Pelle dekorerar benet

Tisdag den 14:e februari. Alla Hjärtans Dag. Som traditionen bjuder inleder Pelle firandet av denna genom att på ett romantiskt vis måla sitt vänsterben prickigt, ty prickigt är ju som bekant kärlekens mönster.


Som fisken i vattnet

Efter sedvanlig frukost går vi ner till våra tvångspaxade platser vid poolen, där Pelle till Tinas måttliga förtjusning fortsätter lyssna på ljudböcker och således är avstängd för omvärlden, medan hon själv läser analogt. Efter ett tag tycker vi dock det är dags att umgås på ett mer bildmässigt sätt, och går därför ner till havet för att bada lite.


Vattendjuret Tina

Tina är ju som ni ser på bilderna ovan ett riktigt vattendjur. "Vattnet", brukar hon säga "är mitt andra element!".


Presidentimitation i Sydkinesiska sjön

Idag var första gången sedan den tragiska olyckan i förrgår som Pelle efter många timmars samtalsterapi åter vågade sig ut i de vågor som vanställde hans sidfläsk.


Trenne glada ryssar i en kanot

Han har dock långt kvar innan han kommer upp i samma havsglädje som de här tre ryssarna som paddlade kanot. För övrigt kan vi berätta att det fullkomligt dräller av ryssar här. Vietnam verkar helt klart vara ryssarnas Thailand. Det är vanligare att menyer och skyltar är på ryska än på engelska, och på bussresan upp till Phan Thiet från Ho Chi Min-staden hängde det flaggor med hammaren och skäran. Pelle hälsar dock att här är mycket trevligare stämning samt skönare klimat än i Moskva.


Konstsim

Så fortsatte Pelle tumla runt i vågorna en stund, vilket var en lätt match eftersom han likt sälar har en lätt spolformad kropp som gjord för vattenlekar, och sedan visade Tina var skåpet skulle stå genom att gå iväg till det lilla gym hotellet stoltserar med och där träna sin mer timglasformade dito.


Duktig fru Norman

Tina har överlag varit väldigt duktig på den här resan. Hon har frekventerat gymmet ovan, och joggat på stranden några gånger, och vid de flesta restaurangbesöken har hon hållt sig till vatten. Detta medan Pelle - som haft lite ont i ryggen av den stenhårda sängen - suttit på hotellrummet med datorn i knät i en inte alls för ryggen särskilt läkande ställning och skrivit resedagbok, medan han sköljt ner Daimgodis med öl.


Majskolvsståndet

När vi ändå satt igång med lite chockterapi så kände vi att en varsin majskolv till lunch vore lämpligt, då det enda stället i närheten som sålde majskolvar var samma ställe som apan som anföll Tina i söndags huserade. Nämligen i majskolvsvagnen nere på stranden.


Majskolvsståndet på lite närmare håll

I Pelles jakt på eventuellt dramatiska bilder, skickade han åter fram Tina för att köpa de grillade kolvarna, ständigt beredd med avtryckaren om saker återigen skulle löpa amok.


Tina utom räckhåll för den bångstyriga apan

Medan majskolvsförsäljaen grubblade över hur han skulle tillaga just dessa tvenne majskolvar höll Tina noga koll på apan, med endast små korta blickar mot kameran för att ge er så snygga bilder som möjligt.


Lyckat majskolvsinköp

Allt gick emellertid bra. Den lilla ouppfostrade apan var kedjad i en tillräckligt kort kedja för att Tina denna gång skulle kunna hålla sig utom räckhåll, och vi kunde återvända till stranden med såväl majskolvar som intakta frisyrer.


Pelle lunchar vid poolen

Så fick makarna Norman sin romantiska Alla Hjärtans Dag-lunch vid poolen. Tina drack som vanligt vatten till, medan Pelle - ja, han fortsatte med öl han!


Okända ryssar i giftastagen

En annan sak man kan göra Alla Hjärtans Dag är ju att gifta sig. Om man nu vill gifta sig en tisdag i februari. Och det ville dessa två unga ryssar, som iklädda traditionella vietnamesiska kläder vandrade omkring på hotellområdet under dagen för att förevigas av någon inhyrd fotogra. Samt av Pelle.


Pelle cyklar träningspermobil

Sedan upptäckte Pelle till sin förvåning tillika glädje att hans ryggont faktiskt släppt en aning... Plus att han kände sig otippat pigg. Så ta mig tusan - om han inte spatserade iväg till gymmet han också för att springa på löpband eller köra crosstrainer. Tyvärr visade sig löpbandet vara trasigt, och crosstrainern för liten, men han hittade den här permobilliknande sitt-träningscykeln som han delvis lyssnandes till Tinas hånskratt - delvis till Filip och Fredriks podcast - avverkade 1,5 mil i. Duktig Pelle!


Pelle demonstrerar sin träningsgrimasch

Han passade även på att bygga några nya muskler på armar och axlar som han kände skulle göra sig bra på bild i resedagboken.


Happy Valentine's Day

Tillbaka in i bungalowen såg vi att de denna dag inte nöjt sig med att städa, utan idag fick vi även ett tjusigt och rättstavat Alla Hjärtans Dag-kort samt en ros. Inte illa. Sen hade vi fått små fina chokladbitar också, men de hittade vi inte förrän senare så då kommer bilden på dessa senare också. Ordning och reda!


Makarna Norman bredvid en jättelik Guran-hatt

Idag skulle det bli en tidig middag, eftersom vi hade en tre och en halv timmes lång spa-behandling som väntade på oss med start klockan 19:00. Men innan vi fortsatte till restaurangen tog vi denna resas första spring-bild, och det gjorde vi utanför vårt lilla hus och bredvid en av de jättelika Guran-hattarna som de av någon anledning placerat lite överallt på hotellområdet.


Tina väntar på mat

Även denna dag valde vi Vietnames-Lill-Babs restaurang, då vi helt enkelt gillar henne och maten hon serverar. Planen för dagen var att intaga en massa olika sorters räkrätter. Samt klämma några drinkar.


Vitt vin och räkor? Pfft! Vi kör med Long Island Ice Tea och räkor!

Normalt sätt får man vänta kanske tio minuter på maten man beställt här, så vi bestämde oss för att ta en varsin Long Island Ice Tea innan maten. Men dessa serverades samtidigt som maten kom in, så vi fick helt enkelt ta den som måltidsdricka. Det gick alldeles utmärkt det också.


Liten vietnamespöjk

När vi ätit upp våra första rätter (räkor i sötsur sås samt räkor i whiskysås) och vi väntade på nästa två rätter (spanska tigerräkor samt grillade tigerräkor med vitlökssmör) dök den här lille vietnamesiske gossen upp vid bordet. Han var synnerligen intresserad av Pelles stora kamera.


Pelle förevisar kameran

Och Pelle - som ju har en sådan fin hand med barn, förevisade glatt sin älskade ägodel. Och nu kommer det lite metagrejer: På bilden ovan tittar nämligen den lilla gossen på bilden som är ytterligare ett snäpp uppåt. Detta medan Tina fotograferar detta med Pelles iPhone...Meta så in i bomben

...och sedan visar vi DEN bilden - alltså den ovanför bilden här ovan - för den lilla gossen, medan Tina fotograferar även detta tillfälle. Mer meta än Meta Velander banne mig!


Tigerräkor en masse

Sen kom de nya räkrätterna in tillsammans med två ytterligare Long Island Ice Tea (varför ändra ett vinnande koncept?), den lille gossen viftades bort och vi satte oss att inmundiga det hela. Snart var det nämligen spa-dags!


Te med sockrade ingefärsbitar

Väl framme vid hotellets spa-avdelning, där vi beställt ett romantiskt spa-paket för par, blev vi återigen serverade de små goda sockrade ingefärsbitarna vi förmodligen aldrig kommer tillaga själva, samt te. Sen fick vi ett skåp, två handdukar samt varsitt par små, små, små byxor som vi instruerades ta på oss.


Pelle i bara småbyxorna

Och små var de - byxorna. Så inihelvete små att Pelle var tvungen att välja vilken del av penis han skulle låta synas. Efter noga övervägande valde han "ingen", och tog rebelliskt på sig sina kalsonger istället.


Tina i småbyxor och ångbastu

Det första rent spa-behandlingsmässiga som mötte oss var två bastualternativ: En ångbastu, och en torrdito. Vi började med en stund inne i ångbastun, där vi satt och andades mintdoftande ånga tills Pelle fick nog och tyckte vi skulle gå in i torrbastun istället.


Tina i småbyxor och torrbastu

I torrbastun var det till en början bara drygt 40 grader varmt, men med lite vatten på aggregatet så sänkte vi visserligen värmen rent fysiskt, men höjde den rent subjektivt. Där låg vi sedan på varsin lav och funderade på vad nästa del i denna spa-behandling skulle bestå av...


Bubbelbad. Utan det minsta lilla rosenblad. Om man inte räknar Tina som ett.

...jo ser ni - nästa del i spa-behandlingen var ett jacuzzibad. Vi svalde vår besvikelse över att detta inte var täckt av rosenblad, som på spa-behandlingen i Thailand för några år sedan, och klev i.


Makarna Norman döljer sina kön

Vattnet i jacuzzin var förvånansvärt svalt, vilket grämde Tina lika mycket som det gladde Pelle. Tina hittade dessutom en liten, liten TV vid fotändan som hon började pilla på, med det enda resultatet att hon stängde av jetstrålarna och tillfälligt förvandlade jacuzzin till ett vanligt simpelt badkar.


Massagen påbörjas

Efter att ha lyckats få igång jacuzzin igen dröjde det inte länge innan det knackades på dörren och upplystes om att det nu var dags för själva massagebehandlingen. Eftersom vi båda fick den samtidigt kunde vi inte fotografera den, men den bestod av en vanlig - men väldigt bra utförd - oljemassage, med tillägget att de lade varma stenar på ens rygg och i ens händer, plus att de då och då använde dessa stenar - som var precis på rätt sida gränsen till att vara FÖR heta - i själva massagen. Och de höll på LÄNGE. Extremt avslappnande och skönt var det iallafall. Rekommenderas!


Pelle väntar på en "facial"...

När massagen var över fick vi varsin ansiktsbehandling bestående av ett oräkneligt antal insmörjningar med diverse varma och kalla krämer, följt av en stunds ansiktsmask, ytterligare kräminsmörjning samt - i Pelles fall - en manikyr.


Tina får manikyr

Tina fick visserligen också en manikyr, men en fransk sådan och i ett separat rum. Där satt hon och kände sig enligt egen uppgift "lyxig". Vilket man kan förstå.


Fransk manikyr och chokladpraliner

Efter tre och en halv timmes njutning lommade vi sen avslappnade och nöjda tillbaks till bungalowen där vi upptäckte att vi även fått två tjusiga chokladpraliner levererade på ett litet fat tillsammans med små blommor. Gud, vad trevligt, tänkte vi - även detta måste dokumenteras, så då gjorde vi det - i kombination med dokumentationen av resultatet av den franska manikyr Tina fått. Det bästa av två världar på nåt sätt. Och sen gick vi och lade oss på ett romantiskt vis. Godnatt.


<MENY>