forest är - om man bortser från deras oförmåga att berätta om sin gräshoppsbrist - en väldigt fin restaurang byggd som en tegelbyggnad som liksom smält in i en skog där trädstammar får fungera som pelare och det hänger lyktor i varenda gren., så även om vi blev smått över att vi inte fick några gräshoppor att tugga på idag när vi verkligen bestämt oss för att ha en gräshoppstuggardag att bjuda på i resedagboken, så kommer vi gå tillbaka. Fast nästa gång ska vi verkligen försäkra oss om att det vi beställer in finns.


Förnedrade krokodiler

Längs gatan hotellet vår ligger vid dräller det liksom i Thailand inte bara av restauranger och massageställen, utan även en massa butiker, och i princip varenda en av dessa kan man köpa uppstoppade krokodiler av olika storlekar. Det verkar sannerligen inte råda någon krokodilbrist här iallafall. Och visst - uppstoppade krokodiler är ju en sak - men här har man även gått så långt att man inte nöjer sig med att bara döda dem och stoppa upp dem. Nä - här låter man dem dessutom inta "skojiga" positioner där de exempelvis står på bakbenen och vinkar. Något som faktiskt känns rätt ...förnedrande, om ni frågar oss.


Stjärnklart

Måndagskvällen bjöd - liksom alla andra kvällar hittills här - på en stjärnklar natthimmel, vilket Pelle fick för sig att försöka dokumentera. Men utan stativ (orkade inte ta med det...) är det inte alltför lätt. Här har ni dock ett försök iallafall, men i verkligheten är inte horisonten alls så här sned. Sen var det åter lite dagboksskrivande och i viss mån Facebook-läsande på rummet, innan vi tyckte det var dags att krypa till kojs. DÅ hörde vi plötsligt ett prasslande, skrapande ljud bakom gardinen. Som om något ganska STORT djur var där och ...ja, var där helt enkelt. Vi hoppade genast i panik upp i sängen och såg till att såväl armar som ben var väl skyddade under täcket, och sedan låg vi och lyssnade på hur det där ...MONSTRET klev omkring bakom gardinen och uppe i gardinstången. Pelle försökte skicka upp Tina för att se vad det var, men hon vägrade och efter en stund tog han mod till sig och gick upp och släckte alla lampor och drog undan gardinen... Ingenting. Och tystnad. Så med skälvande ben tände han igen och gick tillbaks till sängen, då skrapen, stegen och alla de andra obehagliga ljuden fortsatte. Någonting var INNE i rummet, men vi vet inte vad. Efter en stund tystnade ljuden iallafall, och vi låg med stirrande ögon tätt ihop (ja inte ögonen alltså - vi förvandlades inte till två Björn Borg-kopior) tills de till slut slöts av sig själva och sömnen tog oss. Vad det var som lät har vi således ingen aning om, utan lämnar den här dagens rapport med ett (lagom) stort frågetecken: ?


<MENY>