GAMLA NYHETER
<< Tillbaka till Spyggportalen

Äldre nyheter här:
06-11-26 till 07-06-05 >>
06-05-24 till 06-12-04 >>
05-08-01 till 06-05-31 >>


Pelles bilder i tidningen Hennes
(2007-12-05 18:04)

Pelles bilder på författar-Mats dyker upp på de mest oväntade ställen. Ett av dessa var i Tidningen Hennes som Tina tog en kortprenumeration på. När hon glad i hågen sitter och läser decembernumret upptäcker hon plötsligt sin makes bilder illustrerandes en intervju med Mats Strandberg. Pelle blir lika förvånad som hon, eftersom han aldrig sålt några bilder till tidningen i fråga. Men trots detta finns de på en helsida, en halvsida, i innehållsförteckningen och på nätet. Det visar sig vara en blandning av missförstånd och slarv från Hennes-redaktionens sida, men låt inte det hindra er att köpa tidningen, ty Mats-intervjun är klart intressant läsning, och bilderna förstås makalöst vackra.

Tjuvkika lite på artikeln här >>

Tidningen Hennes
Tjacka denna tidning i närmsta kjorre.


Hemma hos-reportage hos Mats (2007-12-19 17:20)

Torsdagen den 20:e december får alla ni som har kanalen TV4+ i ert kanalutbud slå över till denna klockan 21:00. Då får man nämligen se ett hemma-hos-reportage med Mats Strandberg, och förutom att få lyssna på vad han säger om sina böcker och sitt författarskap, så kan man njuta av anblicken av det tjusiga förstärkar- och högtalarsystem som Pelle valde och installerade hos honom. Kanske får man även träffa på hans pojkvän Johan, vad vet vi? Nåväl - missa inte - gott folk!

Läckberg & Rudberg >>

Mats Strandberg
Mats Strandberg

Monica leder historiens sista TV3 Update (2007-12-29)

Ankar-Monica
Slutankrat för en stund

Ikväll är det sista chansen att både se Monica Ohlsson leda TV3:s nyhetsprogram Update och att beskåda programmet i sig överhuvudtaget. Orsaken till detta beror som alla allmänbildade människor redan vet på att TV3 bestämt sig för att inte ha något nyhetsprogram överhuvudtaget. Monica har ännu inte riktigt bestämt sig för vad hon ska göra i fortsättningen förutom att ta en välförtjänt ledighet, men eftersom vi känner henne är vi inte ett dugg oroliga. Nåväl - för att njuta av hennes fagra nuna ikväll när hon avslutar TV3:s nyhetshistoria så är det bara att ratta in kanalen följande klockslag:
18:25 (kort sändning)
20:55 (kort sändning)
23:00 (låååång sändning)

Det döende Update hittar ni här >>


Ellinor nuppchef
(2007-11-15 20:01)

Nu har Ellinor kommit upp sig i sexvärlden minsann. Hon har nämligen blivit chef för RFSU Stockholm, vilket - förmodar vi - innebär att hon bestämmer över alla Stockholmares sexliv. Den nya titeln innebär en liten löneförhöjning och en massa mer ansvar och arbetsuppgifter, något Spyggportalen inte tvivlar på det minsta att hon kommer klara med bravur. Att samtliga 08-or i och med detta förmodligen också kommer få ett bättre sexliv är ju bara en bonus. Grattis önskar Spyggportalen!

Knullchef
Mats vet sedan länge att det blir bäst när Ellinor får bestämma


Jessika på smällen!
(2007-11-11 02:17)

1+1=3
Så här oskyldigt började det hela...

Spyggportalens vänner fortsätter yngla av sig som frögurkor. Någon härlig stund i juli befruktade nämligen Andreas Jessika (med flit!) och om barnet är lika noggrann med tider som sin bokarfar så kommer vederbörande ut den 8:e april och kan i så fall fira sin födelsedag samtidigt som Patrik Gatter. Jättegrattis önskar vi på Spyggportalen, och kommer givetvis även denna gång göra vårt bästa för att påverka barnets namn. Och såvitt vi förstår är Ägg-Leif fortfarande ledigt.


Rekordår för Annika och Andreas (2007-11-04 10:19)

Annika och Andreas går från utmaning till utmaning. Förra året körde Annika Tjej-vasan och Andreas lyckades prestera hela Den Svenska Klassikern. I år toppar de genom att gifta sig och köpa radhus i Hässelby för att därpå direkt börja kramas extra mycket. Knappt hade nämligen ja:et i Vigra Kyrka i Norge ekat ut förrän den norsksvenska alliansen var helt fullbordad, och i april väntas således det unionsblandade barnet titta ut. Än så länge syns det knappt alls på Annikas mage, men man märker det dock på att hon måste äta minst var tredje timme - annars blir hon folkilsk. Och en fräsande arg norska vill man för allt i världen undvika, så på jobbet brukar Tina fungera lite som Skalmans mat-och-sovklocka, och påminner henne vid jämna mellanrum om att äta så att hon på så vis kan hålla sitt blocksocker och därmed humör på en jämn och behaglig nivå. Grattis till bullen i ugnen önskar Spyggportalen.

Familjen Synnes Lindberg
Bild från strax innan befruktningen.Uggla tackar Pelle (2007-11-03 15:23)

Magnus Uggla - Pärlor Åt Svinen
Varsågod!

Nu har ju visserligen inte Magnus Uggla levererat en bra låt sedan 1986, men plötsligt finns det ändå anledning att köpa hans nya skiva "Pärlor Åt Svinen". I skivhäftets obligatoriska tack-till-text tackas nämligen Spyggportalens egen Per Norman. Visserligen tillsammans med en hel massa andra människor, men ändå. Så nu är det inte bara i romaner någon av Spyggportalens grundare tackas, utan nu visar även en av Sveriges populäraste artister sin tacksamhet. För er som likt oss inte tänker köpa skivan trots detta, så kan ni ändå se tacket i fråga genom att kolla länken nedan, och leta upp herr Normans namn på den högra sidan, i mitten ungefär och en liten, liten bit in (2:a namnet - 34:e raden).

Magnus Uggla tackar >>
Magnus Ugglas blogg >>

Pamélas glas säljs på NK (2007-10-28 11:38)

Vår duktiga glaskonstnär Paméla Karlssons prisbelönta glasburkserie finns nu till försäljning. Efter att hennes glas sålde slut på utställningen i Reijmyre (där hon fick stipendium för att utveckla dem) bestämde sig glasbruket för att ta glasburkarna i produktion. Underdelar och överdelar går att köpa separat och går att använda både i kombination med varandra och var för sig (se bilderna). Priserna ligger runt 200-300 kr del. Allt är handgjort och tillverkat av Reijmyre Glasbruk som är ett av få glasbruk som fortfarande kan skryta med att bara erbjuda svensktillverkat glas, då exempelvis både Kosta och Orrefors lagt ut delar av produktionen till Asien.

I Stockholm finns de att inhandla på Carl Malmsten på Strandvägen och på NK:s glas & porslinsavdelning. I Norrköping finns de att inhandla på Maritima Boden på Drottningatan och Atelje Erika Tubbin på S:t Persgatan.

Reijmyre glasbruk >>


Burkar av glas
Glasburkar
Pamélaburkar
Prisbelönta burkar


Bernt blir B-KON
(2007-10-26 14:20)


Bernt - företagsledare

Tinas före detta favoritsvåger har nu gått och blivit engenföretagare. I över tio år har Bernt arbetat som produktionschef och konstruktör på Bingers Mekan i Visby. Men efter noga övervägnade väljer han nu att bli sin egen och då i huvudsak ägna sig åt byggnadskonstruktioner.
Företagsnamnet blev efter en del klurande B-KON, som i Bernts Konstruktioner (eller bacon uttalas på gutemål). Ondskefulla konkurrenter kanske även skulle tolka namnet som "B-konstruktioner", men där misstar de sig, för är det något Bernt är så är det noggrann. Pedant rentav, vilket Tina blev varse det året hon pluggade på Gotland och var inneboende hos Bernt och sin syrra...

Spyggportalen önskar Bernt lycka till och uppmanar er att surfa in på företagets hemsida oavsett om ni behöver bygghjälp eller inte. Spyggportalens grundare står nämligen som skapare av hemsidan, ty han kan också bygga - fast bara i den virtuella världen.

B-KON >>


Pelles fotografi pryder årets julklapp (2007-10-10 16:18)

Enligt vad Spyggportalen erfar så kommer årets julklapp att bli en mycket billigare och bättre sak än tidigare års bakmaskiner och platt-tv-apparater. Årets julklapp kommer nämligen bli en pocketbok, och inte vilken pocketbok som helst, utan Mats Strandbergs "Bekantas bekanta". Och inte nog med att Pelle själv förekommer i den som pseudonymen "Pierre Nordman", utan nu är han även fotografen bakom själva författarporträttet, som ska pryda baksidan av boken. Så om det är någon bok ni bör förvara med baksidan utåt, så är det denna.

Öga för bra fotografer
Detaljstudie av porträttet i fråga


Kilander spisar 80-talsmusik (2007-09-27 00:07)

Har man inget inplanerat för den kommande fredagen eller varannan fredag därefter, så kan man nu genast skriva boka in ett gäng besök på Vampire Lounge, Östgötakällaren på Östgötagatan, Södermalm, Stockholm. Där spisar nämligen Anders Kilander skivor nämnda dagar, och han spisar inte vilken musik som helt, utan den som de flesta av Spyggportalens läsare gick igenom sin pubertala period till, nämligen den musik som med facit i hand så här drygt 20 år senare är känt under den rättmätiga benämningen "äkta 80-talsmusik". Från klockan 20:00 och fem timmar framåt kan man där njuta av en radda sköna, dumma, klassiska, skrattretande, underskattade, överskattade, bortglömda och fullkomligt, underbara hits och ohits.

Vampire Lounge >>

DJ Pappa Anders
Tar dig tillbaks i tiden


100-tumsfestivalen 10 närmar sig
(2007-10-01 20:09)

100-tumsfestivalen 10
Ursmart logotyp

Nu är det dags att skriva in att ni ska på filmfestival den sista helgen i november. Den 24-25:e nämnda månad är det nämligen dags för den tionde (och förmodligen också sista) av våra 100-tumsfestivaler att gå av stapeln. Mer information kommer på e-posten inom en snar framtid...

Laga mat med Potatishatar-Pata
(2007-09-14 17:29)
Pata
Inte Storpotätengroupie

Alla vi som känner Patrick vet att han inte är potatisens främste förkämpe. Patrick har enligt egen utsago en "psykisk allergi" mot denna annars så populära rotfrukt, och framförallt då den är i kokt eller mosad form. Är den skyddad av ett lager fett, som när den har formen av pommes frites eller ligger skivad i en potatisgratäng kan Patrick glatt glufsa i sig den, men får han den serverad i grytor, bakad i aluminiumfolie, kokt med eller utan skal eller mosad till oigenkännlighet så kommer kräkreflexerna som ett brev på posten. Trots denna aversion har han lanserat sajten Kokkonst, där det nu finns över 500 olika recept - varav många innehåller just potatis - ty något fel med hans entreprenörsanda är det inte. På Kokkonst kan man bli medlem och både hitta recept på saker man knappt trodde fanns och lägga upp egna favoritrecept. Passa på att registrera er å det snaraste, på det som inom nåt år kommer vara Sveriges största receptsajt, för till skillnad från exempelvis Tasteline så är den gratis.
Klicka här och surfa till Kokkonst!

Dansa afrikanskt med Mia
(2007-10-04 20:00)

100-tumsfestivalen 10
Mia in motion

Nu har vi goda nyheter för alla er som är sugna på att prova på lite Afro Trixmix. Vad är då "Afro Trixmix" frågar sig vän av ordning - jo, det är en ny dansstil som utföres till likaledes ny musik och som kombinerar västafrikanska danssteg med hip hop och house. Helgen den 12:e till 14:e oktober på Fryshuset i Stockholm kommer nya grepp att prövas såväl musikaliskt som med dansen i sig, och rörelsefysikens lagar kommer att tänjas under ledning av Mia Annerwall Elb, stödd av slagverkaren Erik Nilsson som ackompanjerar med hjälp av trumset och sampler. Dessutom finns det stor risk att andra musiker och DJ:s dyker upp, och Spyggportalen är nog inte alldeles ute och cyklar när vi gissar på att hennes make Alex - även känd som DJ Ulmox - kommer vara en av dessa. Låter det spännande? Mer information om detta och hur du anmäler dig hittar du på länken som öppnas när du klickar här >>


Spyggportalens läsare har sagt sitt
(2007-09-16 19:15)

Det blev en Jacob till slut. Efter en oerhört jämn och spännandel omröstning så vann till slut namnförslaget Jacob över det konkurrerande förslaget Alexander med 36 röster mot 34. Dessutom får den sömnige lille ungen ytterligare två namn, vilket innebär att han snart får lära sig att lystra till meningar som "-Jacob Eric Ivan Dusic - nu kommer du genast in och äter!". Namnet Eric kommer från pappa och farfar, medan Ivan kommer från morfar. Dusic kommer från mamma Sandra. Spyggportalen tackar för förtroendet att ta hand om detta stora beslut, och ser fram emot att kunna hjälpa till ytterligare i framtida livsval för denne unge man. Vilken skola bör han gå i exempelvis...?

Jacob Eric Ivan Dusic
Jacob Eric Ivan Dusic.

Flimra i helgen
(2007-10-02 21:00)

Hösttider är tydligen festivaltider. Till helgen kan man om man befinner sig i Norrköping se massor av film då Norrköpings filmfestival Flimmer slår upp sina portar för nionde gången. Festivalgeneralen Johan Karlsson hälsar att årets upplaga bjuder som vanligt på en spännande mix av filmer från världens alla hörn. Välj och vraka bland 70-talet spännande titlar i alla möjliga olika genrer. Programmet bjuder på en mängd filmer från de stora filmfestivalerna i Venedig, Sundance, Berlin och Cannes. Här blir det inga problem att hitta filmer man gillar - ens om man är en kräsen Spyggportal-läsare.

Till Flimmer >>

Flimmer2007


Torsk i Tallinn
(2007-09-03 21:52)
Vi fortsätter på temat "Tinas gamla arbetskamrater" med följande lilla anekdot från verkliga livet: Marie P och hennes nyblivne äkta man åkte på bröllopsresa i form av en Tallinnkryssning idag, och döm om hennes förvåning när hon ser Tina på en bild uppsatt på en vägg - i sällskap med en annan karl än hennes egen! Chockat sms:ade hon en kollega som i sin tur sms:ade Tina och undrade vad som stod på. Spyggportalen kan idag som enda media publicera bilden i fråga, som vid närmare påsyn visar sig vara två år gammal och från den resa hon och den kepsprydde halvungrare som pussar henne gjorde tillsammans. Allting detta skulle kunna varit graverande om det inte vore för att halvungrarens flickvän figurerar på en bild från samma plats och datum tillsammans med
 
Turturduvor
Otippad båtgprydnad
Pelle. Den bilden verkar dock tydligen inte vara snygg nog att sitta uppe enligt besättningen på M/S Victoria - som färjan i fråga heter. Fotona togs när paren i fråga i ett spontant partnerbyte klev ombord på fartyget på väg mot den trevliga spa-resa som Tina, Pelle, Tomas och Monika gjorde tillsammans, och uppenbarligen har inte båten haft snyggare passagerare sen dess, och tills dess att de får det så hänger nog bilden kvar.

Här är Herr och Fru Doyle! (2007-09-02 18:38)

Cia har gift sig! Det var ju inget man direkt hade vågat sätta pengar på för några år sedan. Men den 1:a september i Alla Helgona kyrka i brudens barndomsstad Nyköping, sa både hon och hennes utvalde man Nicklas Wikström ett rungande "ja" på prästen Håkan Bergvalls fråga om de ville äkta varandra och vara trogna osv...
Tärna var Nicklas dotter Ronja och brudnäbb var Cias systerson Oliver.
Den efterföljande middagen och festen hölls i Gamla Tingshuset.
Nicklas kommer i och med vigseln med Cia att ta sin hustrus irlandsklingande efternamn Doyle.

Spyggportalen lyckönskar Herr och Fru Doyle med ett fyrfaldigt:
Hurra! Hurra! Hurra! Hurra!

Herr och Fru Doyle
...och så levde de lyckliga i alla sina dagar...
Pelle är underbar och älskad av alla (2007-08-30 21:58)

Underbar och Älskad av Alla
Nu på en biograf nära dig

...eller går åtminstone att beskåda i filmen med samma namn. En timme och åtta minuter in i denna riktigt roliga rulle (mycket bättre än boken, hälsar Tina) kan man minsann njuta av anblicken av Pelle, som står och limmar på en scripta eller nåt i TV4:s pentry i bakgrunden (i oskärpa visserligen, men fullt igenkänningsbar) medan huvudrollsinnehavaren Martina Haag står och bråkar med sin kompis i förgrunden. Det roliga är att Pelle - som annars är en linslus av rang - faktiskt inte visste att han var i bild när detta skedde, så nu kan vem som helst gå och se hans jobbflirterier i närmsta biosalong. Och det rekommenderar Spyggportalen givetvis att ni gör.

Läs mer om succéfilmen här >>


Orvar bjuder på sextips
(2007-09-18 23:05)

Kinky Orvar
Orvar som sig själv

Alla ni som undrat över den här killens sexliv kan snart sluta göra det, då han avslöjar stora delar av det i prime time TV i morgon onsdag. Programmet där detta spännande event sker är Kanal 5:s klassiska sexprogram "Fråga Olle", och i onsdagens avsnitt så är Orvar Säfström gäst tillsammans med Carolina Gynning. Ett av avslöjandena är redan läckt till Spyggportalens konkurrent Aftonbladet, och handlar om hur Orvar och Mirjam brukar spica till samlivet genom att Orvar klär ut sig till någon annan än sitt vanliga gamla jag, och i den senaste sessionen var det hans version det norska rockbandet Turbonegros sångare Hank von Helvete som fick rumla runt i den Säfströmska sänghalmen. Fler avslöjanden får ni säkert om ni rattar in femman vid niohugget onsdag kväll.

Fråga Olle >>
Aftonbladets nyhet om detta >>


S
urfa in på www.pernorman.se! (2007-04-30 18:50)
Jojomensan - vårt hemsideskapande fortsätter eskalera. Nu har vi reggat och lagt upp www.pernorman.se som är lite mer businessinriktad än våra övriga sajter. Det är nämligen en sajt som är helt inriktad på Pelles stillbildsfotografering, och med denna hoppas han hitta nya kunder så att han kan börja tjäna lite stålar även på denna verksamhet. På sajten hittar ni således samlingar av de bilder han är mest nöjd med och/eller lyckats kränga hittills. Surfa gärna in och kolla, och hittar ni några fel så rapportera genast.

Och ett sista tips: Tryck gärna F11 när ni är inne på sajten för allra snyggast look.
Surfa hit vetja!
En liten försmak av hur det ser ut

Döp Mattias & Sandras bebis!
(2007-08-28 21:03)
Ja, vad tycker ni den här lille trötte killen ska heta? Föräldrarna till den lille krabaten är inte helt ense om detta, och har varsitt favoritnamn. Sandra tycker att det gamle erövrarnamnet Alexander skulle passa finfint, medan Mattias lutar åt det mer bibliska Jacob. Så nu är det helt enkelt upp till Spyggportalens läsare att besluta detta åt familjen Nilsson/Dusic. Så titta noggrant på bilden här bredvid och räkna ut vilket av dessa båda namn som passar bäst. Så registrerar vi det vinnande bidraget hos Skattemyndigheten.

Jacob eller Alexander?
Jacob eller Alexander? Alexander eller Jacob?
 

Handledare Henrik hjälper handfast (2007-09-03 19:50)

Henrik Bärzén
KBT-expert med mittbena

Tinas före detta arbetskompis har startat i egen regi vid sidan om sitt ordinarie jobb. Prompt Resurs heter företaget som sysslar med föredrag och handledning till personalgrupper arbetandes inom LSS.
Henrik Bärzén är skitduktig på det mesta inom KBT (kognitiv beteendeterapi) och andra metoder som gör att man utvecklar människor. Men kunskap i alla ära - Henrik är dessutom en duktig pedagog.
Nu ska Henrik bli metodhandledare på Tinas nuvarande arbetsplats och styra upp stället med hela handen. Bort med den gamle psykodynamikern som tidigare var handledare och som endast ville prata barndom (inte sin, brukarnas), och in med en långhårig man som har fokus på nuet.


Jimmy + Carro = falskt (2007-08-24 20:08)

jimmy_och_carro
Nu är det sluuut

Bouppdelning - check! Försäljning av huset - check! Breaking-up-party - check! Frun dumpad i fjärran ort (Göteborg) - check! Ja, nu är det bara de slutgiltiga underskrifterna som saknas för att Jimmy och Carros skilsmässa ska vara ett faktum även juridiskt sett. Själva skilsmässopartajet - ty de skiljer sig ju trots allt som vänner - ägde rum i lördags, och nu i veckan lämpade Jimmy av sin före detta fru i Götet så att de nu kan starta om sina respektive liv på varsitt håll. Lycka till båda två önskar Spyggportalen!


...och här är ett foto på avkomman! (2007-08-21 11:11)
Ja så här ser han ut - den lilla rackartussen som Sandra i 17 timmar förgäves försökte krysta ut den så kallade "naturliga vägen" (snippan) i onsdags. Fördelen med det kejsarsnitt som man till slut var tvungen att ta till är dock att bebisen som kommer ut inte blir så ihoppressad och konstig, utan anländer världen i en estetsikt tilltalande form redan från början, vilket man tydligt kan se på bilden här.
Rödtott
Jorå - han ÄR rödhårig

Sandra och Mattias föräldrar! (2007-08-16 13:06)

Stolta päron
Tyvärr framgår det inte riktigt på bilden hur oooootroligt stor Sandras mage var.


Pelle och Tina missade preciiis vattenlossningen i tisdags då de åkte hem efter en trevlig kväll tillsammans med det väntande och höggravida paret Sandra och Mattias. Efter 17 timmars värkarbete "den vanliga vägen" konstaterade läkarna till slut att barnet måste snittas ut. Något vilken lekman som helst kunde räknat ut, då Sandras hade en mage som var större än resten av henne och Mattias tillsammans.

19.30 igår - fyra dagar tidigare än beräknat - kom i alla fall en liten rödhårig pojk på 3,9 kilo och 52 cm ut - exakt samma mått som pappa Mattias hade då han föddes.

Barnet verkar trots detta vara en lugn och harmonisk individ, och de nyblivna föräldrarna uppges även de må bra trots krystande och snitt.
Jättegrattis önskar Spyggportalen!


Fuskblondin i bakgrunden
(2007-08-15 15:29)
Vems mörka hårrötter skymtar här i bakgrunden på bilden i dagens DN som illustrerar jeansmärket Cheap Mondays internationella framgångssaga? Jo det är ju Ia Landeblads naturliga utväxt vi beskådar, där hon äntligen befinner sig på Stockholmskontoret hos det företag hon jobbat i snart ett år. Själva artikeln (utan bild) läser ni genom att klicka här >>
Ia i DN
Dags för blondering

Pelle pryder tunnelbanan (2007-08-15 11:20)

Pelleaffisch i Tunnelbanan
Affisch vid Hötorget. För muspekaren över bilden för att se en delförstoring

Som trogna Spyggportalenläsare redan vet så stylades Pelle om till en flådig 80-talsmafioso för en månad sedan för att sedan fotograferas till en annonskampanj för en ny dokumentärserie om den organiserade brottsligheten i USA på 1980-talet, och förra veckan samt denna vecka ut finns resultatet av denna plåtning att beskåda i storformat i ett stort antal av Stockholms tunnebanestationer. Kampanjen består av fem stycken stortavlor i rad som bildar en slags berättelse om pengarnas väg i den undre världen, och Pelle stoltserar på inte mindre än tre av dessa. Mest syns han på den som är den fjärde i ordningen, där hans förvånade nuna stirrar in i en pistolmynning, men både på affisch tre och fem kan man njuta av anblicken av hans välmanikyrerade händer (på den sista är det nämligen hans händer som griper samme pistolman som siktar på honom). Bilderna finns som sagt att beskåda denna vecka ut, så hugade läsare uppmanas omedelbums ta sig ner i närmsta tunnelbanestation, och finns inte affischerna där så sätter man sig genast på tåget och åker till en station där de sitter uppe. Själva dokumentärserien heter "Den Undre Världen" och börjar visas på TV4 Fakta den 19:e augusti.

Den Undre Världen >>

No more ms. Normelli
(2007-08-14 12:28)

Lyckligt äkta par
Ytterligare ett vackert brudpar

Nu är det dags att ta farväl av Anna Normelli och istället välkomna Anna Herdenstam in i vår exklusiva vänkrets. Eller egentligen är det redan för sent, för det var i lördags den 11:e augusti som fröken Anna Normelli förvandlades till fru Herdenstam då hon gifte sig med unge herr Herdenstam - även känd som Anders. Den vackra vigseln ägde rum i Källa Gamla Kyrka på Öland där man kunde njuta av såväl trombon- som sångsolon, och sedan stundade en hejdundrande fest på Källagården med fantastisk kvalitet inte bara på vinet, utan även maten och talen. Ett supergrattis till det vackra brudparet önskar hela Spyggportalens redaktion.


Träbröllop på Söder
(2007-08-02 19:46)
Tiden går fort när man har roligt, och nu har det gått hela fem år sedan Tina och Pelle lovade varandra en massa saker i Ulriksdals Slottskapell. Detta innebär att de nu firar Träbröllop, vilket är en bra mycket tristare titel än det Läderbröllop som firades för två år sedan, men samtidigt lite bättre än Fruktbröllopet förra året. Firandet äger rum i ett dito på Clarion Hotell på Söder i Stockholm hela helgen samt i viss mån på en restaurang i närheten där de halvunga tu ska äta en romantisk middag på fredagskvällen.
Surfa hit vetja!
Arkiv 3 augusti 2002

Från 031 till 08 (2007-07-30 17:56)

Toyota Auris
Inte bara jeansorakel

I höstas fick vi tillbaka denimexperten Ia Landeblad på svensk mark igen (se tidigare nyhet om detta >>). Misstaget att bosätta sig och jobba i Göteborg blev tack och lov inte långvarigt, och nu har Ia blivit erbjuden jobbet som typ totalansvarig, inte bara för jeansen utan även för kläderna i stort på Weekday - en utmaning hon är hungrig på. Ia har redan nu under våren börjat parallelljobba på sin nya chefspost, men från och med 1:a augusti är det på riktigt. Det som däremot ändå inte har gått klädoraklet vägen än är att hitta en trivsam lägenhet i huvudstaden. Inget som dock bekymrar fröken Landeblad nämnvärt då hon tills detta sker erbjuds bo på ett hotellrum betalt av jobbet.


Trött, tröttare, Tina (2007-07-29 12:17)
"Är det inte det ena så är det det andra, sa flickan som blödde näsblod". Ungefär detta sammafattar Tinas liv sen ett år tillbaka, Har hon inte varit febrig och förkyld (minst tusen gånger), så har hon piggat upp sina apatiska perioder med panikångest. När väl allt detta fick sin förklaring i hormonstörning på grund av p-piller, åkte hon till fjällen där hon slog en ofrivillig volt och landade på höger axel och skadade ledbanden. Nu följde en period av sjukgymnastik. Utöver allt detta har den stora tröttheten tagit ett fast grepp om Tina och gjort henne till en zombievariant av sitt forna glada jag. Nu är dock förhoppningsvis läkarna förklaringen till detta på spåret; Underfunktion i sköldkörteln. Så nu håller Tina, som vid det här laget har frikort både för medicin och för läkarbesök, på att ställa in dosen för medicinen Levaxin. Detta undermedel ska förhoppningsvis sätta fart på henne igen.
Surfa hit vetja!
Då: frisk och glad

Pelle blir Mafioso i Tunnelbanan
(2007-07-04 18:19)

Augusti blir en spännande månad för alla Spyggportalenläsare som av en eller annan anledning åker tunnelbana. Då kommer Pelle nämligen liksom sin farbror Johannes gjorde i höstas att figurera på gigantiska annonstavlor på inte mindre än 40 stationer. Men till skillnad från sin släkting som poserade som sig själv kommer Pelle ha rollen av en stilig mafioso. Det var i måndags då Pelle blev antastad av tre tjejer på jobbet som berättade för honom att de höll på med casting för en annonskampanj, och att han hade ett perfekt utseende för rollen som maffiakillen. Exhibitionistisk som han är tackade Pelle givetvis ja på stående fot, och idag onsdag skedde själva plåtningen i en studio på Kungsholmen i Stockholm. Pelle kläddes i en tjusig Hugo Boss-kostym av tidstypiskt snitt, samt en guld-Rolex och en glassig lillfingersring, och fick sedan

 
Tjusigt uppklädd gangsterkille
They made him an offer he couldn't refuse ...
posera på ett mafiosoaktigt sätt i några timmar. Affischerna är en del av en annonskampanj för en dokumentärserie om organiserad brottslighet i Miami, Las Vegas, Philadelphia och Montreal under 80-talet, som ska gå i TV4 Fakta med start den 19 augusti. Vecka 32 och 33 kommer dessa kunna beskådas, så alla ni nyfikna icke-Stockholmare som vill ta del av detta spektakel bör kanske lägga till ett par extra semesterdagar enbart för att komma upp hit och åka tunnelbana i några timmar.

Peter och Eva har gift sig!
(2007-07-08 19:55)

Nu det syndiga levernet i Frösunda gått ner rejält i nivå, ty lördagen den sjunde i sjunde nollsju gjorde Peter Milanov äntligen en ärbar kvinna av Eva Nilsson genom att helt sonika gifta sig med henne. Detta skedde i Evas hemstad Säffle, och den vackra vigseln följdes av en hejdundrande bröllopsfest i den Silvénska Villan, vilken i sin tur följdes av en förmodligen lika hejdundrande bröllopsnatt i någon av de två enkelsängarna som sviten på Hotell Royal Comfort kunde erbjuda. Dagen efter bjöds det på supergod brunch bestående av bland annat egendödad älg, bröllopstårta samt glass med varm hjortronsylt i Evas barndomshem. Hela Spyggportalens redaktion tackar för en fantastiskt trevlig helg, och önskar brudparet ett långt och skojigt äktenskap.
Eva hjärta Peter
Vackert brudparGamla paret Norman nybilsägare (2007-07-06 18:03)

Toyota Auris
Röd - enligt mor Gunillas önskemål

Det är ingen hejd på investeringarna för gamla paret Norman. Under loppet av mindre än en vecka har de både köpt tomt och bytt ut sin gamla blå Mitsubishi Carisma mot en ny och röd Toyota Auris. Bilen tillverkas i detta nu, och levereras om någon månad. Vi får hålla tummarna att de fortfarande har pengar kvar till en fin present åt sin son som snart fyller år...

Mer om detta fordon här >>


Gamla paret Norman fastighetsägare (2007-07-04 17:33)
Villa Skogsstiernan
Villa Skogsstiernan

det i framtiden. Från och med i söndags äger nämligen David och Gunilla även tomten som huset i fråga står på, vilket omvandlar deras sociala status från simpla husägare till fastighetsditon. Själva huset - lämpligt nog döpt till Villa Skogsstiernan - köpte de 1994, men fram tills i söndags så stod det på så kallad "ofri grund", vilket innebar att själva tomten ägdes av Lantmännen. Nu har de dock som sagt äntligen sålt den till gamla paret Norman, så i framtiden kan förhoppningsvis även Pelles kommande 63 födelsedagar firas på sin rätta plats.


Alla Spyggportalenläsare som haft nöjet att hälsa på Pelles föräldrar i deras hus på Djurön utanför Norrköping kan nu känna sig lugna och säkra på att även kunna göra


Hård hårdare Tina
(2007-06-28 23:24)

Tinas medelålderskris som påbörjades förra året har fortsatt att accelerera och hennes nyupptäckta intressen och personlighetsdrag tycks fått rejält fäste.
Nu tas ytterligare ett steg ner i fördärvet i och med att Tina i helgen ska bli av med sin festivaloskuld - och det med basta. Hon ska nämligen headbanga sin nacke öm på hårdrocksfestivalen Metaltown i Göteborg. Band som Slayer (andra gången Tina ser dem), Entombed, Mustasch och Sonic Syndicate kommer att kräma loss. Som den nybörjarrockare hon är kommer hon under helgen vara under Jimmy Birelius beskydd. Han har levt och andats denna musikkultur sedan barnsben och blir den perfekta ciceronen!

Mer om Metaltown här >>


Hårdrocks-Tina
Tuffare än så här blir det inte...

Patricia Mästerfotografen (2007-06-19 16:30)
Patsybilder
"Praymantus 2" och "Spiderweb" av Patricia Lang

(Australian Professional Photography Awards) med dessa två bilder. Patricia, som hunnit med två månader av sin utbildning då hon fick priserna, tävlade i "Science, Environment & Nature", som räknas som den svåraste av kategorierna, men kammade trots det hem silver för två av sina tre bilder. För att få silver krävdes det att fotot i fråga fick minst åttio poäng av jurygruppen, och Patricias bild "Praymantus 2" fick 81 poäng medan bilden "Spiderweb" fick 79, men trots det röstades även detta upp till silvernivå av en enig jury. Grattis från oss på Spyggportalen!

Se fler av Patricias foton >>
Patricias resdagbok >>
Patricias hemsida >>
Mer om APPA >>


Det är inte bara Pelle som plåtar stillbild med bravur. Nu har han fått sig hård konkurrens, som turligt nog befinner sig i Australien. Patricia Lang, som går i fotoskola där, fick nämligen hela två silverplaceringar i Australiens största fototävling APPA
Jessika har fotoskola i Nyhetsmorgon! (2007-06-17 21:27)
Din videolärare i etern
Mästerfotografen Jessika lär pöbeln att låta bli zoomandet

De närmaste tre veckorna får ni absolut inte missa att slå på Nyhetsmorgon sisådär en tretton minuter i nio på måndagar och torsdagar. Då har nämligen Jessika Fredriksson en tio minuters fotoskola, där hon lär upp Kreti och Pleti videofilmandets ädla konst. Jessika, som är en av TV4:s duktigaste fotografer, visar på ett pedagogiskt sätt några fina trick för att få sitt videofilmande att se bättre ut, samt varnar också för de vanligaste fällorna. Skolan är i sex steg och visas som sagt i Nyhetsmorgon måndag den 18:e juni, samt på torsdag den 21:a, och sedan varje måndag och torsdag i två veckor efter det. Och för att ge ytterligare tyngd och seriositet åt det hela har hon använt Pelle i några av inslagen. Dessa inslag kan ni avnjuta i denna torsdagens del. Spyggportalen kommer givetvis allteftersom lektionerna sänts, lägga ut dem här så att ni som inte har möjlighet att se dem live också har chansen att lära er någonting.

Se Jessikas Fotoskola del 1 >>
Se Jessikas Fotoskola del 2 >>
Se Jessikas Fotoskola del 3 >>
Se Jessikas Fotoskola del 4 >>

Se Jessikas Fotoskola del 5 >>
Se Jessikas Fotoskola del 6 >>

Matte Mus - ärrad kille (2007-06-18 17:33)
Nu kan Mattias liksom Pelle visa upp en manligt ärrad mage då han vill imponera på folk. Mattias helt färska ärr - komplett med utstickande trådar - kan med lätthet misstas för ett knivstick från ett slagsmål i finsk stil, men är enligt Spyggportalens källa resultatet av ett kirurgiskt borttagande av en sån där leverfläck som man hittar på helsidor i kvällstidningar sommardagar det är nyhetstorka. Operationen gick bra och åsamkade ingen som helst smärta. Nu kliar dock ärret på ett irriterande sätt, enligt Mattias, men det är inget att oroa sig för, ty det är en konsekvens av själva läkningsprocessen. Spyggportalen gratulerar iallafall Matte Mus till hans nya - ännu manligare - kropp, och till att han kvävde den eventuella hudcancern i sin vagga.
Ärrad mus
Scarbelly


Det är ingen varg - det är en hund! (2007-06-16 15:17)
Devil vaktar
Söker man på www.hitta.nu på Tinas förra arbetsplats så får man upp en bild på portingången som sig bör. Men framför porten står det en bamse till hund och skymmer mer eller mindre upp hela ingången. Det är Jimmys jättehund Devil som förutom att vara en Leonberger - vilket är en stor ras i sig - dessutom är större än rasstandard. Vi snackar 85 cm i mankhöjd och 70 kg hund (varav det mesta är hår)! Man får väl hoppas att inga blivande kunder till Gruppboendet blir avskräckta att söka plats där om de ser en stor hårboll blockera entrén.

Mats Strandberg - tacksam författare! (2007-06-13 22:44)
Nu får vi äntligen valuta för all reklam vi gjort för Mats Strandbergs böcker här på Spyggportalen. I förordet till hans andra roman "Bekantas bekanta" som nu finns att köpa i alla bokhandlar tackar han "Pelle & Tina" i förordet. Varsågod, säger vi. Som ytterligare ett lockbete till att köpa boken i fråga bjuder vi på följande citat från sidan 281:
"Den där långa och knubbiga fotografen, Pierre Norberg, är den sista som går förbi henne där hon sitter, och hon nickar lite tveksamt. Han har surat på henne ända sedan hon råkade kalla honom "kameraman". Tydligen är det enorm skillnad på fotografer och kameramän. För honom."

Smarta Spyggportalsläsare kan säkert lista ut vem den elaka nidbilden baseras på...
Bekantas Bekanta
Spring och köp!

Allians mellan Norge och Sverige
(2007-06-04 20:11)

Schlagerteamet
Annika Synnes Lindberg med äkta maken Andreas Lindberg 2 juni 2007

På ön Vigra i Norge, med en inramning så vacker som en målad kuliss, men snötäckta höga berg, turkosfärgade fjordar, lummig grönska och sist men inte minst värme, sol och en blå himmel sa Annika i lördags "ja" till sin Andreas i som lämpligt nog instämde med föregående talare.
Förutom ett fantastiskt bröllop så bjöds även de ditresa gästerna (bland annat Tina och Pelle) på en heldagstur dagen innan dagen D i det fantastiska norska fjordlandskapet, och en på en stor brunch dagen efter dagen D. Brunchen bestod till stor del av drygt trettio granntantsbakade bröllopstårtor av allehanda sorter (en lokal norsk tradition) och trots idogt ätande blev det mängder över.
Spyggportalen önskar Herr och Fru Lindberg all lycka!


Fotograf-Pelle publicerad igen!
(2007-05-31 07:06)

Matsfoto
Den här bilden blir mycket snyggare när den är tryckt på papper...
Pelles karriär som stillbildsfotograf rullar vidare, och återigen är det tidningen QX som illustrerar en intervju med Mats Strandberg om dennes kommande bok med ett fotografi signerat Per Norman. På sidan 12 i det nya numret - som som vanligt är gratis och finns att hämta i diverse butiker runt om i landet - hittar ni det här fotografiet som togs just för att promota Mats roman nummer 2 - Bekantas Bekanta, en bok som där för övrigt finns i butik den 13:e juni.

Ladda ner tidningen här >>


Tomas i 4 Wheel Drive-tidningen (07-05-22 18:17)
Du som prenumererar på tidningen 4 Wheel Drive har ju redan sett det, men alla ni andra får nu tipset att köpa tidningen i fråga, där Tomas Enqvist berättar om livet som länkbusschaufför i reportaget "Rapp reportagebil". Tomas öppnar sitt hjärta fullkomligt för den nyfikne reportern, och bjuder inte bara på faktaspäckad kunskap om TV4Nyheternas länkbil, utan även på på små anekdoter som den när han minns hur det var att jobba under såväl stormen Gudruns som stormen Pers härjningar. Med beskrivningar som "Havet fullkomligt kokade, minns Tomas" kastas läsaren huvudstupa in i det dramatiska livet som länkbusschaufför.
Nördtidning
Två uppslag fyllda med Tomasanekdoter!

 
Han visar också entusiastiskt upp avgasröret för den imponerade reportern: "Kolla in slutröret!" utropar han exalterat, "Det är ett specialbygge av arbetsmiljöskäl." fortsätter han, och pekar på röret, som är vinklat till höger istället för bakåt, vilket gör att man slipper avgaserna när man står och arbetar bakom bilen. Detta och mycket mer i tidningen 4 Wheel Drive. Köp den i närmsta kiosk!
Tidningens hemsida hittar ni här >>