Avreseväder

I måndags - som var vår sista ligga-i-solen-möjliga dagen vi hade här - så bjöd ju Phan Thiet på klarblå himmel och stekande sol, och idag - när det var dags att åka hem var det det här vädret Saigon bjöd på. Ganska så lämpligt, kan man tycka.

Avresenudlar

Och dra på trissor! Det blev ytterligare en tallrik frukostnudlar för Tina, för även på Hotel Sapphire fanns det en liten dam som lagade nudelsoppa på beställning. Och Tina, som fått för sig att just nudelsoppa - i sällskap med framförallt fröna från drakfrukt - är nyttigt för matsmältningen, blev glad som en liten lärka då hon älskar att ha bra matsmältning.


Resedagboksskrivande

Färden till flygplatsen tog sisidär en tjugo minuter, vilket inte gjorde att vi direkt ångrade vårt beslut att själva ta oss till Saigon redan igår. Hade vi stannat kvar i Phan Thiet så hade vi blivit upphämtade klockan två på morgonen och fått åka buss i sex timmar, och det hade heller inte blivit en skojig bildserie på en småpanisk Pelle i ett hål.


Hemfärd

Allt gick som sagt mycket smidigt, och efter att ha spenderat våra sista uttagna dong-sedlar på god taxfreesprit, så var det dags att borda planet. Vi blev tilldelade samma trånga platser som på hitresan (16C och D om ni är nyfikna), men den drygt 12 timmar hemresan tog gick ändå väldigt smidigt - mycket tack vare en massa nedladdade podcasts med Filip och Fredrik.


Väskväntan

Precis efter landningen gjorde Tina det klassiska misstaget att säga "Om nu väskorna kommer som de ska, så har verkligen hemresan gått helsmidigt!". "Tig kvinna!" svarte Pelle vidskepligt, och fortsatte "Utmana inte ödet!". Varpå Tina ÅTERIGEN sade samma sak, fast med tillägget "...men det är ju bara som jag HOPPAS.", fast då var det redan försent. Gissa vilkas väskor som kom SIST på bandet? Jo - makarna Normans. Fast sanningen att säga så måste vi nog erkänna att allt gått väldigt smidigt ändå...


Smuggelgods

...inte minst genom tullen...

Så var resedagboken slut för denna gången. Hoppas ni haft trevlig läsning. VI har iallafall haft en helt fantastisk resa och kan verkligen rekommendera Vietnam som resmål. Tack för den här gången, och klicka gärna på Gilla-knappen på menysidan...

/Pelle & Tina - 23/2-2012


<MENY