GAMLA NYHETER
<< Tillbaka till Spyggportalen

Äldre nyheter här:
08-05-05 till 08-12-23 >>

07-11-29 till 08-05-18 >>
07-05-22 till 07-12-05 >>
06-11-26 till 07-06-05 >>
06-05-24 till 06-12-04 >>
05-08-01 till 06-05-31 >>


Nu släpps Fredrik Strages nya bok
(2009-09-21 21:59)

Sveriges bäste musikjournalist, tillika mottagare av Stora Journalistpriset 2008 som "Årets förnyare" samt - framförallt - Spyggportalens vän Fredrik Strage släpper sin tredje bok i morgon måndag. Efter de tidigare hyllade succéerna "Mikrofonkåt" och "Fans" (vilken dessutom blev en pjäs) släpper han nu sin textsamling "Strage TXT" (eller "Strage TEXT", den kan tydligen stavas lite hursomhelst...), i vilken han samlat godbitarna ur 20 år skrivande för tidningar som New Life, Östgöta Corresponenten, Pop, Sex, Sonic, Close-Up, Bibel, Café och DN. Här finns allt från lysande krönikor om fildelning via minnesvärda intervjuer med världsstjärnor till reportage om kaninhoppning. Inför denna release gjorde Fredrik en serie filmer på YouTube i vilka kända kulturpersonligheter läser högt ur utvalda kapitel i boken, och slutvinjetten på dessa filmer har ingen mindre än Spyggportalens egen Per Norman gjort. Och givetvis kan ni se dem genom att klicka på länkarna till dem här nedan. Därefter rusar ni förslagsvis åstad och köper boken. Ett sätt är genom att klicka på bilden här bredvid.

Marcus Birro läser >>
Olle Ljungström läser >>
Ken Ring läser >>
Henric de la Cour läser >>
Janne Schaffer läser >>
Suzanne Osten läser >>
Marina Schiptjenko läser >>
Birgitta Stenberg läser >>
Happy-Tom läser >>
Whiplasher Bernadotte läser >>


Strage TXT
Nu i en boklåda nära dig

Makarna Norman skrattar i TV! (2009-09-14 06:49)

Pernilla Wahlgren
Förnedrad och lycklig

Några av roastarna: Petra Mede, Magnus Betnér, David Batra och Andre Wickström
Några av roastarnaI våras fick inte mindre än två svenska TV-bolag för sig att introducera den framgångsrika amerikanska komediformen "roasting" för de svenska TV-tittarna. Bolagen i fråga var SVT och Kanal 5. Programmen spelades in ungefär samtidigt, men då SVT valde att sända dem strax efter inspelning så valde Kanal 5 att skjuta upp sändningarna till hösten. SVT:s version blev inte så bra kan man säga. Urusel är ett ord som träffande beskriver det hela. Kanal 5:s däremot, blev riktigt, riktigt bra, och det vet vi eftersom vi satt i publiken på två av inspelningarna. Den första är den som går ikväll måndag, och där Pernilla Wahlgren roastas. Ingen av makarna Norman har väl direkt varit något större PW-fan innan detta, men faktum är att hon skötte detta med att roastas med bravur. Den ganska elaka och vågade humorformen roasting faller nog kanske inte er som tillhör den äldre generationen i smaken, men er kan vi kanske ändå locka med något som ni garanterat kommer att uppskatta - nämligen glädjen över att se oss på TV. Så ratta in femman i kväll måndag klockan 21:55, så ska ni få ert lystmäte - både ni som vill se Pernilla Wahlgren förnedras OCH ni som vill skåda Pelle och Tina sitta längst framme vid scenen i TV. Några av er kanske till och med kan uppskatta båda dessa saker, och för er blir det således nirvana.

Har ni ingen aning om var roasting innebär? Klicka här får ni lära er >>Utlandstjänstgöring för Normans (2009-09-12 11:14)

Den här veckan blir hektisk för makarna Norman, då båda dessa far utomlands på jobb. Fast inte till samma utomländer och samtidigt, utan till varsitt och i början respektive slutet av veckan. Pelle är först ut, och i morgon måndag tar han med kamera- och redigeringsutrustning till Arlanda, varifrån han tillsammans med reportern Hanna Malmodin flyger till Frankfurt för att där bevaka bilmässan. Han är tillbaka i Sverige natten mellan onsdag och torsdag, och hinner då precis vinka iväg Tina, som på just torsdagen far iväg på konferens med sitt jobb till Portugal, och staden Cascais, en bit utanför Lissabon. Där kommer befinna sig hela helgen och konferera dagarna i ända, för att återvända till Sverige på söndagen. Förhoppningsvis ska vi båda göra fina taxfreefynd att bjuda framtida gäster på.

Utlandsarbetare
Normans passar på

Nästa års Thailandsresa bokad! (2009-09-09 17:39)

Från årets resa
Februariaktivitet.

Förutsägbara som ett gökur har makarna Norman än en gång bokat in en resa till Thailand för att slippa såväl väder som förvärvsarbete i februari. Lika förutsägbar är antalet veckor vi är borta (tre), men den här gången lyxar vi till det genom att bo på ett femstjärnigt hotell på en strand vi inte varit på tidigare. Strandens namn är Nai Yang Beach och den ligger på Phuket. Hotellet heter Indigo Pearl, och är med i Hip Hotels lista över världens... ja, hippaste hotell (design- och arkitekturmässigt alltså). Vi får se vilka vänner vi lyckas locka med oss den här gången. Förutom Eva förstås, som vi numera ser som ett fast inslag på våra Thailandsvistelser.

Hotel Indigo Pearl >>
Hip Hotels >>

Tidigare Thailandsvistelser:
- Thailandsdagboken 2007 >>
- Thailandsdagboken 2008 >>
- Thailandsdagboken 2009 >>

Mats Strandbergs nya roman ute (2009-09-07 16:25)

Vår mest produktive författarvän kommer i veckan ut med sin tredje roman, och titeln lyder denna gång "Halva liv". Spyggportalen bjuder här på baksidetexten:

"Förlåt mig. Jag kan inte berätta varför. Leta inte efter mig. Hata mig inte"

Jessica kan inte släppa tanken på sitt livs stora kärlek Jakob. Varför försvann han plötsligt utan närmare förklaring än ett krotfattat brev? Efter en tids depression försöker hon gå vidare och engagera sig i sitt arbete och en ny relation. Men ovissheten plågar henne. När hennes farmor Viola dör får Jessica annat att tänka på. Hon bestämmer sig för att tillbringa några månader i Violas hus på Österlen. En handskriven bok som Viola efterlämnat avslöjar stora familjehemligheter, och Jessica tvingas omvärdera hela sin närvaro. Viola berättar om livet som ung kvinna i femtiotalets Sverige och de dramatiska händelser som tvingade henne att göra val som skulle komma att påverka hela familjen. Jessica inser att både hon och Viola har levt halva liv. När det förflutna till slut hinner ikapp Jessica påverkar det henne på flera olika plan, och mysteriet med Jacob får en dramatisk upplösning.

Sugna på att läsa? Så klart ni är - spring och köp, eller beställ den på nätet. Typ här >>


Halva Liv - av Mats Strandberg
Så här ser den ut.

Kilander & Karlsson goes pro! (2009-09-05 18:56)

Bowlingens framtid
Toppidrottsmän.

Spyggportalens vänkrets består nu inte längre av enbart landets kulturella elit, utan nu finns även idrottens grädda bland dem. Vår gamle vän Anders Kilander och vår nyare dito Sebastian Karlsson - formerly known as Idol-Sebastian - har nämligen blivit så haj på den hårdaste utav sporter (bowling) att de nu fått elitlicens. Med varsitt snitt runt 152,3 ska de i morgon söndag begå sin elitdebut, och den första matchen kommer vara emot ett gäng dövstumma individer. "Vi ska sparka dövstjärt!" som Anders så ödmjukt uttrycker sig. Alla som vill kan komma och kolla in dem i Brännkyrkahallen i Midsommarkransen strax söder om Stockholm i morgon. Spektaklet börjar klockan 14:15 och håller på till 16:00, och är liksom alla finare arrangemang helt gratis. Så gör som Spyggportalen - åk dit, och skåda Pappa A och Sebbe spöa skiten ur ett gäng dövstumma - med ena handen på ryggen!


Mats rasar i TV4 ikväll!
(2009-09-04 15:40)

Då Stockholms kommun bestämt sig för att Aspuddsbadet - det lilla charmiga badhus som så praktiskt är beläget precis bakom Mats och Ellinors hus, och i vars krokar respektive innandöme deras tjusiga dotter Ester utvecklat såväl sina vattenfärdigheter som sin apfobi - ska rivas. Istället ska där byggas en förskola, där barnen istället för att lära sig simma får typ gräva i sandlådor och höra sagor, vilket inte alls är särskilt praktiska egenskaper om man råkar trilla i sjön. Givetvis protesterar grannarna högljutt emot detta beslut, och en av dessa är alltså Mats - mannen vars frisyr ibland slår självaste Pelles i galenskap. Reportaget sänds i TV4 Stockholm ikväll klockan halv sju ikväll, och kan senare beskådas av er som vill se det en gång till, missade det eller bor i någon annan del av Sverige, på länken här nedan:

TV4 Stockholm >>


Antiförskole-Mats
Upprörd förälder.

Pelle utsatt för bildstöld IGEN! (2009-09-02 00:59)

Onda grannar
Foto av bildstölden som vi stulit från Calle Schulman...

För vana läsare av Spyggportalen så har det kanske framgått att Pelle då och då utsätts för bildstöld, och nu har det hänt igen. Tyvärr inte av någon mäktig företagsmogul som det skulle löna sig att stämma, utan lite mer otippat om bloggaren Calle Schulmans grannar. Eftersom Pelle är en trogen läsare till båda bröderna Schulmans bloggar så upptäckte han idag när han läste den yngre och kortare av dessa bröders blogg, att denne utsatts för ett elakt men roligt spratt av sin bror, vilket man kan läsa om genom att klicka på länken här under. Men det var inte själva sprattet som Pelle reagerade på, utan på att Calle Schulmans grannar på ett fräckt sätt stulit hans tjusiga blomfotografi och prytt sin inbjudan med detsamma. Exakt hur de fått tag på bilden har vi ingen aning om, men gissningsvis har de hittat den på Pelles fotograf-sajt. Och återigen kan vi konstatera - INGET undgår Spyggportalens granskande ögon!

UPPDATERING KL 20:41
Nu är lappen, och således också mitt foto, även uppe i Alex Schulmans blogg, vilket innebär att den nu syns i två av Sveriges största bloggar. Nu borde väl mina affärer börja blomstra?

Calle Schulmans blogginlägg >>
Alex Schulmans blogginlägg >>
Pelles blombild i original >>


Mamma Gunilla pensionär! (2009-08-24 18:40)

Så har även Pelles ömma moder gått och blivit pensionär, i och med att hon fyllde 65 år i fredags. Detta firade medelst pompa och ståt samt en kryssning tur och retur Mariehamn med hela klanen Norman/Bjerselius. Efter en trevlig presentutdelning där pensionär-Gunillas båda avkommor med respektive familjer utrustade sin mor/svärmor/mormor med en helt ny garderob, fortsatte såväl kvällen som den följande dagen i frossandets tecken. Inte mindre än tre bufféer hanns det med på denna 22-timmarsresa, så det var en åtskilligt tyngre flock Gunillafirare som klev av båten på lördagseftermiddagen. Födelsedagsbarnet ärades dessutom med vacker skönsång från sina två barn, samt ett tal från maken David som inte lämnade ett Nilla-öga torrt. Ett i korta drag väldigt lyckat födelsedagsfirande med andra ord, och Spyggportalen önskar mamma Gunilla en lång och skojig tid som pensionär.

Talförd och talrörd
Makens tal fick födelsedagsbarnet att snyta sig i servetten.

Jakobsson och Maribel har gift sig! (2009-06-15 19:51)

Nya äkta makar
Ytterligare ett tjusigt bröllopspar

Då har ytterligare ett par i Spyggportalens vida vänkrets gått och stadgat sig även rent juridiskt. Jakobsson (född Anders) tog i lördags tillfället i akt och gjorde en ärbar kvinna av Maribel de los Milagros Castillo Rodriguez. Vigselakten ägde rum på det vackra Villa Fridhem i Kolmården, och följdes av en trevlig middag (med ett obehagligt tal av Pelle) och fest hela natten lång. Ett stort grattis till det vackra brudparet önskar Spyggportalen.

Kolla in Villa Fridhem här >>

Lotta och Thomas har slagit till!(2009-05-24 12:53)

Det par som var toastmasters på Pelle och Tinas bröllop har nu äntligen själva gift sig. Men det tog tid för dem att komma till skott; i hela 23 år hade de varit ett par innan de till slut gifte sig i hemlighet torsdagen den 14 maj. Inte ens deras två bröllopsvittnen, Lottas pappa och Thomas mamma, förstod vad som var på gång förrän Lotta plockade fram en brudbukett. Detta trots att de och barnen stod finklädda tillsammans med en typisk vigselförrättare ute i Stendörrens naturreservat. Bröllopsresan gick sedan till Island där de förutom att uppleva obligatoriska islandssysslor som att bada i Blå Lagunen, titta på Gullfoss och gejsrar, även hann med ett besök på ett värmeverk...

Den stora frågan som nu återstår är huruvida familjen ska ha gemensamt efternamn eller ej. Det lutar dock åt att Lotta byter Karlsson mot Ederth, trots omaket och besväret detta innebär.

Spyggportalen jublar och gratulerar till att Thomas och Lotta äntligen slutat leva i synd.


Blivande familjen Ederth?
Äkta paret Ederth-Karlsson med deras två oäktingar Lisa och Vilgot.


Jobb från Moskva
(2009-05-12 22:37)

Här läggs det upp länkar till reportagen som Team Pelle & Anna gör från Moskva. Anna Herdenstam bloggar också från Schlagerfestivalveckan och hennes blogg finnas att läsa här >>

* Ernman tippad till final - men stjärnan känner ingen press (2009-05-12) >>

* "Det var nervigt" (2009-05-13) >>

* Ikea betalar rysk polis (2009-05-14) >> OBS! 1.45 in i reportaget gör Pelle en Hitchcock

* Kravallutrustad polis attackerade prideparaden i Moskva (2009-05-16) >>

Titta så stark han är!
Pelle på plats där det händerPelle drar till Ryssland!
(2009-05-10 20:54)


Ryssland nästa!

Så var det återigen dags för Schlager-EM-finalen att gå av stapeln, och för fjärde året i rad är Pelle där och bevakar spektaklet för TV4:s räkning. Som vanligt åker han med sin schlagerreporter Anna Herdenstam, och gissningsvis kommer det bli en hektisk vecka för dessa två. Resultaten av deras arbete kommer att kunna avnjutas på TV4 Nyheterna och i Nyhetsmorgon under hela veckan, såvida de kommer igenom tullen förstås med alla grejer. Det ska man inte ge sig den på...

Här kommer det så småningom också förhoppningsvis komma direktlänkar till reportagen för er som av någon mysko anledning skulle råka missa någon av sändningarna.Tina hittade fisk i räkpåsen!(2009-04-20 19:13)

Tina tycker visserligen om att äta fisk, och gör detta både ofta och mycket, men ikväll var hon mer sugen på räkor, och tog således ut en påse sådana ur frysen för att rensa dem. Så döm om hennes förvåning när en av de enligt påsen deklarerade stora grönländska räkorna saknades och istället ersatts med en liten fisk av för oss okänd art. Fisken, som visserligen begåvats med ganska stora ögon men tyvärr också ett rejält underbett, slapp emellertid att bli uppäten av Tina, utan får istället en hedersplats i vår frys tills Royal Greenland, från vars företag räkpåsen härstammar, hör av sig och berättar hur man bäst lagar till den, samt hur de tänkt ersätta den utkonkurrerade räkan. För en närmare titt på den lilla krabaten är det bara att föra muspekaren över bilden.

Någon som vet vad denna konstiga gädda egentligen är för sorts fisk? Kontakta genast Spyggportalen!
Chockad räkrensare
UPPDATERING (2009-05-04 23:27)
Idag med posten kom ett svar från Royal Greenland där de beklagade och förklarade hur det kan komma sig att monsterfisken hamnade i Tinas räkpåse. "När vi fiskar efter räkor får vi ibland fiskyngel och växtdelar i näten. Då dessa föremål har samma storlek som räkorna kan det i sällsynta tillfällen passera genom vår kontroll" Nu var ju i och för sig fulfisken stor som en hel räkfamilj ihop, men i och med den medskickade checken som plåster på såret så nöjer vi oss med detta och driver inte fallet längre än så här.

Jenny och Gabbe i bluffreportage! (2009-04-28 16:50)

Bluffartikel!!!
Skamlöst utnyttjad barnfamilj.

Tro inte på allt ni läser (såvida ni inte läser det här förstås, ty här publiceras endast sanningen, och ingenting annat än sanningen), och i synnerhet inte när det gäller gratistidningen "Red Pages" som titt som tätt dimper ner i brevlådan i en halv miljon svenska hem. I det senaste numret finns nämligen den helfabricerade artikeln om "Jakob, Tilda och Mathilda" som talar sig varma om hur bra mobilt bredband från Tre fungerar i deras sommarstuga. Problemet är bara att personerna på bilden i själva verket föreställer Spyggportalens vänner Jenny Jägerfeld, hennes man Gabriel Arthur samt deras dotter Milla. Och de har överhuvudtaget inte uttalat sig vare sig till tidningen i fråga eller om mobilt bredband överlag. Hela artikeln är alltså en bluff från början till slut, och ni kan läsa hela historien i tidningen Resumés utmärkta artikel om det hela genom att antingen klicka på bilden här bredvid, eller på de två små, små pilar som följer denna mening. >>

Tinas Allergisajt uppe! (2009-04-26 15:43)

Allergi-Tina
Tina med lämplig mjölkersättning

Alla ni som försökt bjuda Tina och Pelle på middag vet att de visserligen brukar bli glada, men att det också föranleder en del besvär, eftersom Tina är allergisk mot en massa av de goda ingridienser middagar brukar bestå av. Och eftersom det är lite för mycket begärt av oss att kräva att ni själva håller reda på alla Tinas allergier, så har vi för er skull gjort en sajt där samtliga dessa listas på ett pedagogiskt sätt. Så vår rekommendation är att genast lägga in denna sajt bland era favoriter, så slipper ni vara osäkra nästa gång ni vill bjuda oss på middag. Vilket vi för övrigt hoppas är snart.

Kolla in Tinas Allergisajt här >>

Anja i Misstänkt i TV4 ikväll!(2009-03-20 19:57)

Vissa (förvånansvärt många faktiskt) av Spyggportalens vänner har inte bara begåvats med ett vackert utseende, utan även en skarp hjärna, och ett lysande exempel på en sådan lyckad kombination är Anja L Sundberg, som från och med ikväll kommer ge prov på framförallt det senare i rollen som reporter i TV4:s nya kriminalsatsning Misstänkt. Programmet, som leds av Lasse Bengtsson kommer förutom Anjas reportage även att innehålla en expertpanel som tillsammans med honom kommer fördjupa sig i såväl aktuella som historiska brottsfall. Varje vecka kommer ha sitt speciella tema, och i premiärprogrammet ikväll handlar det om de brott svenskarna är mest rädda att råka ut för. Missa inte alltså: Misstänkt - klockan 22:40 på TV4 ikväll.

Mer om programmet här >>


Stjärnreporter Sundberg
Kriminalreporter Sundberg

Konstapel Öresjö är TV-stjärna!
(2009-04-14 21:30)

Konstapel Öresjö och Gert Fylking
Ett stolt ögonblick för Nyköpingspolisen (bild från TV8)

Alla ni som liksom Spyggportalen följer Anders Öresjös karriär som lagens väktare vet att han förra året haffade självaste Gert Fylking för fortkörning utanför Nyköping när karln i fråga tog sig friheten att köra 133 kilometer i timmen istället för den tillåtna hastigheten som var på ynka 110 diton. Denna lagöverträdelse bestraffades medelst böter på en summa av 2800 kronor som Gert snällt fick betala. Men inga sura miner för detta, utan Fylking berättade glatt i såväl radio som TV efteråt om hur väl han blivit behandlad av Nyköpingspolisen, och förra veckan blev han varse att hans icke hämndlystna humör tydligen lönar sig när han i sitt program "Ystad-Haparanda" på TV8, i vilket han och hans kamrat Robert Aschberg vandrar hela vägen mellan dessa städer och samlar ihop pengar till prostatacancerforskningen, återigen fick träffa konstapel Öresjö, men nu i ett för honom mycket trevligare sammanhang. Anders och hans kollegor har nämligen skramlat ihop hela bötesbeloppet plus ytterligare 560 kronor - 3360 kronor sammanlagt alltså - som nu går oavkortat till Cancerfonden. Avsnittet där detta kunde beskådas gick på TV8 i söndags (den 12/4) och går givetvis även att se på nätet i efterhand. Detta gör ni enklast genom att klicka på bilden från programmet ovan, och sedan klicka på "Program" och sedan på programmet från den 12/4. Orkar ni inte kolla på hela avsnittet, så kan ni spola fram till 47:55 där Öresjö gör sin bejublade entré.

Sextrakasserare dömd! (2009-04-04 18:59)

Pervo-mms:are
Inte vägen till Tinas trosor...

Tina är visserligen flirtig, men sexuella trakasserier är ingenting hon tolererar, sådant polisanmäls! Förra våren fick Tina en stor mängd MMS som innehöll bilder som var väldigt, ja hur ska man beskriva dem, nakna… En för henne totalt okänd man skickade bilder på sina privatare delar från ett icke dolt mobilnummer, och eftersom mannen ifråga även skymtande med sitt ansikte bakom sin …eh...grej, så var det ingen match för polisen att ta reda på vem detta pervo var. Pervot har erkänt sin skuld. Det visade sig att han tidigare har blivit dömd fyra gånger för sexuellt ofredande. Det var inte heller endast Tina som var utvald att få se hans intimaste delar, utan tre andra tjejer har även polisanmält honom. Dom föll i Umeå tingsrätt den 27 januari och han dömdes till dagsböter och skyddstillsyn.

Slutet gott allting gott, förutom för Pelle, som är irriterad på att Tina inte krävde något skadestånd för sveda och värk…


Pelles foto pryder Bonniers hemsida (2009-04-02 11:11)

Jättekoncernen Bonniers internationella hemsida är nu snyggare än någonsin, eftersom den nu pryds av en bild fotograferad av Spyggportalens egen Per Norman. Bilden illustrerar en artikel om Bonniers så kallade "GROW-program" där anställda i deras företag i olika länder under en period period får byta plats med varandra och på så sätt få chansen att testa sitt yrke i ett annat land. Michelle Makmann från Florida har genom detta program kommit till TV4 i Stockholm där hon nu testar hur det är att jobba som fotograf och redigerare på en TV-station i Sverige, och för att Bonnier skulle kunna skryta om detta på sin hemsida behövdes det bilder på Michelle, och dessa bilder fick alltså Pelle äran att ta. Gå gärna in på länkarna nedan för att dels se ytterligare en bild från fotograferingen, och dels läsa hennes blogg om livet i Sverige och på TV4. Bloggen kommer ni till om ni klickar under bilden på förstasidan.

Michelle Makmann
Bonnierprydnad
  www.bonnier.com >>
Mer om GROW-programmet >>

Omslagsdesign: Per Norman (2009-03-31 21:51)

Mats Strandbergs krönikesamling "Stolthet & Fördom" - Omslag: Per Norman
Truer and bluer

Spyggportalen kan idag med stolthet berätta att Mats Strandbergs krönike-samling "Stolthet & Fördom" nu kommit ut och finns att köpa i såväl pocket som hårdpärms- och e-boksformat. Men det är inte bara det att vi är stolta över att känna en sådan duktig krönikör, utan det är Spyggportalens egen Per Norman som såväl fotograferat som formgivit omslaget. Aningen inspirerad av ett klassiskt Madonna-album kan man säga...

Boken innehåller samtliga av herr Strandbergs krönikor från tidningen QX mellan åren 2003 och 2007, samt extramaterial, och den kan verkligen rekommenderas om man vill njuta av såväl rolig som tänkvärd läsning, så beställ den genast! Detta görs enklast direkt från förlaget Vulkans hemsida, och länken dit har ni givetvis precis under den avslutande meningen på denna nyhet. Det vill säga den här:

Beställ boken här >>
Läs mer om den här >>
Till Mats Strandbergs blogg >>

Uppdatering 2009-03-07 10:25
Nu finns det även en intervju med Mats Strandberg om denna urtjusiga bok på QX:s egen sajt. Läs den här >>


Carita & Fredriks Bill mår bra! (2009-03-20 07:53)

Spyggportalen har visserligen inte skrivit om det tidigare, men vi rapporterar nu ändå lättat om nyheten om att Carita och Fredriks son Bill nu genomgått sin tredje, och förhoppningsvis också sista hjärtoperation, och den gick finemang. Dagen efter att Bill kommit till världen i maj 2006 upptäcktes det nämligen att han hade ett ovanligt hjärtfel i form av "Hypoplastiskt vänster-kammarsyndrom" (HLHS). Efter en ilfärd i helikopter till Drottning Silvias Barn & Ungdomssjukhus i Göteborg fick han genomgå den första av de sammanlagda tre operationer som krävs för att överleva detta, och nu i tisdags så gjordes den sista. Allt gick tack och lov jättebra, och nu får familjen stanna kvar på sjukhuset i tre till sex veckor. Så från och med nu är det förhoppningsvis slut med månadslånga sjukhusvistelser för familjen Petersson/Lorenzoni.

Lycklig familj
En lättad familj
  Pappa Fredriks blogg om allt >>
Mer om HLHS >>
Hjärtebarnsföreningen >>


Anders Pihlblad bloggar loss (2009-03-19 22:20)

Foto: TV4/Kjell Eriksson
Acke idkar Jan Guillou-pose

För Spyggportalens läsare - som inser vad som är viktigt och inte här i världen - är han mest känd som en fjärdedel av vårt trevliga resesällskap till Island. Kreti och Pleti kanske mer känner igen honom som Ulrica Schenströms krogsällskap. Andra typer med mer koll vet att han är en inte bara snygg utan också väldigt skicklig politisk reporter på TV4, och för en ännu mindre - men väldigt exklusiv skara - är han en av tre medlemmar i bastusällskapet APA. Som nu alla bör ha förstått så är det Pelles arbetskamrat och bådas vår gode vän Anders Pihlblad vi syftar på, och nu kan man följa hans arbete och liv på TV4 i nästan realtid på hans nystartade blogg med det fantasifulla namnet "Anders Pihlblads blogg". Spyggportalen kommer dessutom göra allt för att på något sätt infiltrera oss själva där inom en snar framtid.

Till Anders Pihlblads Blogg >>


Barbra och Kraniel har fått en dotter! (2009-03-18 20:20)

Spyggportalen kan idag med glädje meddela att Sverige förmodligen blivit ytterligare en intelligent person rikare, då två av våra smartaste vänner haft någon typ av samlag och på så sätt producerat en avkomma, som i natt kom ut köksvägen så att säga (dvs magen, via kejsarsnitt) i form av en välskapt dotter. Föräldrarna - för er som inte känner igen dem av bilden här bredvid - heter Barbra Bohannan och Daniel Östlund - a.k.a Kraniel - och är enligt uppgifter till Spyggportalen oerhört belåtna med sitt alster, och vi är säkra på att även lilla Barbarella Junior kommer att hysa liknande känslor över sina skapare.

Nyblivna päron!
Nyblivna päron

Ny pressekreterare åt handelsministern! (2009-03-12 16:58)

Handelsministerns nya pressekreterare
Ny maktfaktor i regeringen

Spyggportalen kan nu avslöja den normalt sätt ointressanta nyheten om vem som ska bli handelsminister Ewa Björlings nya pressekreterare. Vad som helt plötsligt dock gör detta ämne extremt intressant är att det är Monica Ohlsson som blivit erbjuden jobbet i fråga, och tackat ja. Detta innebär att hon nu lämnar sitt älskade jobb på PR-byrån Mahir och nu istället ska vara handelsministerns högra hand och få ett eget kontor på UD. Det innebär också att Tomas får ringa sin egen flickvän när han i framtiden redigerar ett nyhetsinslag och behöver någon kommentar av Ewa Björling. Ett supergrattis till det här karriärsteget önskar Spyggportalen!

Mer om detta på Dagens Media >>


Bekantas bekanta har sålt silver! (2009-03-10 08:33)

Spyggportalen kan idag med stolthet berätta att Mats Strandbergs senaste roman Bekantas bekantas igår belönades med en Silverpocket på den årliga Pocketgalan igår kväll. Detta innebär att pocketboken i fråga har sålt i över 30.000 exemplar, och det är väldigt mycket kan vi meddela. Huruvida Spyggportalens massiva gratisreklamkampanj för boken i fråga haft med saken att göra låter vi vara osagt. Likaså om Pelles tjusiga författarporträtt på baksidan av densamma kan ha del i saken. Däremot är vi realistiska nog att medge att Pelles inhopp som inspiration till en av romanfigurerna nog inte varit skälet till att 30.000 svenskar köpt boken... Vad vi däremot vet med säkerhet är att vi är superstolta över Mats och återigen rekommenderar alla ni som ännu inte läst den att genast inhandla ett exemplar.

Bekantas bekanta
Nu i över 30.000 ex

Massor av nya vänlänkar...(2009-03-08 13:31)

Massa nya hemsidor
Vänners hemsidor

Spyggportalen har ju som de flesta av er säkert förstått en massa talangfulla vänner, och är man talangfull och dessutom lever i början av 2000-talet så har man givetvis en hemsida. Således har vi nu uppdaterat vår Vänner-länk högst upp här på sidan med en hel drös nya hemsidor som enbart har det gemensamt att de drivs av vänner till oss. Här kan ni hitta allt från sätt att ta reda på vilket vin som passar ens personlighet via glaskonst, bokförlag, omslagsdesign, bilkärlek, gastronomi, matfotografi, hurtbulleri, coverband och bastuföretag till avgjutna kvinnokön. En ganska talande beskrivning av vår vänskapskrets...

För att surfa upp alla dessa så går ni helt enkelt upp till menyn här ovan med eder muspekare, väljer rubriken "Vänner" samt klickar på de hemsidor som intresserar er. Svårare än så är det inte.


Följ Spyggportalen i Thailand (2009-02-01 06:15)

Som en service till alla våra läsare lägger vi även i år upp en resedagbok från vår pågående semester i Thailand. Här kan ni följa våra förehavanden och njuta av våra anleten trots att vi fysiskt sett befinner oss i en annan del av världen. Vi kommer föröka uppdatera så ofta vi kan och orkar, så det är bara för er att hålla tummarna och klicka varje dag.

Gå dit nu >>


Normans i Thailand
Klicka på bilden för att komma till dagboken

Spyggportalen har fått konkurrens...(2009-01-21 16:57)

Stilikon
Stilikonen själv

Om man är en mode- och stilintresserad Spyggportalsläsare, så har man i ärlighetens namn inte mycket att hämta just här på Spyggportalen. Då är det tur att vi har vänner som har mycket mer koll på sådant som just stil och mode, och kan tipsa om vad som är snyggt och modernt i en för ändamålet anpassad blogg. Hugo Lindberg är Torkel Lindbergs son, och trots sina ynka fjorton år är har han stenkoll på just detta och han har därför startat den alltmer populära modebloggen Style by Lindberg, där du kan läsa om vad man bör köpa och bära för att se så snygg och stilig ut som möjligt. Man får också lära sig en hel del om Hugos egna inspirationskällor där legender som Truman Capote, Winston Churchill och Errol Flynn får samsas med med mer moderna ikoner som Håkan Hellström och Michael Stipe. Style by Lindberg snittar i skrivande stund 100 besök om dagen, och detta betyder att han kommer att swischa förbi Spyggportalen i totalantalet läsare innan vi vet ordet av - detta trots att bloggen i fråga bara funnits i drygt tre månader. Men eftersom vi gillar Hugo och är så imponerade av såväl hans känsla för kläder som hans sätt att förmedla denna till sina läsare, så tänker vi låta såväl honom som hans blogg leva vidare...

Kolla in Style by Lindberg >>


Fler vänner blir smålänningar (2009-01-12 20:58)

Till helgen går ytterligare ett flyttlass med vänner ner till mörkaste Småland. Vad som lockar där är för Spyggportalen en gåta, men glaskonstnären Paméla påstår att hon har bättre möjligheter att utöva sin konstform nere i glasriket och hennes formgivarkille André vill fortsätta att vara sambo med henne så han följer med, ty han har ett så bra jobb att han kan arbete varsomhelst ifrån där han kan koppla upp sin dator.
Nybro heter den lyckliga lilla smålandsorten som nu kommer berikas med två mycket konstnärliga, duktiga och trevliga personer.
Lycka till! önskar Spyggportalen. Och glöm inte att böja på knäna och arbeta nära kroppen när ni lyfter flyttkartongerna....

Till konstnären, designern, formgivaren André Beckstons hemsida >>

Till glaskonstnärinnan Paméla Karlssons hemsida >>


Duktig 1Duktig 2

Pelle har blivit filmrecensent! (2009-01-02 10:07)

August
Klicka här och läs Pelles recension på August

Som Spyggportalens läsare förmodligen vet, så är Pelle en filmnörd av rang. Och som en filmnörd av just rang, så gillar man ju att faktiskt äga filmerna man gillar och inte bara ha dem nedladdade illegalt. Detta har tills nu inneburit stora hål i hushållskassan, och makarna Norman har därför tvingats till uppoffringar som att till exempel bara åka tre veckor till Thailand istället för fem. Denna misär är det förhoppningsvis slut på nu, när Pelle blivit recensent för Sveriges största hemmabiosajt - dvdforum.nu. Recensionsjobbet i fråga innebär tyvärr ingen betalning i rena cash, men Pelle får behålla recensionsexemplaren i alla fall. Sen är det bara att hoppas att han får bättre filmer/tv-serier att recensera än den första, som nu går att läsa om man klickar på bilden här till vänster...