GAMLA NYHETER
<< Tillbaka till Spyggportalen

Äldre nyheter här:
07-11-29 till 08-05-18 >>
07-05-22 till 07-12-05 >>
06-11-26 till 07-06-05 >>
06-05-24 till 06-12-04 >>
05-08-01 till 06-05-31 >>

Årets Julkort är här! (2008-12-23 17:38)

För det nionde året i rad har makarna Norman designat ett eget julkort och skickat ut till alla sina vänner. Liksom tidigare år så var kreativitets-processen lång och kvävande, men till slut kom vi fram till ett motiv som fick duga för i år. Årets upplaga - som ni ser här bredvid - kan ni givetvis också se i större version, tillsammans med samtliga föregående års alster. Allt ni behöver göra är att klicka på bilden här till höger. God jul!

Normans Julkort 2008
Normans officiella Julkort anno 2008

Pelle och Tina firar jul ihop! (2008-12-22 18:10)

Julmys i Solna
Julmys i Solna

Efter nästan fjorton år tillsammans är det i år dags för Pelle och Tina att fira jul ihop istället för som brukligt på varsitt håll. Anledningen till detta otippade drag är att Pelle jobbar hela julen och således inte kan åka hem till sin syster och fira som han brukar, samt att Tinas svägerska Alison också hon förvärvsarbetar nämnda helg, varpå Tina på eget bevåg bestämde sig för att julen istället skulle firas i Solna. Alltså bjöd hon helt sonika in mor, far, syster och svägerska till vår lilla, lilla lägenhet, för att göra just detta. Fira alltså. Julen. Således har det inhandlats och klätts gran samt slagits in paket så lacket yrt i den Normanska lyan, för att vi ska vara så förberedda som möjligt inför defloreringen av dess julaftonsoskuld.

Spyggportalen hemma från Island! (2008-12-14 16:23)
Från vänster till höger: Per Norman, Jennie Fridolin, Gustav Fridolin, Philip Nordfeldt, Tina Norman och Anders Pihlblad

Det som var tänkt att bli en resa där halvunga paret Norman för en gångs skull skulle resa bort på egen kärlekssemester visade sig istället bli en gruppresa. Det slumpade sig nämligen så att Anders Pihlblad också bokat in en Islandsresa samma helg som vi åkte, liksom hans kamrater Gustav Fridolin, Jennie Fridolin samt Philip Nordfeldt. Och som om det inte var nog att de reste med samma flight som makarna Norman - de var dessutom inbokade på samma hotell! Detta till synes katastrofala scenario visade sig emellertid vara en lyckträff av rang, ty en mer lyckad Islandsresa än denna är svårt att föreställa sig. Tillsammans med nämnda gäng så reds det på Islandshäst i två timmar över stäpperna, det badades i varma källor, det inmundigades valkött och Svarta Döden-brempa, det gloddes på gejsrar, vattenfall samt en alkoholiserad nazist med skägg, och det var helt enkelt väldigt, väldigt trevligt. Hädanefter ska vi resa med dessa fyra filurer så ofta vi kan. Oavsett vad de har för åsikt om saken.


Doyles har köpt hus! (2008-12-10 22:45)

Cia och Nicklas har minsann liksom Tina och Pelle sett till att utnyttja finanskrisen. Men istället för att åka till Island på semester och slösa bort pengar, har Cia och Nicklas investerat i ett fint litet trähus. I lördags gick flyttlasset från Midsommarkransen till kåken i Gamla Enskede. Huset är byggt 1933 och är i ett bra skick, så den superhändige Nicklas behöver i nuläget inte göra så mycket mer än att dra om lite el, elperfektionist som han är. Till sommaren planerar han dock för att bygga om källaren. Tonårsdottern Ronja ska då få sitt rum där med egen ingång och allt. Och medan Nicklas installerar dimrar i alla rum, befäster Cia könsrollerna ytterligare genom att ta kommandot i det stora köket. Förutom det fina huset ingår det en stor trädgård med fruktträd, bärbuskar samt en gäststuga. Där ser Spyggportalen fram emot att hamna på många grillfester (bärpaj till efterrätt såklart) i sommar.

Grattis säger vi till Cia och Nicklas som har lyckats fynda till sig ett trevligt hus bara tio minuter från allt vad huvudstaden har att erbjuda.

Cia & Nicklas
Nya husägare - i verkligheten och i olja
Spyggportalens föräldrar flyr landet! (2008-11-30 21:33)
Yster kvartett

Vad ser vi här för en yster kvartett seniorer då? Jo - om ni inte redan listat ut det av den något ledande rubriken så är det Spyggportalens - vilket alltså betyder Pelle och Tinas föräldrar. Från vänster till höger ser vi pappa David Norman (känd för sina groggar), mamma Anne-Marie Gustafsson (känd för sin nya frisyr), pappa Åke Gustafsson (känd för sin pizza) och mamma Gunilla Norman (känd för sitt utrop "Naae - Dåaavid!"). Dessa fyra faktiska producenter till Spyggportalens redaktion ska nu resa iväg till Dominikanska Republiken tillsammans i två veckor, för att där leva livet i form av sol, bad och resort med helpension. De två strävsamma gamla paren har visserligen rest tillsammans förut, men då endast på östersjökryssningar. Nu ska de spendera två hela veckor tillsammans, och Spyggportalen håller förstås tummarna för att deras relation kommer vara minst lika bra efter resan som före. Annars kan det bli lite jobbiga släktmiddagar framöver...


Tina och David kramas i tidningen! (2008-11-26 07:53)

Faksimil ur Metro onsdagen den 26:e november 2008
För muspekaren över bilden för en närmare titt.

I Stockholmsupplagan av tidningen Metro kan man idag, om man antingen bläddrar fram till sidan 27 i den fysiska tidningen, eller också - om man är en av dem som inte åker kollektivt och på så sätt får tag på tidningen i fråga, eller kanske inte ens bor i 08-området utan i en mindre stad såsom Norrköping eller till och med i en håla som Nykvarn och därför har svårighet att få tag på ett pappersexemplar - kan man klicka på bilden här bredvid och på sidan som då ploppar upp bläddra fram till nämnda sidnummer, fast i en PDF-version av samma tidning se en glad och avslappnad Tina Norman, 37 år, krama om en aningen stelare art director i okänd ålder vid namn David Kjellberg. Kramen ska tydligen på något sätt generera pengar för välgörenhet. Exakt hur detta skulle gå till är dock fortfarande höljt i dunkel för Spyggportalen.

Över 50000 besökare!
(2008-11-20 18:31)
Om ni kollar riktigt noga så ser ni att den här bilden faktiskt består av alla de bilder vi publicerat här genom åren. Jojomen, så är det!

Jajamensan! Efter drygt tre år bara så har vår finurliga besöksräknare längst ner kommit upp i över 50.000 besök. För sifferinissar - som Pelles pappa David - kan vi här presentera mer utförlig statistik på hur populär vår kära Spyggportal är:

År
2005
2006
2007
2008
Antal unika besök
2082
6082
7595
6475
Antal besök totalt
6542
14532
15470
13465

Pelle hämtad i ambulans! (2008-11-15 18:31)

Pelle får knark
Pelle blir morfinerad i sin säng

Skjuts in i ambulansen!
Dramatiska scener i Ritorp

Morfinstinn Pelle
VM i små pupiller

Jojo. Här i Solna är dramatiken på topp ibland. Det började med att Pelle - som han gör då och då på torsdagskvällarna - satt och sorterade nytvättade strumpor i par. När han reste sig från fåtöljen i vilken han satt och gjorde detta efter avslutat värv, så kände han att han blivit lite öm i svanken. Inget att gnälla över, tänkte Pelle hurtigt, och fortsatte sina hushållssysslor genom att gå ut med soporna. Det skulle han inte ha gjort. Mitt emellan ytterdörren och sopcontainern smäller det nämligen till i ryggen, och han kan knappt ta sig tillbaka in i lägenheten. Morgonen efter är det helt omöjligt för honom att ta sig ur sängen, så vi ringer till vårdcentralen för att be dem skriva ut något knarkigt smärtstillande. Alldeles för många timmar senare hör doktorn av sig och gör det, varpå Tina - som den härliga hustru hon är - åker och hämtar ut tabletterna på Apoteket medan Pelle ligger och kissar i en burk, sängbunden som han är. Efter att ha klämt i sig en av de utskrivna tabletterna och väntat ett tag, så försöker Tina återigen hjälpa sin arme make ur sängen, men Pelles rygg smärtade fortfarande så mycket att det var en omöjlighet. Så här kan vi ju inte ha det, tänkte vi - ty att urinera i en burk liggande i sängen var visserligen inte det trevligaste i världen, men det var ändå sju resor mysigare än att behöva göra tvåan på samma sätt. "Då exploderar jag hellre" förklarade Pelle pedagogiskt för sin fru. Så då ringde vi istället sjukvårdsupplysningen, där de rådde oss att helt enkelt ringa en ambulans som fick ta oss in till Karolinska för vidare undersökning. Sagt och gjort, och efter en ynka halvtimme var ambulanskillarna inne i lägenheten och sprutade Pelle tillräckligt full av morfin så att han skulle kunna ta sig ner för trapporna och upp på båren. På sjukhuset fick han sedan ytterligare ett par doser av nämnda drog så att såväl smärtan som pupillerna minskade i storlek, samt en spruta Voltaren rätt in i sätesmuskeln. Därefter var det drygt fem timmars väntan innan en söt liten läkartjej kom och klämde och kände på ryggen, samt tryckte in ett finger i arslet på stackars Pelle, som därefter fick åka hem med en massa härliga tabletter och recept i fickan. Och för alla er som undrar - Pelle föredrar chokladaskar och sprit framför blommor...

Anne-Maries nya stil
(2008-11-06 11:02)

Spyggportalen kan nu presentera Tinas mamma Anne-Maries nya stil. Nu när hon köpt de framröstade glasögonbågarna, samt fått tillbaka sitt hår efter den jobbiga cellgiftsbehandlingen har hon nämligen bestämt sig för att sluta färga håret som hon gjorde innan allt cancerelände, och istället köra på en mer naturlig look och låta håret behålla sin grånad. Detta skulle i många fall få en person som tog ett sådant beslut att se äldre ut, men inte Anne-Marie inte. Hon visade sig nämligen passa utmärkt i sin nya gråa kalufs, och i kombination med de tjusiga brillorna kan vi här stolt presentera den nya, snyggare och framförallt friska fru Gustafsson.

Anne-Maries nya stil
Anne-Maries nya stil

Nytt lantställe att utnyttja! (2008-11-03 17:03)

Lantmys
Mys i stugvärmen

Liksom vissa andra i vänkretsen har Jakobsson och Maribel skaffat ett hus på landet. Skillnaden mellan deras hus och nämnda andras är dock att de bara ska ha det som fritidshus och utnyttja det på helger och semestrar. Huset ligger i en synnerligen artrik miljö, då det befinner sig på stenkastsavstånd från såväl Kolmårdens Djurpark som Mats Isfors föräldrars lantställe. Hit kommer Spyggportalen åka och snylta så fort tillfälle ges.

Vinstbilen - så här ser den ut! (2008-11-02 20:27)

När Spyggportalen åkte ner till Norrköping för att njuta Groggarnas Glada Afton med Pelles föräldrar, så passade de också på att hälsa på Rebecka och Hjalmar samt kolla in den tjusiga bil av märket Mini Cooper som de vann i fototävlingen vi rapporterat om tidigare. Vi tog även ett kort på vinnarna i fråga framför vinsten, så att alla som röstade på deras bild kan få se vad de bidrog till.

Vinnarna med sin vinst
Nöjt vinnarpar i Norrköping

DJ-battle i vänskapskretsen (2008-10-31 17:55)

Pappa Anders
Alex Elb a.k.a DJ Ulmox

Pappa Anders
Anders Kilander a.k.a Pappa Anders
Om man är en av Spyggportalens vänner så betyder detta i regel att du höjer dig över såväl Kreti som Pleti när det gäller betydande mänskliga egenskaper såsom fördomsfrihet och i de flesta fall också kulturell begåvning. Två som stämmer in på dessa epitet är våra proffs-skivspelande kamrater vid namn Alexander Elb och Anders Kilander, eller "DJ Ulmox" och "Pappa Anders" som de är mer kända som i DJ-sammanhang. Dessa båda herrar konkurrerar nu om fredagskvällarna i Stockholms nöjesliv med sina dokumenterade skivvändartalanger. Alex genom att spela skönt funkiga toner i Lilla Hotellbaren på Scandic Malmen, och Anders genom att förse Vampire Lounges gäster med härlig 80-talsmusik på deras "Delirio Mind"-klubb. Varför inte ta och besöka båda när ni ändå är i farten? Mer om detta kan ni läsa i de fullkomligt Spyggportalsoberoende artiklarna nedan:

Mitt i Södermalm om Scandic Malmens nya musikscen (sidan 26) >>
Nöjesguidens "Bäst just nu-lista" (plats 5) >>

Svulten systerson smaskar i SVT
(2008-10-22 21:40)

Elias snaskar i SVT
Ett bildbevis från reportaget i fråga

Likt sin härlige morbror Per har nu även Elias Bjerselius fått in en fot i TV-branchen, men till skillnad mot nämnde morbror framför kameran istället för bakom. Och dessutom hos värste konkurrenten. I Aktuellts 21-sändning tisdagen den 21:a oktober sändes nämligen ett inslag om den finfina maten som serveras på Svärtingehus Skola utanför Norrköping, och vem sitter där och mofsar i sig av densamma flera gånger i bild om inte Elias, och som det ärkeproffs de Normanska generna gjort honom till så tittar han aldrig in i kameran (och slapp på så sätt bli bortklippt). Inslaget finns på länken nedan och startar 14:28 in i programmet.

Klicka här för att se det hela >>


Maria jobbar för Barack Obama (2008-10-21 20:15)

Maria Collin har under hela sitt vuxna liv hängt i USA så mycket hon bara kan, så till den milda grad att hon nu inte bara har ett green card sedan 15 år tillbaka, utan hon har nu även kvalificerat sig till att bli amerikansk medborgare genom att bo där i fem år utan avbrott. Lagom till det amerikanska presidentvalet 4 november får Maria rösta - och gissa på vem... Maria har så länge Tina känt henne varit väldigt engagerad i människorättsfrågor och amerikansk politik, så att hon och hennes pojkvän skrev upp sig som volontärer för Barack Obamas kampanj efter att i våras ha sett honom på ett valmöte i Harlem, kändes som en självklarhet.Spyggportalen som inte är ett neutralt organ (om någon nu trodde det), utan speglar dess skapares åsikter

 

Coola Colan
Svenskaamerikanskan som ska få Obama att klara biffen!

håller förstås tummarna för att Maria gör ett så bra jobb att Obama blir president, och vi passar även på att gratulera henne för att hon numera har dubbla medborgarskap.

Mer om USA-valet>>

Spyggportalen drar till Island
(2008-10-18 16:20)

Nån slags gejser
En sån där vattensprutgrej

Alla som planerat att fira Lucia tillsammans med Spyggportalen i år, får nu planera om. Vi kommer nämligen att befinna oss i Reykjavik på Island nämnda helg, och istället för att skrida omkring med ljus i våra frisyrer ska vi rida islandshäst, skåda val samt bada i varma källor. Det var det faktum att Islands ekonomi havererat som gjorde Pelle uppmärksam på att det numera var riktigt billigt att såväl resa dit som att bo där i några dagar, så han tog helt sonika och bokade in en torsdag-till-söndag på den karga lilla ön i fråga. Så förvänta er inga inrikesnyheter är mellan den 12:e och 14:e december. Såvida vi inte får reda på nåt förstås och har internet på hotellet - då kanske vi frångår denna princip...

Jubileum för Norrköpings filmfestival (2008-10-08 21:30)

Så var det åter dags för höstens näst bästa filmhändelse. (Vilket gör att ni som vet vilken som brukar vara den bästa filmhändelsen förstår vad som trots allt också vankas... Mer om detta snart). Norrköping Filmfestival Flimmer, den tionde i ordningen, har passande nog premiär just fredagen den 10/10, och som vanligt är det Johan Karlsson som är festivalgeneral. Programmet bjuder på en mängd filmer från de stora filmfestivalerna i Venedig, Sundance, Berlin och Cannes. Man utlovar en spännande mix med något för alla. Sverige- och världspremiär blir det förstås på flera filmer, och invigningsfilmen blir den hyllade vampyrrysaren Låt den rätte komma in vilken drar igång klockan 17:45 i Hörsalen. Rusen åstad, alla ni som befinner er i eller i närheten av 011-området!

Till filmfestivalens hemsida >>

Årets affisch skapad av Joanna
På fredag smäller det!

Postiljon-Pia plåtad i pressen
(2008-10-05 13:35)

Postiljon-Pia poserar
Postiljon-Pia poserar

Tydligen är det så att regeringen slopat kravet på postboxar i flerfamiljshus, vilket fastighetsägarna tycker är toppen, medan brevbärarnas fackförbund rasar, eftersom allt trappspringande som då brevbärarna tvingas till gör deras arbetspass mycket tuffare. Framförallt, anser facket, drabbar detta de kvinnliga brevbärarna. Den allra kvinnligaste av brevbärarna i Norrköping är ju som bekant Pelles syster Pia, och förmodligen var det därför hon blev stoppad av Norrköpings Tidningars reporter för att dels uttala sig om detta, och dels illustrera artikeln genom att posera för den medföljande fotografen. Pia skötte båda dessa uppdrag med bravur, och artikeln i sin helhet finns att läsa både i lördagens papperstidning och i NT:s nätupplaga vilken vi länkar till här nedan. Bilden ser vi till att bjussa på redan här som ni ser.

Klicka här för att läsa hela artikeln >>


Jacob frotterar sig med tv-stjärnor!
(2008-10-02 21:20)

Trots sina (sitt) unga år så har Mattias och Sandras lille son Jacob redan utvecklat ett gott öga till kvinnfolk. I går när han var och fikade tillsammans med sin stolte far så lyckades han charma han upp två av Sveriges vackraste programledare i form av Carina Berg och Carolina Gynning så till den milda grad att han - förmodligen till skillnad från sin far - fick sitta i deras famn. Om detta går att läsa i SVD-journalisten Harry Amsters blogg, och kanske, kanske i Svenska Dagbladet i morgon. Även om de troligen kommer fokusera mest på de nämnda damerna och deras

Berg, Gynning och Dusic (eller är det Nilsson?)
Tre vackra människor och en snygg tapet
 
kommande programlederi i TV4:s storsatsning "Stjärnor på is"...

Mer om detta i denna blogg >>
Stjärnor på is >>
Reportaget i Svenska Dagbladet >>

TfoP bjuder på konsert och musikvideo
(2008-09-24 17:34)

Tree full of People
Tree full of People

TfoP - som vi väljer att förkorta bandet Tree full of People för att få plats med det i rubriken till denna nyhet - kan man nu få njuta av såväl live som i form av en musikvideo. Väljer man det förstnämnda så ser man helt sonika till att befinna sig i Norrköping på lördag (den 27:e), då den årliga Kulturnatten äger rum. I Grammofons lokaler på Knäppingsborgsgatan 1 kan man mellan 18:30 och 24:00 avnjuta spelningar med ett flertal lokala band - och just Tree Full of People som Spyggportalsdragplåster. Orkar man inte ta sig till nämnda stad/lokal så kan man ändå njuta av deras musik och kolla in deras första officiella musikvideo, som nu finns att beskåda för hela världen på YouTube. Videon är till låten "Shining upon me" och består till hundra procent av partybilder från 70-talet fångade med Super-8-kamera. Lysande, om ni frågar oss - och det gör ni ju!

Kulturnatten i Norrköping >>
Musikvideon på YouTube >>

Tree full of People >>

Rebbis och Hjalle har vunnit en bil! (2008-08-29 22:56)

Vinnarbilden
Vinnarbilden (i bakgrunden syns de blivande bilägarna)

Ibland händer det; Trisslottens tagline besannas ibland. Nu är det i och för sig inte en lottvinst, utan snarare tjusigt fotande, som ledde till vinst för Rebecka och Hjalmar.

Väderavdelningen på Nyhetskanalen.se utlyste den bästa semesterbilden och i potten låg en Mini Cooper. Rebbis och Hjalle skickade en bild som de tyckte passade in på temat och uppmanade sedan alla sina vänner att rösta på den. Detta gjorde vi (och hel del andra av Nyhetskanalens besökare) så till den milda grad att de nu har vunnit bilen i fråga. Om bilen kommer levereras med reklam- och sponsorloggor över hela karossen, vet de ännu inte, men det vore ju onekligen kul om så vore fallet.

Spyggportalen censurerad!
(2008-09-12 17:35)

Om ni undrar varför Spyggportalen ännu inte passerat miljonen i antal besökare, så har vi nu hittat orsaken till detta. Spyggportalen är nämligen censurerad i Kina, och går överhuvudtaget inte att gå in på - ett öde den för övrigt delar med exempelvis youporn.com... Så Pelle får liksom alla andra i nämnda folkrepublik hitta på annat än att gå in där de få lediga timmar man har, vilket innebar att han idag svängde förbi Den Förbjudna Staden i två timmar. Timmar som han skulle kunna tillbringat i Spyggportalens trygga famn om det bara varit möjligt.

Pelle i den Förbjudna staden
Pelle pekar i Peking

Rapport från Mittens Rike
(2008-09-10 08:31)

Per i Peking
Peking-Pelle ler dock åt eländet....

SE INSLAGEN:
* Ingen judomedalj >>
* Skyttevänner - och rivaler >>

* Störst av alla olympier >>
* Silver i bordtennis >>
* Simmare laddar för 100 m >>
* Brons till simning (OBS, livespeak borttagen) >>
* Bladerunner överlägsen >>
* Rekordstor mediabevakning (observera den tjusige mannen precis i början på inslaget) >>

Det som på pappret såg så lugnt och trevligt ut har visat sig bli till en mardröm. Pelle i Peking är ingen rolig historia (jo, lite) att berätta. Förutsättningarna var goda med direktflyg till Peking, jaga handikappade atleter med tv-kamera (vilket i teorin borde vara rätt enkelt...), redigera det filmade och sen länka hem materialet till TV4. Klart!

En summering så här långt:
Flyget var försenat, så efter väntan på Arlanda blev inställt. Ombokning via
Frankfurt. Drygt ett dygn försenade landade de slutligen i Peking, utan sömn jäktade de iväg från flygplatsen för att göra första knäcket, som skulle bli tre och en halv minut (lååångt i tv-sammanhang). Efter att blivit konstant felhänvisade av kineser som hellre än att säga att de inte visste i vilken riktning de ställen de skulle till låg, pekade åt vilket håll som helst hittade de slutligen ackrediteringsstället, men Pelles var inte i sin ordning. Det löste sig dock efter mycket om och men, men väl tillbaka på hotellet vägrade redigeringsdatorn att fungera och först efter långa samtal med Sverige, och demontering av batteriet fick de till slut klart sitt inslag. Därefter har internet vägrat fungera, medaljhopp som de följt har inte levererat och igår - som grädde på moset - så blev Pelle av med sin mobiltelefon...


Pelle far till Kina!
(2008-08-27 18:39)

Nu när OS är över så finns det väl ingen anledning för TV4 att skicka ett team som bevakar svenska idrottare dit nu, kan man kanske tycka? I så fall är man oallmänbildad och trångsynt, ty på lördag börjar nämligen det som till Juan Antonio Samarangs högljudda missnöje i folkmun fortfarande heter "Handikapp-OS", men vars egentliga namn är "Paralympics", eftersom herr Samarang inte tyckte att handikappade skulle få snylta på OS fina varumärke... Hursomhelst så åker Pelle dit för TV4:s räkning tillsammans med reportern Marika Eriksson, och dessa två ska under två veckors tid leverera hem tjusiga inslag till Sverige. Inslag, som ni givetvis kan beskåda i TV4 Sporten och TV4 Nyheterna. Spyggportalen har för avsikt att informera om exakt när dessa sänds, så håll utkik.

Pelle med ackreditering
Pelle med sin stora ackrediteringsbricka

Styla om Tinas mamma! (2008-08-31 16:44)

Alternativ A

Alternativ C
Alternativ A
Alternativ B
Alternativ C
Nu när Tinas mamma äntligen blivit av med cancern och fått tillbaka sitt hår och beslutat sig för att sluta färga det utan låta det vara grått, så kan hon ju inte gå omkring i sina gamla sunkiga glasögon, utan här krävs ett par nya, snygga och moderna. I sin idoga brilljakt har hon nu rensat ner de tänkbara kandidaterna till tre par, vilka ni ser ovan, så nu är det upp till er - Spyggportalens läsare - att välja vilket par hon ska ta i slutändan. Röstningen pågår fram till onsdag denna vecka, och som vanligt - när det gäller omröstningar på någon av våra sajter - så kan ni gå in en gång om dagen och rösta. För att bättre se hur bågarna och skalmarna ser ut, så kan ni föra muspekaren över vardera bild och på så sätt närmare beskåda detta. När ni väl bestämt er så är det bara att rösta på din favoritbåge genom att klicka på pilen nedan. Lycka till.
 

OMRÖSTNINGEN AVSLUTAD (2008-09-06 15:20)
En majoritet av Spyggportalens läsare röstade fram Alternativ A som sin favorit till Mamma Anne-Maries make over. Ändå valde hon att gå på sin egen magkänsla och valde Alternativ C, trots sina ynka 21 % av rösterna. Anne-Marie tackar alla som röstat så mycket för visat engagemang. Nu får vi bara hålla tummarna för att glasögonen hinner bli klara tills hon om drygt en vecka ska börja jobba igen och då kan visa upp sin nya look för sina kollegor.


Mamma vs bröstcancer 2-0 (2008-08-30 16:31)

Anne-Marie vs kräftan
Anne-Marie besegrar återigen kräftan.

Tyvärr blev det en fight till som Tinas mamma Anne-Marie tvingades kämpa eftersom den bröstcancer hon så fint besegrade för två år sedan kom tillbaka med nya friska (om man nu kan säga friska i det här fallet) tag. Den här gången var det andra bröstet som angreps, och i detta andra angrepp var cancern av en mycket aggressivare sort. Mamma Anne-Marie har därför under detta år tvingats genomgå såväl operation som cellgifter och strålbehandling på lasarettet i Eskilstuna, men trots att hon haft svåra biverkningar av cellgifterna såsom håravfall och illamående så har hon visat upp en imponerande psykisk styrka. Igår fredag fick hon så sin förhoppningsvis sista omgång av strålbehandling i Eskilstuna, och med detta är behandlingen äntligen klar. Detta firades givetvis på kvällen med blommor, skumpa och - lämpligt nog - kräftor...

Farväl - Kristina Gustafsson! (2008-08-27 18:39)

Det tog drygt sex år, men idag - onsdagen den 27:e augusti 2008, sex år, tre veckor och tre dagar efter att Tina bytt efternamn från Gustafsson till Norman så var hon slutligen redo att en gång för alla bryta med sitt förflutna och i och med detta ta bort namnskylten "Kristina Gustafsson" från brevinkastet.

Vad var då droppen som utlöste då denna för Tina så drastiska handling? Jo - det var när vår dyslektiske brevbärare idag, för sisådär tusende gången petade in ett brev adresserat till vår granne "Randi Gustavsson" som fru Norman - som hon nu accepterat att heta till hundra procent - fick nog, och med en enda magnifik rörelse slet bort sitt gamla jag från brevinkastets kalla plåt.

Bye bye fröken Gustafsson
Ms. Gustafsson is no more

Tack till makarna Norrman (2008-08-20 19:40)

Tack tack
Varsågod...

Återigen gästar Pelle ett verk av Martina Haag. Förra gången var det när han hamnade i bakgrunden i en scen i filmen "Underbar och älskad av alla" som byggde på boken med samma namn av henne, och även hade fru Haag själv i huvudrollen, och den här gången är det uppföljarromanen "I en annan del av Bromma" där Pelle, tillsammans med sin fru Tina, dyker upp igen. Tyvärr inte i cameo-form som i Mats Strandbergs "Bekantas bekanta", utan liksom på den senaste Magnus Uggla-skivan i tack-till-listan. Och även denna gång kom tacket enkom för att Pelle skrev upp sin och sin frus namn på Martinas blogg, där hon uppmanade alla som ville bli tackade att skriva upp sina namn, och är det något som Tina och Pelle tycker om så är det att bli tackade. Tyvärr dök någon dyslektisk tryckfels-Nisse upp innan boken gick i tryck och slängde in ett extra "r", så tacket går nu istället till paret "Pelle och Tina Norrman". Aldrig får man vara riktigt nöjd...

Susanne & Alison har gift sig! (2008-08-09 13:00)

Nollåttanollåttanollåtta - den mest Stockholmska av dagar - så gifte sig Tinas syster Susanne med sin Alison. Efter flera dagar av hällregn och grå moln sprack himlen upp precis lagom till att vigseln skulle ske på övre däck på båten Borgila på Söder Mälarstrand. Efter den vackra ceremonin bjöds det på medelhavsbuffé på samma båt - fast inomhus (inombords? vad heter det på båtar?), tårta samt fri bar hela natten. Festen pågick till fem på morgonen och akompanjerades av DJ Ulmox - även känd som Alexander Elb - i DJ-båset. Susanne Gustafsson är numera ett minne blott, då hon nu tagit sin frus lite mer exklusiva efternamn Riva.

Makarna Riva
Fru och fru Riva

Normans har bokat Thailand! (2008-08-01 17:45)

Thaidags!
Thaidags igen!

Som traditionen bjuder så blir det en Thailandsresa för makarna Norman även nästa år. Som vanligt bojkottar vi större delen av februari här i Sverige och tillbringar istället de tre första veckorna av nämnda månad 2009 i vårt favoritland framför alla. Denna gång åker vi dock till ett nytt ställe och prövar våra respektive vingar, och den här gången är det Surin Beach på Phuket som får glädja sig åt vårt eminenta sällskap i vinter. Och ert kanske? Varför inte ta och boka in några veckor där ni med, så kan vi sola, bada, äta, dricka och mysa ihop. Således: Vill ni umgås i paradiset med oss så kom till Surin Beach och kanske till och med hotellet Manathai Resort någon gång under perioden 30:e januari till 21:a februari 2009. Boka på en gång - det blir helt fantastiskt!

Manathai Resort >>
Fritidsresor >>

Tomas & Monica har skaffat vovve (2008-07-25 18:40)

Har man väl skaffat villa och kombi så dröjer det inte länge innan man även skaffar vovve. Denna sanning gäller givetvis även i hålor som Nykvarn där Tomas och Monica bor, så nu har de skaffat sig en valp av modellen Rhodesian Ridgeback, vilket är en liten len och mjuk brun hund (till skillnad från en teak, som är hård och brun) där pälsen växer bakochfram i en sträng på ryggen. Kärt barn har många namn, och detsamma gäller hunder, men efter att ha vägt mellan förslagen "Tarras" och "Leia" så vann till slut det sistnämnda. Spyggportalen gratulerar och hoppas hon blir både rumsren och lydig så småningom.

Leia
Nytillskottet i Nykvarns fauna

Anja och Torkel har gift sig!
(2008-07-05 15:40)

Vackert brudpar
Anja + Torkel = sant

Så var det dags för sommarens första och definitivt vackraste brudpar att pryda Spyggportalen. I går fredag gifte sig nämligen Anja Sundberg med sin Torkel Lindberg vid deras sommarställe ute på Runmarö i Stockholms skärgård. Efter en fantastiskt vacker vigsel på terrassen till Stenbro Pensionat så fraktades brudpar tillsammans med gästerna iväg till Runmarö Krog, där själva bröllopsfesten hölls, med supergod mat och dryck, suveräna tal, livemusik med Cotton Club och dans långt in på småtimmarna. Ett fantastiskt lyckat bröllop på alla sätt helt enkelt, och Spyggportalen önskar all lycka till det såväl vackra som trevliga och intelligenta brudparet och gläds åt att de nu äntligen får idka samlag med varandra. Grattis!

Tina ögonopererad (2008-07-03 18:11)

Nu har Tina gjort sin första plastikoperation. I förmiddags så opererades Tina sitt ena öga. Tyvärr var det ju inte rynkor och kråksparkar som opererades, utan något så oansenligt som tårkanalen. Av någon märklig anledning var Tinas tårkanal i höger öga väldigt trång. Detta åtgärdades nu genom en enkel (och tack vare bedövningssalva respektive spruta) smärtfri operation. Man gick in med någon slags saxliknande instrument och klippte upp tårkanalen så den skulle bli rymligare. Så nu fäller Tina tacksamhetstårar med sin nya, vida tårkanal för att hon inte verkar ha blivit alltför svullen kring ögat efteråt.


Tinas högeröga - nu ännu blankare

Här har vi Molly!
(2008-07-01 21:50)

blyg brutta
Molly vill vara anonym

Så, då kan Spyggportalen äntligen publicera en bild på Anna och Tommys lilla Molly. Om hon inte så effektivt dolt sitt ansikte så hade ni sett att likheterna med mamma Anna inte är direkt slående, vilket den ömma modern själv var mycket förvånad över. Hon var nämligen helt övertygad om att barnet skulle vara ett Kirch-barn - till hundra procent lik sin moder alltså. Tji fick hon.

Förutom en bild på den lilla adderingen till befolkningsmängden i Sollentuna, kan vi även berätta att hennes fullständiga namn kommer att bli Molly Evelina (efter Annas farmor) Kirch Kullberg.

Mats Strandberg tycker till i TV
(2008-06-19 22:38)

Mats med discokulan igen...
Ytterligare en bild på Mats och discokulan

Nu finns det ytterligare skäl att ställa klockan på morgnarna för att kunna se Nyhetsmorgon på TV4, eftersom Mats Strandberg kommer att sitta med i Fredagspanelen i tre veckor framöver med start i morgon midsommarafton. Fem över halv tio dessa fredagar kommer Mats tillsammans med två andra som Spyggportalen inte känner och därför inte namnger att sitta och tycka till om det intressantaste som hänt i veckan. Missa inte. 09:35. TV4.

Länk till Nyhetsmorgon >>

Anna har blivit mamma (2008-06-17 20:11)

Något tidigare än beräknat blev Tinas vän och före detta chef Anna och hennes Tommy föräldrar. I går den 16 juni såg Molly dagens ljus. Flickebarnet är 46 cm lång och väger 2750 g - och är rödhårig!!!
Spyggportalen gratulerar och återkommer med mer info samt bilder på den lilla så fort det går.


Anna och Tina utan barn

Storebror ser Pelle jobba (2008-06-16 13:34)

MacWorld sommarnumret 2008
Kolla efter detta omslag i kjorren!

Alla ni som undrar vad Pelle egentligen sysslar med där på TV4 kan få ett något större hum om detta än ni haft än så länge genom att skutta iväg till närmsta Pressbyrå (eller liknande välsorterad tidningsåterförsäljare) och inhandla det senaste numret av tidningen MacWorld. Den är med sina 75 kronor visserligen dyr som attan, men det kan det kanske vara värt när man vet att man får en artikel där Pelle figurerar i såväl bild som text i egenskap av sin yrkesroll som redigerare på TV4. Två foton visandes Pelle i arbete (det ena visserligen bara på händerna, men ändå...) bjuds det på, liksom felciterade repliker innehållandes ordet "pluppar". För alla er elakt sinnade läsare vill Spyggportalen dock kraftfullt dementera att det skulle vara Pelle även på bilden i monitorn han tittar på. Det är det INTE. Och hör sen!

Penischock i Turkiet (2008-06-11 17:03)

Trots den goda maten, de svalkande drinkarna, det härliga familjemyset, den skinande solen och det ljumma vattnet så finns det trots allt lite smolk i den glädjebägare vi valt att kalla Turkietresan 2008. Här dräller det nämligen av tyskar, holländare och ryssar, och en av de sistnämnda bjuder på lite väl mycket av sig själv varje dag ute på den pir vi tillbringar mestadelen av tiden här på. Karln i fråga har nämligen givit sig den på att bli brun över så stor del av kroppen som möjligt, och rullar således varje gång han lägger sig för att sola ner sina säckiga små badbyxor så till den milda grad att det bjuds på ett par centimeter penisrot ovanför linningen på dem, och sedan rullar han upp nederdelen av byxan tillräckligt mycket för att själva toppen av organet ska titta ut på sidan. Detta är sanna våra ord ingen särskilt aptitlig syn, men eftersom vi på Spyggportalen inte vill censurera verkligheten som den ser ut, så publicerar vi här den syn som möter oss varje dag på den i övrigt fantastiskt lyckade Turkietsemester vi befinner oss på.

Penischock!
Inte tillräckligt motbjudande? För muspekaren över bilden så får ni så ni tiger.

Pappa David fyller 70! (2008-06-09 17:58)

Gamla paret Norman
Gammal gubbe med snäll fru

Tro det eller ej, men tisdagen den 10:e juni 2008 har det gått hela 70 år sedan pappa David såg livets ljus, även om det skulle dröja ytterligare 32 år innan han kunde axla just det epitetet på ett fullgott sätt. Jubilaren i fråga firar sin födelsedag genom att inmundiga en massa gratismat och drinkar på det 5-stjärniga All-inclusive-resortet Asteria Sorgun i Side i Turkiet tillsammans med såväl fru, barn och barnbarn som ingifta mågar och svärdöttrar (visserligen bara en av varje, men ändå). Det är mamma Gunilla som står för kalaset, och trots att pappa David alltid svurit på att "aldrig i livet" åka utomlands på sommaren, så verkar han trivas som fisken i vattnet, och ser inte ut att lida alltför mycket av vetskapen om att han är fast i Turkiet till lördag. Ett fyrfaldigt leve till pappa David - han leve: Hurra! Hurra! Hurra! Hurra!

Se Pelles mage puta (2008-06-05 17:55)

Rådhuset i Stockholm brann i natt, och Pelle som hade tjänstgöring i morse fick masa sig ur sin mörka redigering och ta pick och pack och åka och filma lågorna.
På Expressens webb-tv ser man klart och tydligt, då räddningsledaren Magnus Wallin intervjus, Pelle stå i all sin prakt i bakgrunden. Jobbar han? Nä! Visserligen ser man att han har
fäst kameran på stativ, men står Pelle och filmar?!! Nä! Han står under hela webb-tvreportaget och pratar i sin mobiltelefon - med sin bästis Tomas. Tomas jobbar med länkning på TV4 och borde definitivt varit på plats. Men han låg och sov! Pelle ringer och väcker honom. Storebror ser allt och Spyggportalen publicerar.

Se klippet >>

Se där är Pelle!
Linslusen Pelle

Pelle har fått ett TV4-pris!
(2008-06-01 16:50)

Pristagar-Pelle
Stolt pristagare

Spyggportalen kan idag stolt meddela att årets pris till minne av fotografen Ulf Strömberg har gått till Pelle. Motiveringen lyder i sin helhet som följer: "Per Norman har tilldelats år 2008 års pris till minne av fotografen Ulf Strömberg för att han i enlighet med prisets utformande utför en ständig kamp för kvalitetstänkande och ambitioner i bildberättande." Prissumman är på inte mindre än 25000 kronor, och ska bland annat få bekosta en ny projektor till det Normanska hemmet. Se där gott folk - det lönar sig att skicka mästrande mail till sina arbetskamrater om att de bör vara noga med bildformat och ljudpanoreringar. Priset delades ut i samband med TV4:s familjedag på Gröna Lund av TV4-cheferna Jan Scherman och Göran Ellung framför en mallig hustru, en stolt syster med familj samt några hundra TV4-medarbetare. I priset ingick också en urtjusig blomsterkvast.

Tre blivande smålänningar (2008-05-30 09:55)

Familjen Synnes-Lindberg kan man inte anklaga för att ligga på sina lagrar. Andreas har fått ett jobberbjudande för bra för att tacka nej till, vilket torde innebära jäkligt bra med tanke på att jobbet ligger i Vetlanda... Så efter att snabbt ha övervägt för- (nära Andreas föräldrar) respektive nackdelarna (långt från Tina) bestämde sig paret för att ge detta ett försök. Så knappt hade lille Elias hunnit se dagens ljus innan flyttlasset gick söderut, och det nyinköpta radhuset hann inte hysa familjen ens ett år, utan såldes innan det ens hann bli visning. Snabba puckar alltså. Nu installerar sig familjen i Vetlanda där Annika fortsätter sin mammaledighet, medan Andreas basar för typ 80 smålänningar. Tina är väldigt ledsen över att hennes vän, arbetskamrat och träningskompis försvinner, men vi önskar dem trots detta allt all lycka i deras modiga beslut att bryta upp från huvudstaden.


Vetlanda nästa!

TÄVLING

Namnge Jennys kommande roman!
(2008-05-05 22:38)

Klicka här för att läsa prologen
Klicka ovan för att läsa prologen till Jennys kommande roman.

Våra författande vänner fortsätter att leverera, och nu är Jenny klar med råmanuskriptet till det som kommer bli efterföljaren till hennes romandebut "Hål i huvudet". Den kommande romanen är en mer allvarlig historia än "Hål i huvudet", och behandlar ämnen som relationer (såväl kärleks- som vänskaps-), svek, tre generationer, ångest, sex, fysisk och psykisk sjukdom. Huvudpersonerna heter Hanna och Rebecka, och den utspelar sig i Danmark, Indien, Uppsala, Umeå och Stockholm. Arbetsnamnet på den är "Det är som en skärva", men Jenny är inte helt nöjd med den titeln, så nu uppmanar hon Spyggportalens läsare att komma på någon bättre. Om någon kommer på ett vinnande förslag som är bra nog att faktiskt bli titel på boken så kommer denne någon att dels få ett tack i själva boken, och dels träffa författarinnan själv över en drink. Dock under Spyggportalens skyddande vingar, eftersom vi inte vill riskera att utsätta henne för något galet fan av Lida-typ, som slår sönder hennes fötter med en slägga. För att få inspiration till namnet kan Spyggportalen - som första media i världen - publicera prologen. Läs den och skicka sedan in ditt förslag på titel till normans@spygg.com.