Poolförvisad

Idag har det inte hänt så mycket spännande saker. Dagen började med att vi var ute för att paxa varsin solstol redan klockan åtta på morgonen, ty så går det tydligen till här. Men tji fick vi - ALLA solstolar vid poolen var redan paxade med diverse handdukar, böcker, hattar osv. Tydligen går folk upp mitt i natten här, paxar en stol och går sedan och lägger sig igen. Usch och fy. Vi blev återigen förvisade till sandstranden där man får sand i varenda skrymsle och vrå.


Bokmal

Fast just idag visade det sig vara riktigt skönt där nere på stranden. Det blåste inte alls särskilt mycket idag - flaggorna som normalt sett är röda var idag blå, vilket är hela två snäpp under röd, och vädret bestod av det meteorologer kallar för "växlande molnighet", vilket var riktigt skönt det också. Så här låg vi i princip hela dagen och läste och småslumrade om vartannat. Sen var vi faktiskt och badade också, men tillsammans den här gången, vilket innebar att kameran fick stanna uppe på land. Vi har haft tillräckligt med tekniska haverier på den här resan...


Löpsk Tina

När solen slutligen försvann bakom hustaken så gick Pelle in och loggade in på jobbets schemaprogram på datorn för att bestämma sitt jobbschema i vår (en syssla inte alltför skojig när man är på semester...), medan Tina joggade barfota nästan en halvmil på stranden.


Nöjd och svettig

Tina har som ni vid det här laget kanske förstått varit superduktig den här resan. Sprungit på stranden och gymmat i gymmet. Det är minsann något helt annat än den där Tina som smyger omkring i skafferiet hemma i Sverige...


Tea Time

Efter löpningen och en välbehövlig dusch därefter tog hon sig en god, men irriterande liten kopp te på vår divan, där Pelle annars sitter och skriver resedagbok tills han inte längre står ut med den rövvärk divanen i fråga ger honom.


Apollodam

Sen hade klockan plötsligt blivit 18, och vi skyndade till receptionen där vi stämt möte med vår representant från Apollo - resebolaget vi åker med - för att betala morgondagens utflykt samt komma på en lösning på hur vi ska hinna med att se de berömda tunnlarna som vietnamesiska soldater under krigen här använde sig av OCH få en kväll i Saigon innan vi åker hem till kalla Sverige igen. Vi orkar inte dra hur denna lösning såg ut, utan ni får följa resedagboken för att se hur det går med detta, samt vad det blir för typ av utflykt i morgon.


Första regnet

Och sen började det regna. Ett sådant där tropiskt skyfall. Ojojoj - tänkte vi - vi som inte ätit middag än! Men turligt nog så fanns det paraplyer i vår bungalow, plus att det dessutom slutat regna när vi väl kom ut, så det löste sig rätt bra till slut...


Tina och Björn

Den lilla nya restaurang vi tänkte prova i afton visade sig vara full som ett ägg, så då var vi tvungna att hitta ett alternativ. Först hittade vi en strax bredvid, som aningen misstänkt var i princip tom. Vi brydde oss dock inte om detta, utan gick in och satte oss, fick varsin meny, kände doften av urin och gick ut igen. På andra sidan gatan fanns en restaurang med en stor björn i trä utanför. Den måste ju vara bra, tänkte vi och gick in.


Pelle klappar rysk restauranginredning

Och björnen utanför visade sig inte vara den enda konstgjorda figuren här. Nä, designkonceptet på den här restaurangen verkade vara diverse figurer av olika slag. Många djur i porslin, och en hel del trädgårdstomtar var det. Och menyn? Ja den visade sig vara i huvudsak rysk.


Tina i restauranghangar

Innan vi fick ett bord att sätta oss vid, blev vi förevisade in i ett stort hangarliknande rum där vi fick vänta tills bordet gjordes i ordning åt oss. Det var inte det mysigaste rum vi någonsin varit i, men det hade ett biljardbord. Alltid nåt.


Servitörsbjällra

Vi behövde dock bara vara i hangaren fem minuter innan vi fick sätta oss i den betydligt trevligare restaurangdelen, där vi blev tilldelade varsin meny samt instruerades att plinga i den lilla klockan som stod på bordet när vi ville påkalla servitörens uppmärksamhet. Tina bestämde sig för lite stekta nudlar med biff, medan Pelle gick all in i den ryska maten och beställde såväl en borsjt som en Biff Stroganoff. Den sistnämnda var superb om ni undrar.


Tina köper frukt

Efter att betalat notan gick vi hemåt, men först stannade vi till och införskaffade lite fruktmatsäck till morgondagens utflykt. Frukt är också godis, som de försökte tuta i oss på sjuttiotalet...


Godnatt

Därefter var det bums in i bungalowen, skriva dagens resedagbok (den ni läser just nu och som tack och lov är inne på sista bilden för dagen) och sen är det march i säng. Ty i morgon är en annan dag, som schlagern så riktigt påstår, och den kommer att börja redan 04:30 för vår del. Så godnatt gott folk!


<MENY>