Frulle-Pelle

Lördag. Den näst sista dagen här, vilket förmodligen innebär den näst sista dagen i år som vi äter stekt ris och kyckling med chili till frukost. Så då gäller det att ta för sig i riktigt stora portioner.


Frulle-ställe

Det lär ju också dröja innan vi äter frukost i sådan här fin miljö. Visst - Ritorp är bra på många sätt - men mycket till havsutsikt, det har vi inte. I vilket fall - när frukosten är uppäten så går vi så klart ner på stranden och lägger oss. Det är inte mycket till sol än, men det är ändå rätt behagligt. Tills regnstänken kommer...


Ledset par i regn

Jaha. Då var vi tillbaka där vi startade typ. Det regnar. På vår näst sista dag då vi verkligen tänkt bryna våra långa kroppar i solen. Istället får vi sätta oss på vår veranda och sura, eftersom vi väntar på att själva bungalowen ska städas. Men efter ett tag börjar det regna så mycket att vi helt enkelt bestämmer oss för att skita i huruvida det blir städat eller ej - vi blir blöta om vi sitter kvar därute.


SOOOL!!! Och Pelle i en STOOOL (av typen SOOOL-)

Men så plötsligt - när det gått en timma ungefär - så börjar något lysa från himlen, och ljudet av regndroppar mot taket tystnar. Solen är tillbaka! Wohooo!!!!


Åter till ordningen

Denna dag visar sig till och med bli den varmaste hittills, och Tina har nog aldrig badat så många gånger som just idag.


Tina går i

Men det är någonting som är konstigt med vattnet här. Visst, det ser klart och fint ut, och fiskarna - förutom det döda gäng som flöt upp häromdagen - verkar trivas ypperligt. Men VARJE gång Tina badar, så händer någonting oförklarligt; hennes bikiniöverdel byter färg med bikiniunderdelen. Kolla själva!


Tina går upp

Det måste vara nåt med klimatförändringarna som gör det. Varför hon till en början valde att gå i med ickematchande bikinidelar framgår dock inte...


Grillad kyckling-försäljning

Sjön suger ju som bekant, och så även havet kan vi meddela. Plötsligt blev doften från den grillade kycklingen som en av strandförsäljarna vankade omkring med alltför frestande för Tina, så hon slog till på en portion för 80 baht (ca 20 kr).


Kycklinggrillare

Vilket gjorde den kycklinggrillade glad som en liten lärka. För att inte tala om den kycklingsugna Tina.


Vassego! (på thailändska)


Grillat hönsbarn med bärs

Dessutom framkallade dagens väder ett öl-sug hos Tina som hon hittills skumt nog inte känt något av dessa veckor, då hon hållt sig till vatten som måltidsdryck (och ibland några Long Island Ice Tea efteråt). Men idag unnade hon sig en kall burk Chang till lunchen.


Osmancik-gubbar

Förutom detta så hände det inte så mycket på själva stranden idag, förutom att vi såg en äldre turkisk (förmodar vi) herre som kröp omkring och skrev något i sanden med fingret. Vad skrev han då? Jo - "Osmancik", vilket är ett distrikt i Turkiet. Vi funderade på att skriva "Norrort", men bestämde oss för att bada istället.


Tina ur fiskperspektiv

Inte nog med att solen sken från en molnfri himmel - idag var dessutom vattnet klarare än någonsin, vilket föranledde Pelle att dokumentera sin badande hustru underifrån.


Nej. Det är ingen näsring.

...samt sig själv förstås. Själv är ju bäste dräng och ensam är stark och allt vad det heter.


Hoppla!

Ja, sen fortsatte det som sig bör när ett medelålders par badar tillsammans på allmän badplats; Tina red på Pelles rygg ovanför vattnet...


Ptrooo!

Sen sade hon till honom på skarpen att dyka ner och galoppera omkring på botten under vattnet, medan hon red barbacka på sin make en stund tills han behövde luft och slängde av sin ryttare...


Goddag

Sen försökte Pelle få henne att rida på hans axlar, men se det föll ICKE i god jord. Så det blev inget av med det förutom bilden ovan.


Glada och nöjda

Ja så där höll vi på och plaskade. Gång efter annan. Och som vi skrattade! Ja livet var sannerligen härligt!


Tina använder norsk deckare som bikiniöverdel

Klockan var fem när vi slutligen bestämde oss för att våra respektive kroppar hade fått nog av sol för dagen och beslöt oss för att belöna deras uthållighet med några happy hour-drinkar.


Mojitos!


Pina Coladas!

En snäll man ur barpersonalen såg hur vi försökte ta en tvåbild på oss själva, skålandes mot kameran och erbjöd sig att hjälpa oss. Och det gjorde han förvånansvärt bra, men vad ÄR det med grejen att ALLTID lägga för mycket luft ovanför huvudet på dem man fotar? Vi har nog - på riktigt - aldrig varit med om någon som tagit kort på oss med vår kamera som inte komponerar bilden på detta vis. Skumt.


Blompekning

Sedan traskade vi tillbaks mot vår lilla stuga, och kom på att varken den eller vägen till den är särskilt väl dokumenterad ännu. Så låt oss ändra på det; Så här ser det ut på vägen dit...


Nån blomma av nåt slag

Och så här ser blomman Tina pekade på i förra bilden ut... Själva bungalowen då? Jo - så här:


Master Bedroom

Ja. Här har vi då själva master bedroom så att säga. Eller det enda rummet om man så vill. Här finns en sedvanligt hård - men förvånansvärt skön ändå - thailändsk säng med ett enda täcke, som de - när de bäddar - stoppar in så långt under madrassen att det krävs ett gympass för att få loss täcket så man kan ligga med fötterna utanför. Och det vill man, om man heter Per Norman. Vad som INTE finns här är tillräckligt med vägguttag (tre stycken - ett som kylskåpet ockuperar, ett vid Pelles säng, och ett i badrummet. Och när vi skriver "ett" så menar vi ETT. Det är alltså inte som brukligt dubbla uttag, utan här har vi - eftersom vi inte vill stänga av kylen - två uttag att dela på. Vilket i och för sig är rätt enkelt: Ett var. Någon vidare belysning är det inte heller. "Taklampan" består av en lampa dold bakom sängväggen och som svagt lyser upp taket där bakom. Sänglamporna består av väggutrymmet bakom Tina, samt den lilla skrubben vid Pelles sida.


Master bedroom - vy 2

Utsikten är det dock inte mycket att klaga på. Här ser vi rätt ut i havet som ligger 25-30 meter bort bara. Och till vänster om detta ser vi nyss nämnda kylskåp samt en 4:3-tjock-tv med en massa thailändsk buskis på. Men vad är det som ligger på sängen månne? Jo det är Tina. Men vad är det som ligger bredvid?


Middagsinbjudan

Jo förstår ni - det är en middagsinbjudan från ingen mindre än Chatchai Rattanawan, hotellchefen. Den satt uppklistrad på vår ytterdörr när vi kom tillbaka från stranden, och det visar sig att hotellet bjuder på middag denna afton. Inte illa!


Toa-te

Men åter till husvisningen. Detta är vår toalett/garderob/kök. Här bajsas det, hängs upp kläder samt kokas vatten till te. Och borstas tänder förstås. Men inte samtidigt.


Duschen

Så slutligen har vi duschrummet, där en takmonterad dusch med för landet förvånansvärt bra tryck i. Då Tina tycker hon ställt upp på nog med nakenbilder i denna resedagbok, satte hon på sig morgonrocken inför fototillfället.


Pellejobb

Sedan satte sig Pelle och arbetade med resedagboken en stund, medan Tina - sin vana trogen - gav sig ut på löptur.


Is-tång

Och denna dag betalade sig denna bättre än i enbart foton. Ty mitt på stranden - i Tinas blickfång - låg den här snygga lilla istången. Den tar vi, tänkte Tina och löpte vidare.


VIP-bord

Sen bar det iväg till kvällens bjudmiddag. Och mottagandet var fantastiskt - först blev vi visade till ett bord där det stod en fotoram i renaste guld (typ), innehållandes ett kort på yours truly. Inget snyggt kort, kan vi meddela, utan ett där vi har varit vakna i typ ett dygn, är flygsvullna, bleka och trötta. Men ändå. Gesten var ju fin.


Snyggt foto. Inte.

Strax efter att vi satt oss bars det in fruktdrinkar samt en drinkmeny. Vi drack upp de förstnämnda och började titta i den sistnämnda och bestämde oss - lite för fort, kom Pelle på sedan - för att beställa varsin öl. Det visade sig nämligen att den här drycken kanske ingick i gratismiddagen, och då var det ju synd och skam att inte slå till på en rejäl före-maten-drink istället...


Gratis mat

Sen väntade vi och väntade och väntade på att någon slags matmeny skulle komma in, men till slut kom det istället in mat. Den var liksom färdigbestämd och bestod av någon slags fisk i sötsur sås (god), wokade grönsaker (tråkiga) samt en klar soppa (god) som kom i EN skål, så den fick vi äta ur med sked båda två samtidigt. Lite Lady & Lufsen style.


Frukt

Till efterrätt serverades det ett klassiskt fruktfat bestående av drakfrukt, vattenmelon och papaya. Och därefter var det dags för en liten shoppingtur.


Gallerian

Om man vill rekommendera Koh Samet till någon är det inte öns shopping man ska trycka på. Ty den är - om vi ska vara ärliga - rätt värdelös. Här finns inga butiker med piratkopierade märkeskalsonger och väskor. Skrädderierna lyser med sin frånvaro, liksom foppatoffel-butikerna. Det här är vad vi kommit att kalla "Gallerian", vilket är en inomhusgång med butiker, kemtvättar samt ett massageställe, som sammanbinder stranden med huvudgatan. Där gick vi in i en butik där det åtminstone fanns några fina linnen som Tina blev sugen på.


Butiksutbud

Där hängde det dock skyltar med texten "No trying on items, thank you" samt "NO REFUND", vilket känns sådär i en klädbutik. Tina hittade dock ett linne (nej - inte det på bilden) som hon köpte på chans...


Pappa betalar

Pelle slog däremot till på något han visste passade - några flaskor av den underskattade thailändska romen SangSom.


Farväl strand i kvällsljus

Sen traskade vi hemåt längs stranden, med den något sorgsna klumpen i magen av vetskapen att detta var vår sista kväll här. Dock har vi faktiskt en heldag att se fram emot imorgon, då en otydlig dansk människa från Fritidsresor ringde och berättade att upphämtningen från hotellet var framflyttad från 15:30 till 18. Wohoo!!!<< 8 februariMeny 10 februari >>